Ultherapy (fokuslu ultrason) ile yüz germe

Ultherapy (fokuslu ultrason) ile yüz germe

1. Ultherapy nedir?

Ultherapy (HIFU: High intensity focused ultrasound) cerrahi bir işlem yapılmadan ultrason yardımıyla yüz ve boyun bölgesindeki gevşek cildin sıkılaştırılmasını ve yüzün gerilmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir.

2. Ultherapy’nin en önemli özelliği ve faydası nedir?

Ultherapy özellikle cilt yüzeyinde herhangi bir kesi veya işlem yapılmadan alttaki derin yapıları hedef almaktadır. Aynı zamanda yalnızca ultrasonun kullanıldığı ve deri altındaki dokuların hedeflendiği tek tedavidir.

3. Ultrason tedavisi ne yapar?

Ultherapy cilt yüzeyinin altına ısı vererek mevcut kolajenin şekillendirilmesi ve yeni kollajen oluşumunun uyarılmasını sağlar. Bu sonuçlar doğal bir sıkılık ve gerçek bir lifting (germe) etkisi sağlar.

4. Kollajen ne yapar? Ultherapy nasıl kollajen oluşumunu uyarır?

Kollajen cildin sıkı, gergin olmasını sağlayan ve gençliğini veren doğal bir proteindir. Yaşımız ilerledikçe kolajen gücünü ve yerçekimi etkisi ile cildimizin aşağı çekilmesini engelleyen yeteneğini kaybeder. Ultherapy onarım sürecini sağlayacak mevcut kolajeni güçlendirir ve yeni kolajen üretimini uyarır.

5. Ultherapy güvenli midir?

Prosedür klinik çalışmalarda güvenliği gösterildikten sonra onaylanmış bir cihazdır. Dünya çapında on binlerce tedavi herhangi bir yan etki olmaksızın yapılmıştır. Buna ek olarak, ultrason enerjisinin 50 yılı aşkın süredir tıp alanındaki kullanımı ile kanıtlanmış bir sicili vardır.

6. Ultherapy ameliyat mıdır?

Hayır. Ultherapy cilt ve altındaki katmanları hedef alır, ancak deri yüzeyinde kesi veya herhangi bir işlem gerektirmez.

7. Ultherapy yüz germe ameliyatının yerine geçer mi?

Ultherapy yüzde bir iyileştirme sağlamakla birlikte bir yüz germe işleminin tam karşılığı değildir. Bu ameliyatın yerine konulamaz, ancak bir yüz germe ameliyatı için hazır olmayanlar veya kozmetik cerrahi etkilerini uzatmak isteyenler için uygun bir seçenektir.

8. Ultherapy ile lazer tedavilerinin farkı nedir?

Lazerler genellikle derinin yüzeyel tabakalarını (örn ince çizgiler, kırışıklıklar, pigment değişiklikleri) ilgilendiren problemleri hedef alır. Ultherapy, derin cilt tabakasını hedef alır ve buralarda sıkılaşma sağlayarak cilt bölgesinde lifting (germe) etkisi oluşturur. Bu nedenle, iki teknoloji oldukça uyumludur!

9. Ultherapy için uygun aday kimdir?

Ultherapy için uygun aday, cildinde gevşeme ve sarkma olan ve kendisini daha az sıkı hissedenler kişilerdir. Yaşlanmanın ilk işaretleri olan kaş yüksekliğinde azalma, aşağı yer değiştirme veya göz kapağı cildinde sarkma şikayeti olan hastalar işlem için uygun adaylardır. Tipik olarak adaylar, otuzlu yaşlarda ve hafif veya orta derece cilt gevşekliği olan kişilerdir.  Ultherapy ameliyat yerine geçmez bununla birlikte yüzünde germe isteyen ancak düşünce veya maddi açıdan ameliyata hazır olmayan kişiler için uygun bir alternatiftir. Bunların yanı sıra kozmetik cerrahi etkilerini uzatmak isteyen genç insanlar da uygun birer adaydır.

10. Erkekler Ultherapy için uygun bir aday mıdır?

Erkekler Ultherapy için çok uygun adaylardır çünkü iyileşme için herhangi bir zamana ihtiyaçları olmaz. Diğer bir avantajları tedavi sonrası çok rahatlıkla günlük aktivitelerine geri dönebilirler. Öğlen arası bir işlem olarak yapılabilir.

11. İşlem ne kadar sürer?

Tam yüz ve boyun tedavisi 45-60 dakika sürer. Kısmi yüz tedavisi yaklaşık 30 dakika sürebilir.

12. Ultherapy hedef alanları nerelerdir? İşlemden nasıl sonuçlar elde edebilirim?

Ultherapy hafif veya orta cilt gevşekliğini giderir. Kaşları kaldırır, kapaklardaki aşırı cildi azaltır ve göz çevresine tazelenmiş görünüm sağlar. Bunun yanı sıra yüz, boyun ve dekolte bölgelerinde germe (lifting) etkisi ile daha sıkı, gergin cilt sağlar ve ince çizgi ile kırışıklıkları azaltır.

13. Ana uygulama alanları nelerdir?

• Kırışıklık azaltma

• Ameliyatsız yüz germe

• Yüz konturunun düzeltilmesi

• Kaş kaldırma

• Alın çizgilerini azaltma

• Burun kenarındaki (nazolabial) kıvrımları azaltma

• Çene konturlarının belirginleştirilmesi

• Dekolte bölgesinde sıkılaştırma

• Liposuction tedavisi sonrası cildin yumuşamasını sağlamak

14. Sonuçları ne kadar sürede görebilirim?

Hastalar işlem sonrası olumlu etkileri görürler ancak nihai germe (lifting) ve sıkılık 2-3 ay içinde yorgun kollajenin yeni ve güçlü kollajenle yer değiştirmesi sonucunda gerçekleşir. Bu kollajen oluşturma süreci devam ettiği için başka iyileşmeler prosedürü takip eden 6 aya kadar görülebilir.

15. İşlemin etkileri ne kadar sürer?

Ultherapy ile tedavi edilen hastalar prosedürü izleyen bir yıl sonrada taze ve genç kollajene sahiptir. Ama cilt yaşlanmaya devam etmektedir. Yıllık rötuş tedaviler yaşlanma sürecine ayak uydurmak için yardımcı olabilir.

16. Tek seans tedaviden daha fazlasına ihtiyaç var mı?

Hastaların büyük çoğunluğu yalnızca tek seans tedaviden oldukça fayda görür. Ancak gevşekliğin derecesi, ultrasona vücudun cevabı ve kollajenin yeniden oluşma sürecine bağlı olarak bazı hastalara birden fazla seans tedavi gerekebilir.

17. İşlem sonrası istirahat gerekli mi? Günlük aktiviteleri etkiler mi?

Ultherapy işlemi sonrası istirahat gerekmez. Hemen günlük aktivitelere dönüş mümkün olur ve yapılması gereken hiçbir özel tedbir yoktur.

18. İşlem sırasında ağrı olur mu?

Konfor eşikleri hastadan hastaya değişebilir, tedavi sırasında ultrason enerjisinin miktarına bağlı cilt altında küçük düzeylerde iğne batmasına benzer ağrı olabilir. Ancak bu geçici olup, bazı önlemlerle hastaların işlemi rahat bir şekilde geçirmesi sağlanır.

19. Herhangi bir yan etkisi var mıdır?

Hafif kızarıklık olabilir ve hastaların küçük bir kısmında şişlik, karıncalanma ve dokunmakla hafif hassasiyet olabilir. Ancak bu şikayetler geçicidir.

20. Hangi durumlarda yapılması uygun değildir?

Kalp pili, kanama bozukluğu, tedavi alanında metal implantları ve silikon enjeksiyonları olan kişiler, çocuklar, hamileler, uygulama alanında aktif enfeksiyonu olanlar işlem için uygun bir aday değildir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Serdar Yüce

Doç. Dr. Serdar YÜCE, 1975 yılında Tokat - Zile’de doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerini Tokat’ta bitirdikten sonra 1993 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara S.B. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda yapmıştır. 2006-2008 yılları arasında Çorum Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmiştir. Akademik kariyerine 2008 yılında Yardımcı Doçent olarak Fatih Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde başlamış olan Doç. Dr. Serdar YÜCE,  2013 yılına kadar bu hastanede Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2013 - 2015 yılları arasında ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Anabilim Dalı Başka ...

Etiketler
Ultherapy nedir?
Doç. Dr. Serdar Yüce
Doç. Dr. Serdar Yüce
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube