Duruş bozukluğu nedir?

Duruş bozukluğu nedir?

Duruş bozukluğu ile kastedilen vücudun postürü yani herhangi bir durumdaki şeklidir. İnsanlar çeşitli işlerde çalışırken vücudun dengesine zarar verebilecek pozisyonlarda da bulunabilirler. Bu durum uzun süreli veya sık tekrar ederse kalıcı rahatsızlıklara yol açar. Duruş bozukluğunda en önemli gösterge omurga ve leğen kemiklerinin birbirine göre pozisyonudur. Gövdenin diğer bölümleri bu ikisinin arasındaki bozukluğun derecesine göre bozukluk gösterir. Bazı eklemlerin belirli bir yöndeki hareketi kısıtlanırken belli yönlerdeki hareketi de aşırı zorlanarak son sınırı aşmaktadır.

Tedavi için iyi bir postür analizi şarttır. Ardından yanlış hareketin olması gereken sınırları ve şekli hastaya iyice anlatılmalı ve günlük hayata geçirilmesi sağlanmalıdır. Genellikle cerrahi gerektirmeyen rahatsızlıklardır. Uygun fizik tedavi hareketleri yeterli olur.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Alper Ergin

Op.Dr. Alper ERGİN, 1976 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2009 yılında Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2010-2016 yılları arası Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde görev yapmış olan, Op.Dr. Alper ERGİN, özel muayenehanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir.

Op.Dr. Alper ERGİN, Orta düzeyde ( B1) İngilizce bilmektedir.

Etiketler
Duruş bozuklukları tanı ve tedavisi
Op. Dr. Alper Ergin
Op. Dr. Alper Ergin
İzmir - Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube