Kaç çeşit köprü restorasyon vardır?

Kaç çeşit köprü restorasyon vardır?

Üç tip köprü restorasyonu vardır. Hepsinin prensibi aslında aynıdır. Bir veya birden çok ‘pontik’ (gövde) denen yapay dişler ‘abutment’ (destek) dişlere bağlanır. Gerçek anlamda iki diş arasında köprü kurar.

 Sabit Köprü: Her iki tarafında kronlara sabitlenmiş gövdeler bulunur. Dişsiz boşluk destek dişlerin ortasındadır. En dayanıklı köprü çeşididir.

 Kantilever (balkon) Köprü: Sabit köprünün sadece tek tarafında destek diş bulunması durumudur. Arka bölgelerde en az iki destek diş alınarak uygulanan bu köprülerde destek dişlere çok daha fazla yük gelir. Dikkatli şekilde planlamak gerekir.

 Merryland Köprü: Gövdenin yandaki dişlere metal veya fiber bir bant ile arka yüzeylerine yapıştırılması ile boşluk kapatılır. Ön bölgede estetik amaçlı uygulanan bu köprü çeşidi genelde implant yerleştirildikten sonra iyileşme süresini bekleme aşamasında geçici amaçla kullanılır. Gelen kuvvetlere karşı dayanıksız olup sadece estetik amaca hizmet eder.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman

Uzm. Dr. Dt. Tansu ERAKMAN, ilkokulu 1988 - 1991 yılları arasında TED Ankara Koleji'nde, ortaokulu 1991 - 1992 yılları arasında Hollyfield High School Londra'da ve liseyi 1993 - 1995 yılları arasında TED Ankara Koleji'nde tamamlamıştır. 1996 - 2004 Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde lisans eğitimini, 2005 - 2011 yılları arasında ise Ankara Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Doktora ve Uzmanlık eğitimlerini tamamlayarak Uzm. Dr. Dt. olarak mesleki çalışmalarına başlamıştır.

Uzm. Dr. Dt. Tansu ERAKMAN, 2012 yılında Başkent Üniversitesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda Doktorasını almıştır. 2011 yılında Royal Hastane Donanımları - Ürün Müdürü olarak görev yapmıştır. 2007 yılından beri Tansu ERAKMAN Diş Kliniği'nde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Merryland köprü nasıl yapılır
Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Uzm. Dr. Dt. Tansu Erakman
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube