Grip aşısı yerine ozon tedavisi

Grip aşısı yerine ozon tedavisi

·    Grip, "influenza A,B ve C " virüsünün solunum yoluyla insan vücuduna girmesiyle oluşan ve özellikle kış mevsiminde salgınlara yol açan bir enfeksiyon hastalığıdır.
·    Yüksek ateş, yaygın kas ağrıları ve kırgınlık ile seyreden ancak  özellikle ileri yaştakilerde, çocuklarda, kronik hastalığı olanlarda ve bağışıklık sistemi baskılanan kişilerde ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlar doğurabilir.

.     Grip virusunun  dış yüzeyindeki antijenik yapıların özellikle A tipinin sık sık, büyük veya küçük boyuttaki  değişimleri yüzyıllardır bulaşarak yayılmalara yol açar. Düşük düzeyde farklılık içerirse o toplumla sınırlı salgınlara yol açarken,büyük boyuttaki değişim  tüm dünyaya yayılacak pandemi adı verilen salgınlara yol açabilir. 
·     Gribe neden olan influenza virüsü; hasta veya taşıyıcı kişilerin hapşırması ya da öksürmesi yoluyla havada asılı kalan veya grip hastalarının kullandığı eşyalardaki virus parçacıkları ile kolaylıkla bulaşabilmektedir. Eğer kişinin bağışıklık direnci güçlüyse, gribi hafif bir ateş yükselmesi ve halsizlik ile birkaç gün süren kuru öksürükle ayakta da geçirebiliyor. 
·    Grip aşısı, her yıl Sonbahar aylarında piyasaya çıkmakta ve formülü her yıl yenilenmektedir.    Aşı bir önceki yıl en çok salgın yapan üç virus suşunu içerir. 
·    Aşının koruyuculuğu değişkendir.Koruyuculuk oranı %0 ile %80 arasında değişmektedir.
·    Grip olmayı önlemese bile, hastalığın yan etkilerini azalttığı bildirilmektedir. 
·    Ancak 2005 yılından bu yana  ülkemizde de gündeme gelen,bilimsel olarak ta ortaya çıkarılan grip ve diğer bütün aşıların yan etkileri   mevcuttur. 
Bunlardan bazıları:
İmmün sistem(bağışıklık sistemi) üzerine olumsuz etkileri mevcuttur.
·    Bazı Bilim adamları yoğun aşılama programlarının çocukların immün sistemlerini geri dönüşümsüz harap ettiğini,daha sonraki zamanlarda otoimmün, dejeneratif ve alerjik hastalıkların görülebileceğini savunuyorlar.
Aşı içerisinde toksik maddeler. vardır
·     Etilen glikol,fenol,formaldehit,alüminyun,bazı antibiyotikler ve civa 
Grip aşısı ayrıca yumurta alerjisi olan kişilerde nadir de olsa kurdeşen ve anaflaksi şoku gibi alerjik reaksiyonlara neden olabilir. 
·     Civa(Timerosal) Beyin hasarı, otizm ve otoimmun hastalıklara yol açabilir. Civa çıkartıldıktan sonra Journal of American Physicians and Surgeons’ın 2006 Mart sayısında yayınlanan araştırmaya göre ABD’de otistik çocukların sayısında bariz azalma izlenmiş.(http://www.jpands.org/vol11no1/girard.pdf)

·     Bazı otörler grip aşısını durduk yerde yaptırılmamasını belirtiyor. Ancak bir gribin hayati risk oluşturacağı kadar düşkün ve yaşlı insanların, astımlı ve kronik bronşitli hastaların, kalp hastaları,  böbrek hastaları, şeker hastalığı, AIDS gibi kronik hastalığı olanların grip aşısı olmasında fayda olduğunu söylüyor.

GRİP AŞISI MI? OZON TEDAVİSİ Mİ?
Grip aşısının gelecekte çıkması yüksek oranda muhtemel yan etkileri sizi korkutuyorsa hemen hemen hiç yan etkisi olmayan hem de doğal olan bir tedavi modeli mevcut. 

OZON TEDAVİSİ HEM BAĞIŞIKLIK SAĞLIYOR HEMDE YAN ETKİSİ YOK

·    Tüm enfeksiyon  ajanlara karşı savunma sistemini güçlendirir.
·    Bu enfeksiyon  ajanlara karşı doğrudan öldürücü etkisi vardır.
·    Aynı zamanda  insanlarda var olan hastalıkları kısmen veya tamamen iyileştiren, yaşam kalitesini arttırıp detoks eden bir tedavidir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Beytiye Baş

Uzm.Dr Beytiye Baş, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 

Mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Ozon terapi genel
Uzm. Dr. Beytiye Baş
Uzm. Dr. Beytiye Baş
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube