Vajinismuslu bir kadının eşi olmak

Vajinismuslu bir kadının eşi olmak

Vajinismus sorununu yaşayan çiftlerde erkekler genellikle anlayışlı ve sabırlıdır.Eşlerine saygılıdırlar ve onları çok sevdiklerinden canını yakmak istemezler Ancak aynı zamanda göstermeseler de; oldukça sıkıntıdadırlar.Eşinin yaşadığı problem sadece eşinin değil kendisinin de problemidir.Neden başaramıyorum? Sorun bende mi? Beni sevmiyor mu? Böyle bir evlilik nasıl devam eder?...gibi sorular beynini zorlarken aynı zamanda ‘’ Ama eşimi çok seviyorum ve onun canını yakmak istemiyorum’’ ‘’ Üstüne gitmeyim zamanla düzelecek’’ diyebilir.

Bazen ise ilişkiyi sona erdirmekle, sınırlı bir cinsel yaşam arasında sıkışır kalır.

Zamanla cinsel isteksizlik, ereksiyon problemleri ve erken boşalmalar olmaya başlar. Bir evliliği tamamlayamamak bir dramdır. Kişisel başarısızlık olarak algılanır. Çiftler en yakın arkadaşlarına ve ailelerine dahi herşey yolundaymış gibi bir izlenim verirler. Ancak bir yara gibi derinlerde kimselere anlatamadıkları o sır ve tamamlayamadıkları ilişki onları çok rahatsız eder.

Vajinismusta cinsel terapinin avantajı, erkeğin de kişisel kaygılarını, düşüncelerini, yaşanan bu hastalık hakkındaki görüşlerini terapistle paylaşması, bir nevi içini dökmesi ve cinsel terapiye katkıda bulunarak eşine yardımcı olmasıdır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Özgür Deren

Prof. Dr. Özgür DEREN, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1993 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. 1995-1997 yılları arasında Amerika Yale Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Yüksek Riskli Gebelikler (Perinatoloji) Bölümü'nde Uzman Hekim olarak görev yapmış, 1997 yılında ise tekrar Hacettepe Üniversitesi'ne dönmüştür. Prof. Dr. Özgür DEREN, 1999 yılında Yardımcı Doçent, 2001 yılında Doçent ve 2007 yılında Profesör unvanlarını almıştır. 2002 yılında EAPM'nin (Avrupa Perinatoloji Birliği) genç araştırmacılara verdiği "Yılın En İyi Araştırmacısı" ödülünü ve 2002-2003 yılları arasında bebek ölüm hızını indirmeye yönelik ...

Prof. Dr. Özgür Deren
Prof. Dr. Özgür Deren
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube