Tüp mide ameliyatı (mide küçültme ameliyatı) ile kalıcı kilo vermenin 5 yolu

Tüp mide ameliyatı (mide küçültme ameliyatı) ile kalıcı kilo vermenin 5 yolu

Yıllık ameliyat sayısının bir hayli arttığı ve giderek yaygınlaşan obezite cerrahisi hakkında en çok merak edilen konuların başında, ameliyat sonrası tekrar kilo alınıp alınmayacağı sorusu yer almakta.

İşte size Tüp Mide Ameliyatı (Mide Küçültme Ameliyatı) ile Kalıcı Kilo Vermenin 5 Yolu..

Doğru Tekniği Uygulayan Deneyimli Merkez Seçimi

Ameliyattan sonra çok az kilo veren yada hedeflenen kiloya ulaşamadan tekrar kilo alan pek çok hasta ile karşılaşmak mümkün. Bu sonucun oluşmasındaki en büyük etken ameliyatın standartlara uygun yapılmamış olması söylenebilir.

Gerçekten de sayısı giderek artan revizyon ameliyatları sırasında midenin özensiz olarak işlem gördüğü, hatta bazı mide bölgelerine hiç dokunulmadığı durumlar ile karşılaşabiliyoruz. Bunun nedenleri arasında;

Ameliyatı yapan cerrahın yeterli deneyime sahip olmaması,

Ameliyat sırasında yardımcı cerrahi ekipten yeterli destek alınamaması,

Ameliyat esnasında gerçekleşebilecek dalak yaralanması gibi risklerden kaçınma,

Uygunsuz çapta klavuz buji kullanılması yada hiç buji kullanılmaması sayılabilir.

Bu nedenlerle tüp mide ameliyatı standartlarına uygun yapılmamakta ve nihayetinde mide çapı olması gerekenden daha geniş kalarak erken dönemde yetersiz kilo verimi yada kısa zamanda geri kilo alımı ile sonuçlanabilmektedir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Beslenme Eğitimi Alınması

Esasında tüp mide ameliyatı gibi besin alımını kısıtlayan obezite cerrahisi yöntemleri beslenmenin düzeltilmesine yönelik yapılan ameliyatlardır. Yani tüp mide ameliyatının yeni bir besleme öğretisi vardır. Bu öğreti beslenme eğitimi alınması ile başlar ve kilo verme sürecinin devam ettiği ilk yıl boyunca devam eder.

Beslenmeye yeni şeklini veren küçük midenin zaman içinde genişlemesi kaçınılmazdır. Fakat tüp mide ameliyatı sonrası geri kilo alımının bire bir mide boyutları ile bağlantısı yoktur. Yani midesi küçük olmasına rağmen kilo alan yada midesi daha geniş olmasına rağmen ideal kilosunu yıllar boyu koruyan pek çok hasta mevcuttur. Bu nedenle kaliteli besinlerle doyma hissine ulaşmayı keşfetmek gerekir.

Mide Küçültme Ameliyatı Sonrası Uzman Diyetisyen Desteği Alınması

Mide küçültme ameliyatı sonrası uzman diyetisyen desteği alınması, ameliyat sonrası beslenmeye adaptasyonda oldukça önemlidir. Eski alışkanlıkları değiştirmek zordur ve mutlaka destek alınmalıdır. Bu sayede ameliyat sonrası dönem oldukça konforlu geçecek ve etkin kilo verimi sağlanacaktır.

Bunun yanında mide küçültme ameliyatı sonrası beslenme uzmanlık ve deneyim isteyen bir konudur. Konuya uzak bir diyetisyenin ameliyat sonrası tüp mideli hasta takip etmesi olanaksızdır. Bu yüzden diyetisyeninizin mutlak suretle obezite cerrahisi konusunda ekstra eğitim almış olması ve deneyimli bir merkezde uzun dönem deneyim kazanması gerekmektedir.

Metabolizma Hızının Artırılması

Yüksek kilolarda spor yapmak oldukça zordur. Obezite cerrahisi sonrası beslenme şeklinin düzeltilmesi ve hızla kaybedilen kilolar sayesinde spor yapmak kolaylaşır. Artık hareket etmek, yürümek günlük aktiviteler ve spor yapmak çok daha kolay hale gelir.

Obezite cerrahisi sonrası spor ve hareketli yaşamı tercih eden hastalar verdikleri kiloları koruduğu gibi sarkma gibi problemlerden de kaçınmış olur.

Yeni Bir Yaşam Tarzı Seçimi

Obezite Cerrahisi hayata bakış açısını ve sosyal yaşamı değiştirir. Pek çok hasta bunun keyfini sürer. Herhangi bir stres faktörü karşısında eski kilolu günlere dönülmeden beslenme düzenini ve olumlu mentaliteyi korumak gerekir.

Seçilen yeni yaşam tarzıyla mevcut ideal kilosunu altı ay süreyle koruyan hastaların tekrar kilo almaları oldukça zordur. Bu nedenle eski kilolu günleri unutmamak ve mutlaka yeni bir yaşam stili belirlemek gerekir.

Obezite cerrahisi zaten sizin olan herşeyi size geri verir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tufan Ergenç

Op.Dr. Tufan Ergenç 1979 yılında Kütahya’da doğdu. İlk ve orta eğitimini Kütahya’da tamamladıktan sonra Afyon Fen Lisesinde eğitim gördü. Tıp eğitimini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, uzmanlık eğitimini ise Pamukkale Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilimdalı’ nda tamamlayarak genel cerrahi uzmanı olmuştur. 2002 yılında Kars Susuz ilçesinde hekim olarak göreve başlayan Ergenç askerlik görevini Kayseri hava ulaştırma komutanlığında tamamlamış, kariyerinde özel sektör ve sağlık bakanlığına bağlı kuruluşlarda çeşitli görevler yapmıştır. Asistanlık döneminin büyük bölümünde obezite cerrahisi alanında çalışmalar yürüten Ergenç, 2009 yılından itibaren kariyerini tamamen ileri laparoskopi ve obezite cerrahisine adamıştır. Bu süreçte yüksek düzeyde obezite cerrahisi tecrübesi edinen Ergenç bu alandaki çalışmalarına halen İzmir ilinde devam ...

Etiketler
Obezite ameliyatı
Op. Dr. Tufan Ergenç
Op. Dr. Tufan Ergenç
İzmir - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube