Dudak estetiğinde yeni yöntemler

Dudak estetiğinde yeni yöntemler

Dudaklar yüzün görünümünde çok önemli bir yere sahiptir. Diğer yüz organlarına oranla etkisi daha fazladır. Dudakların canlı, dolgun, estetik gözükmesi gençlik ve sağlığı ifade eder. Birçok mimiğe anlam verir. Parlaklık ve seksapeli vardır. Birçok ifadeyi sunmamızda yardımcı olur. Dudağın belirgin şeklinin ortada olması ve alt-üst dudak kalınlığının birbirine oranının çok iyi olması dudakta bir yapı bozukluğu olmadığının göstergesidir.

Kullanım alanları

Dudak estetiği;
-Dudakları ince olanlara,
-Kalın ve dolgun dudaklara sahip olmak isteyenlere,
-Daha canlı ve dolgun dudaklara sahip olmak isteyenlere uygulanır.

Dudak estetiği operasyonunda amaç dudakları kalınlaştırmak ve sınırlarını daha belirgin hale getirmektir. Ayrıca bu operasyonda kırışıklıklar azaltılır ve dolgunlaştırılır. Dikkat edilmesi gereken temel kural yüzün uyumunu ve doğallığını kaybetmemesidir.

Dudak estetiği yöntemleri

Dudak estetiğinde genellikle ilk tercih dolgudur. Dolguda sıvı silikon ve silikon yağı kullanılır. Bunlar yüz dokularına enjekte edilir. Ancak bu maddelerin içerdiği olumsuzluklar nedeniyle artık günümüzde direk doku içine enjeksiyonu yasaklanmıştır.

Geçici dolgu maddeleri

Kollajen dolgu: Sığır derisinden elde edilir. Ancak deli dana hastalığını ve alerjiyi tetiklediği tespit edildikten sonra kullanım alanı oldukça düşmüştür. Test yapılmadan kullanılmaz.

Hyaluronik Asit Dolgusu: En yaygın olarak kullanılan maddedir. Derinin yapısında da bulunan doğal bir malzemedir. Cilde sağlıklı, canlı ve diri bir görünüm kazandırır. Test gerektirmeden güvenli bir şekilde uygulanabilir. Restylane denilen ve iğne ile enjekte edilen Hyaluronik asit dudak kenarlarını dikleştirme ve belirginleştirme için kullanılmaktadır.

Diğer katı dolgular: Bu dolgular enjektörle değil, ameliyatla yerleştirilir. İnsan derisinden elde edilir. Dudak çevresinden oluşturulan kesilerden dudak içine yerleştirilir. Dezavantajı dudağı delerek dışarı çıkabilmesidir. Bu sebepten pek tercih edilmez.

Yaş dolgusu: Kişinin kendi vücudundan alınan yağ hücreleri dudaklara veya istenirse kırışıklıklara enjekte edilir. Uygulama birkaç defa tekrarlanırsa etkili bir dudak kalınlaştırması sağlanabilir. Alerji veya yan etkisi yoktur.

Deri hücreleri: Kişinin kendi vucüdundan alınan deri altı dokusu ve yağ hücreleri karıştırılarak doku kokteyli şeklinde dudaklara enjekte edilir. Koyulan hücreler zamanla eriyebilir. Bu yüzden tekrarlamak gerekir. Hiçbir alerji riski ve yan etkisi yoktur.

Dudak estetik ameliyati: Dolgu maddesi kullanmadan cerrahi ameliyatlarla dudağın kalınlaşmasını sağlamaktır. Plastik cerrah kişinin dudak yapısına göre yöntem belirler ve bunu hastayla paylaşır. Geçici değildir. Kalıcı ve en iyi sonuç bu yöntemden alınır.

Dudak asma: Burun içinden yapılan kesiden dikişler dudaktan da geçilir ve daha sonra bağlanır. Bu sırada dudak yukarı doğru kaldırılır. Aşağı doğru sarkan dudaklarda kullanılan bir yöntemdir.

Dudak botoksu: Bu yöntemde amaç dudak üzerindeki çizgileri gidermek veya aşağı doğru olan ağız köşelerini yukarı doğru çevirmektir.

Yapılan uygulamalarda hastanın ağrı hissetmemesi için buz veya uyuşturucu krem uygulanır. Yada bölgesel yerler uyuşturulur.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berker Büyükgüral

Etiketler
Dudak estetiği yöntemleri
Op. Dr. Berker Büyükgüral
Op. Dr. Berker Büyükgüral
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube