Kuru iğneleme tedavisi

Kuru iğneleme tedavisi

KURU İĞNELEME   (dry needling)

Vucudumuzda bazı bölgelerde agrı yaratan trigger noktaları dediğimiz basınç ile hassas noktalar vardır.Bu noktalar kan dolaşımı bakımından zayıftır bu nedenle bu bölgedeki dokular yeterli besin maddesi alamaz ve oksijen bakımından yetersiz bir alana dönüşür bu noktalar bu nedenle son derece hassas ve agrılıdır.

 

kuru iğnelemede amaç bu bölgedeki kan akımını tekrar saglayarak  dokuların beslenmesini saglamak ve böylece agrıyı azaltmaktır.Kullanılan iğne akupunktur iğnesi,akupunkturdan farkı ise iğne uzun süre kalmaz( maximum 10-15 dakika).

Hastaya uygulanacak seans sayısı agrıya neden olan bölgeye ve  agrının şiddetine göre değişir ancak ortalama 5 seans uygulanmaktadır.

Uygulandığı hastalıklar en çok fibromyalji,bel boyun agrısı,myofasial agrı sendromu,spor yaralanmaları,bas ağrısı ve fibrositler,bel ve boyun fıtığı.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Fzt. Mehmet Ünal

Uzm. Fzt. Mehmet Ünal, lise eğitimini 2000 ile 2004 yılları arasında Karaman Sağlık Meslek Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde tamamladı. 2005 ile 2007 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi'nde İş ve Uğraşı Terapisi Bölümü'nde eğitim aldıktan sonra 2007 yılında İstanbul Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünü kazandı, 2010 yılında ise mezun oldu. Yüksek lisansını da 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi Ortopedik ve Sporcu Rehabilitasyonu bölümünde tamamladı. Uzm. Fzt. Mehmet Ünal, 2007 yılında 3 ay süresince Denizli 112 Acil Yardım İstasyonu'nda; 2010 ile 2012 yılları arasında Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Ortopedik Rehabilitasyon Bölümü'nde; 2012 yılı Ekim ayı itibariyle Kocaeli Fizomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde görev aldı. Hale Fizomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'n ...

Etiketler
Dry needling
Uzm. Fzt. Mehmet Ünal
Uzm. Fzt. Mehmet Ünal
Kocaeli - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube