Göğüs büyütme – meme büyütme

Göğüs büyütme – meme büyütme

Göğüs Büyütme yani Meme Büyütme Ameliyatı meme dokusu altında oluşturulan boşluğa silikon implant (protez) yerleştirilmesi sonucu memenin hacim ve şekil olarak daha büyük ve estetik hale getirilmesi işlemidir. Bazen meme derisinin gevşemiş ve meme ucunun sarkmış olduğu durumlarda silikon protez ile meme büyütme ameliyatı meme toparlama (dikleştirme) işlemi ile birlikte yapılmaktadır.

Göğüs Büyütme Ameliyatlarında Kullanılan Protezlerin Sağlığa Olumsuz Etkisi Var Mıdır?

Uzun yıllar boyunca meme protezlerinin meme kanserine ya da otoimmun bir hastalığa yol açıp açmadığını araştıran çalışmalar dünyanın saygıdeğer üniversiteleri tarafından yapılmış ve meme protezleri ile bu hastalıklar arasında bir ilişki saptanmamıştır.

Kimler Meme Büyütme Ameliyatı Olabilir?

18 yaşını geçmiş sağlıklı bir bireyseniz, göğüslerinizin küçük olduğunu düşünüyorsanız, kalça ve göğüs çapınızda orantısızlık varsa, doğum ve emzirme sonrası göğüslerinizde sarkma ve gevşeme olduysa, aşırı kilo alıp verdiyseniz ve göğüslerinizde dirilik kaybı varsa, iki göğsünüz arasında boyut ve şekil farkı varsa, göğüs büyütme operasyonu için uygun adaysınız.

Operasyondan Sonra Göğüslerde His Kaybı Olur Mu?

Göğüs büyütme ameliyatlarından sonra kalıcı his kaybı görülme riski % 1 civarındadır, bu oran göğüs ucu altından yapılan girişlerde bir miktar daha yüksektir. Çoğunlukla ameliyattan sonraki erken dönemde görülen his kaybı ya da aşırı duyarlılık birkaç ay içinde normale döner.

Göğüs Büyütme Ameliyatı İçin Yaş Sınırı Var Mıdır?

Göğüs büyütme operasyonları için en azından ergenlik dönemi bitmiş ve göğüs gelişimini tamamlamış ve en azından 2 yıldır göğsün artık büyümediği gözlemlenmiş olmalıdır. Yaklaşık olarak 19-20 yaşından sonra bu operasyon gerçekleştirilebilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Ne Kadar Sürer?

Göğüs büyütme operasyonu genel anestezi altında yapılan yaklaşık 1-2 saat süren bir operasyondur. Hasta genellikle aynı gün içerisinde taburcu olabilir. Operasyondan sonra 3 hafta boyunca bizim vereceğimiz bir sütyen kullandırılır. Hastalar genellikle 3 gün sonra işlerine dönebilirler.

Operasyondan Ne Kadar Sonra İşe Dönülebilir?

Göğüs büyütme operasyonu sonrası çalıştığınız işe göre değişmekle birlikte ortalama 3 gün – 1 hafta sonra iş hayatına dönebilirsiniz. Bunun yanı sıra yoğun efor gerektiren, kol ve göğüs kaslarını kullandıran ağır aktiviteli sporlar 4-6 hafta süre ile yapılmamalıdır. Ayrıca yara iyileşmesi devam edeceğinden en az 10 gün terlenmemesi önemlidir. Yara yeri özel bantlar ile kapatıldığı için göğüs büyütme operasyonundan 1 gün sonra duş alabilirsiniz.

Göğüs Büyütme Ameliyatı Emzirmeyi Engeller Mi?

Silikon göğüs protezi ile göğüs büyütme opearsyonu sonrası hamile kalmakta ve süt vermekte hiçbir sakınca yoktur.

Meme Büyütme Ameliyatında Takılan Silikonların Ömrü Ne Kadardır?

Silikonun herhangi bir son kullanma tarihi yoktur, ömür boyu kullanabilirsiniz. Fakat insanlar yaşlandıkça silikona bağlı olmayan, bir deformasyon, sarkma, mevcut göğüs dokusunda azalma gözlenir. Bu gibi durumlarda protezin değişimi ya da göğüs toparlama ameliyatları planlanabilir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Erdem Güven

Doç. Dr. Erdem GÜVEN, 1992 yılında İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1998 yılında bitirmiş ve tıp doktoru unvanı almıştır. 1998 yılında 6 ay süreyle ABD’de University of California, Los Angeles’ta (UCLA) gözlemci olarak bulunmuştur. 1999 yılında ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisası eğitimine başlamıştır. 2003 yılında 25. Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Kongresi’nde klinik dalda birincilik ödülü almaya hak kazanarak yüz nakline alternatif bir ameliyatın sunumunu yapmıştır. 2004 yılında ihtisas eğitimini bitirmiş ve Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanı unvanı almıştır. Uzmanlığını almasının ardından 200 ...

Etiketler
Meme büyütme ameliyatında takılan silikonların ömrü ne kadard
Doç. Dr. Erdem Güven
Doç. Dr. Erdem Güven
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube