Leke tedavisi | lazerle leke tedavisi

Leke tedavisi | lazerle leke tedavisi

Leke en yaygın görülen deri rahatsızlıklarından biridir. Özellikle yüzde; alın, yanak, çenede daha yaygın iken, dekolte, boyun, göğüs, sırt ve ellerde de oluşmaktadır.

Ciltte Hangi Tip Lekeler Oluşur?

En sık karşılaşılan lekelenme şekli güneşe bağlı olandır. Cillt kendini korumak amacıyla kendi rengini koyulaştırır ve leke meydana getirir. Sivilce izi, kıl batığı, yaralanma ve ameliyat kesileri lekeler oluşturabilir. Ayrıca Melasma(doğum lekesi), Cafe au lait (sütlü kahve renginde doğuştan veya çocuk yaşlarda çıkar), Çil(efelid), Lentigo, solaryum lekeleri, sistemik hastalığa bağlı yaygın lekeler.

Tüm leke şekilleri öncelikle çok iyi değerlendirilip altında herhangi bir kanser veya sistemik hastalık olup olmadığı iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu aşamadan sonra tedavi yapılmalıdır.

Lekelerde Hangi Tedaviler Uygulanır?

Öncelikle lekelerin oluşması ve ilerlemesinde güneş ışınlarının büyük etkisi olduğundan yaz ve kış aylarında güneşten iyi korunmak gerekir.Lekeli bölgeye sürülen leke açıcılar,kimyasal peeling, spot peel, derma melan, cosmo melan, dermabrazyon, lekeye yönelik mezoterapi, erbiyum yağ lazer,Fraksiyonel CO2 LAZER gibi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. En önemlisi sorunu doğru tespit edip en iyi fayda sağlanacak tedavi yöntemini belirleyip uygulamaktır.

Leke Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?

Lekenin çeşidi, derinliği, boyutu ve uygulanacak tedavi yöntemine bağlı olarak değişmektedir. Ortalama 4-8 hafta aralıklarla 2-8 seans uygulanır. Bazı tedavi yöntemlerinde ise uygulanan ilk tedaviden sonra kişi kendisi tedavisini eve verilen kremleri lekeli bölgeye tatbik edip belli aralıklarla kontrollere giderek yapar.

Lekelerim Geçer Mi?

Lekenin türü ve durumuna göre, uygun görülüp uygulanan tedaviye bağlı olarak %70-100 oranında başarı şansı vardır. Tedavi bitmiş olsa dahi lekelerin tekrar etmemeleri için dört mevsim güneşten korunmak gerekir. Özellikle Sonbahar Kış ve İlkbaharda tedavi yapılması daha uygundur.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Servet Karayün

Dr. Servet KARAYÜN, 1972 yılında Hatay - İskenderun'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini İskenderun'da tamamlamıştır. Ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1998 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.

2000-2003 yılları arasında Kırıkkale SSK Hastanesi'nde, 2003-2011 yılları arasında ise Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmıştır. 2005-2013 yılları arasında 8 yıl süreyle Medikal Estetik Hekimi olarak birçok kurum ve kuruluşta görev yapmıştır.

Dr. KARAYÜN, hala Ankara - Çankaya'da bulunan özel kliniğinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Ciltte hangi tip lekeler oluşur?
Dr. Servet Karayün
Dr. Servet Karayün
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube