Eeg (elektroensefalografi) nedir ?

Eeg (elektroensefalografi) nedir ?

EEG elektroensefalografinin kısaltmasıdır. EEG tetkiki epilepside tanıya yardımcı bir tetkik yöntemdir. Epilepside sık görülen elektriksel aktivite bozukluğunu gösterir ve beynin anormal çalışan bölümünü belirler. Kafa derisi üzerine yerleştirilen küçük gümüş disk elektrodlarlarla beyinden kaynaklanan çok küçük elektriksel sinyaller cihaz tarafından kaydedilir.

Hastaya herhangi bir elektrik akımı verilmez. Ağrı verici bir etkisi yoktur. EEG'nin normal çıkması epilepsi olmadığını göstermez ve anormal EEG de her zaman epilepsi demek değildir. Bazı EEG bulguları sıklıkla epilepsinin göstergesidir. Ancak EEG sonuçlarının mutlaka uzman bir kişi tarfından yorumlanması gerekir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Fehim Arman

Prof. Dr. Fehim ARMAN,  İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1979 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Akdeniz Üniversitesi  Tıp Fakültesi'nde Nöroloji Anabilim dalında  (Beyin ve Sinir Hastalıkları) yapmış ve 1983 yılında Nöroloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 1992-2006 yılları arası Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde önce doçent ve sonra  profesör olarak  , 2006-2017 yılları arasında Acıbadem Kozyatağı Hastanesi ve Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi nöroloji anabilim dalı başkanı olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Fehim ARMAN, 2017 -2018 yılında  Florya Medikal Park Liv Concept Nöroloji Kliniği'nde  görev yapmıştır.  Halen Fulya'daki özel muayenehanesinde hastalarını kabul etmektedir.

Etiketler
Epilepsi
Prof. Dr. Fehim Arman
Prof. Dr. Fehim Arman
İstanbul - Nöroloji (Beyin ve Sinir Hastalıkları)
Facebook Twitter Instagram Youtube