Süt dişi çekimi

Süt dişi çekimi

Süt dişlerindeki çürüklerin erken dönemde tedavi edilmemesi, dişteki enfeksiyonun çene kemiğine yayılmasına ve abse olusumuna sebep olabilir. Eğer dişteki enfeksiyon kanal tedavisiyle iyileşemeyecek kadar yayılmışsa, ve dişteki çürüğün sebep olduğu madde kaybı dolgu yapılamayacak düzeydeyse, dişin çekimi gerekmektedir.

Çekimine karar verilen diş çekilmezse ne olur?

Yayılan enfeksiyon alttaki daimi dişin tomurcuğuna zarar verebilir.

Enfeksiyon odağı haline gelen diş vücuda zarar verebilir. Hastaneye yatma sebeplerinden biri de diş kaynaklı akut enfeksiyonlardır.

Ülkemizde en çok uygulanan yanlışlardan biri dişi çektirmeyip sürekli antibiyotik kullanmaktır ki bu da vücuda zarar verir.

Ayrıca travmatik diş yaralanmaları sonucunda dişte köke doğru derin bir kırık oluşmuşsa, dişin çekimine karar verilir.

Bir çok velimiz “Bu yaştaki çocuğun dişi çekilir mi?” diye soruyor. Dişin çekimini zorunlu hale getiren durumlar oluştuğunda çocuk kaç yaşında olursa olsun, enfeksiyonun ciddi boyutlara ulaşmaması için, diş mutlaka çekilmelidir.

Diş çekildikten sonra dişlerin düzeninin bozulmaması için özellikle azı dişleri bölgesinde yer tutucu yapılması da önemlidir.

Bu makale 15 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Esma Yıldız

Uzm.Dr.Dt Esma Yıldız,lisans öncesi öğreniminlerinin ardından, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde başladığı eğitimini tamamlayarak diş hekimi unvanını almıştır. Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Çocuk Diş Hekimliği Ana Bilim Dal'ında uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 

Mesleki çalışmalarına Özel KlinikMyra Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nde devam etmektedir.

Etiketler
Süt dişi
Uzm. Dr. Esma Yıldız
Uzm. Dr. Esma Yıldız
Antalya - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube