Düzenli beslenme önerileri

Düzenli beslenme önerileri

Günlük hayatınızda fark etmeden gereksiz atıştırmalar yaparak alabileceğiniz kalorileri bir düşünün!

Bilimsel araştırmalara dayanarak hazırlanmış bu öneriler ile gün içinde alacağınız gereksiz kalorilere bir son verebilir ve alışkanlıklarınız üzerinde küçük değişiklikler yaparak tüm yaşamınızda sağlıklı beslenmeyi sürdürebilirsiniz.

MARKETTE

Sakız çiğneyin. Markette gezinirken sakız çiğnemek gerçekten de abur cuburlara yönelmenizi azaltıyor, çünkü sakız çiğnerken beyin o yiyeceklerin çıtırtısı veya lezzetlerini hayal edemiyor.

- Market sepetinizi ikiye ayırın. Sepetin büyük yarısı meyve ve sebzeler, geri kalan kısmı ise diğer yiyeceklerden oluşmalıdır. Bu da size, koca paket cipsler ve kurabiyeler gibi, paketleri kadar büyük kalorili yiyecekler için yerinizin olmadığını hatırlatır.

OFİSTE

- Yemeklerinizi çalışma masanızda yemeyin. Çalışma masanızda yemek yerken, dikkatiniz bilgisayarınız veya iş ile ilgili bir yerde olacağından, yediğiniz şeyi fark etmeyip hızlı yiyerek, istemeden daha fazla yiyebilirsiniz.

- Eğer yemeğinizi dışarıda yiyecekseniz, gittiğiniz yerde bol ışık alan bir masaya oturun. Çünkü araştırmalara göre, daha fazla ışıklı ve aydınlık ortamlar sizi salata gibi daha sağlıklı seçimler yapmaya yöneltiyor. Daha az ışık alan karanlık ve televizyona yakın masalar ise, daha fazla yiyip içmenizi sağlıyor.

MUTFAKTA

- Kötü yemek alışkanlıkları, marketten başlayıp mutfağınıza gelir. Abur cuburlar ile doldurulan mutfaklar gereksiz yemenize ve kalorilere zemin hazırlar.

- Yemeklerinizi asla mutfak tezgâhının üstünde bırakmayın. Tezgâhlarında görülebilir bölgelerde cips, kurabiye gibi abur cubur muhafaza eden kişiler, tezgâhı boş olan kişilere oranla yılda en az 5 kilo daha fazla almaktadır.

- Sizi cezbeden ve kalorili yiyecekleri, bir gece buzdolabı önü atıştırmasında mideye indirmemek için, buzdolabında saklarken alüminyum folyo ile saklayın. Böylece içinde ne olduğunu dolap kapağını açar açmaz görmezsiniz. Daha sağlıklı yiyeceklerinizi de plastik şeffaf poşetlere koyarsanız onlara ulaşmanız daha kolay olur.

Unutmayın, temiz beslenme reformu, yiyecek stoklarından başlar.

Buzdolabınızda, erzak dolabınızda ve kilerinizde sizi yolunuzdan çevirebilecek zararlı yiyecekler var ise, onlardan hiç düşünmeden kurtulmaya bakın.

Evinizde daima sağlıklı beslenmeyi sürdürebileceğiniz alternatifler bulundurun.

Evinizde mutlaka bulundurmanız gereken yiyecekler;

-Yulaf

-Ton balığı

-Kuru meyveler

-Laktozsuz süt

-Yumurta

-Tam tahıllar

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Eliza Sabancı

Dyt. Eliza Gözüyılmaz Sabancı, 1990 yılında Adana'da doğmuştur. Özel Bilfen Koleji'nde lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. Lisan öncesi eğitiminin ardından Yakın Doğu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü kazanmıştır ve 2013 yılında buradan mezun olarak Dyt. unvanı almıştır. Üniversite eğitimi devam ederken Adana Başkent Hastanesi'nde ve kendi üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi'nde klinik ve diyet mutfağı stajlarını tamamlamıştır. Toplu beslenme sistemlerini ise 5 yıldızlı bir otelde deneyimledikten sonra lisans eğitimini başarıyla tamamladı.      "Spss Veri Tabanı Kursu (2013), II. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu (Başkent Üniversitesi- 2012), İş Yaşamında Etkili İletişim (Educan-2010), Onkoloji Diyetisyenliği, Sporcu Beslenmesi ( Nisan-2015), Obezite ve Beslenme, Kanserde Tıbbi Beslenme Tedavisi  ve Anne-Çocuk Besl ...

Etiketler
Beslenme önerileri
Dyt. Eliza Sabancı
Dyt. Eliza Sabancı
Adana - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube