Dorn method nedir?

Dorn method nedir?

Bel ve boyun ağrılarını geçirmenin yepyeni bir yöntemi bulundu.Chiropractic ya da Osteopathy’ye nazaran daha nazikçe ve müşterinin dinamik hareketleri ile yapılan, gerçek bir kendi kendine yardım metodu olarak adlandıracağımız Dorn Terapi ile omur ve eklemlerdeki hizalanma, sıralanma düzenlenir. Bu vesile ile sinirler rahatlar.Vücutta kan dolaşımı tıkanıksız sağlanır. Kan dolaşımının sağlanması ile hücreler beslenir,vücudun kendini yenileme süreci başlar ve ağrılar yok olduğu gibi ilgili organlarda rejenerasyon başlar.

Dorn Terapi, her zaman eşit olmayan bacak boyunun eşitlenmesi ile başlar. Zira binanın temeli olarak kabul edeceğimiz bacak boylarının birbiri ile eş olmaması, maalesef binanın kendini temsil eden, kalça ve omurganın, olması gereken, hizasında olmamasına neden olmaktadır.Kişinin kendi dinamik hareketleri ve Dorn Terapistin uyguladığı bası ile önce bacak boyu eşitlenir, leğen kemiği ve sacrum paralelliği (oblique pelvis düzeltimi) sağlanır ve omurga üzerinde omurların hizalanma çalışmaları başlar. Ardından köprücük kemiği ve boyun omurları ve en son da kafa kemikleri ile çalışılır. Vücuttaki tüm eklem ve kemikler olması gereken pozisyonlarına getirilir.

Clavicula (köprücük kemiği) ve Mandibula (alt çene kemiği) kaymalarından kaynaklı olarak ise, başta Atlas (birinci boyun omuru C1) olmak üzere boyun omurlarında kayma oluşur. Burada en sık rastlanılan problem boyundaki kasların aşırı gerilmesi ile oluşan aks düzleşmesidir. Normalde C harfi şeklinde olan boyun düz bir çizgi şeklini alır. Boyun düzleşince beyine giden dört vertebral arterlerden ikisi gerilir ve beyne yeterince kan gidemez. Kişide migren, baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, bulantı, yüksek tansiyon, kronik yorgunluk, düzensiz kan dolaşımından kaynaklı tek taraflı yüz felci, sinüs şikayetleri, ağır işitme, kulak ağrısı ya da çınlaması olabilir. C3 omuruna kadar inen sıkıntılarda ise; akne, sivilce, diş ağrısı, kanayan diş etleri veya neuralgia (sinirsel ağrı) ile karşılaşmak mümkündür.

Yüz kemiklerinin tekrar hizalanması durumunda “deviasyon ve sinüs” şikayetleri ile uykuda “diş sıkma, diş gıcırdatma” problemlerinin minimuma indiği gözlemlenmiştir.Bel ve boyun fıtığı, siyatik, menisküs, diz protezi, karpal tünel sendromu, migren, kulak çınlaması, kronik yorgunluk gibi problemlerde ameliyata gerek kalmadan başarı ile uygulanan Dorn Method özellikle bel ve boyun ağrılarında, Almanya’da en çok kullanılan Terapi halini almıştır. Yine Almanya'da birçok sağlık sigortası şirketi tarafından da ödeme kapsamındadır.

Omuzunu hiç kaldıramayan ya da arkaya götüremeyen birinin daha ilk seans

sonunda başarı ile bu hareketleri yapmasını görmek hiç şaşırtıcı değildir. MS hastalarında, otistik çocuklarda ise düzenli yapımı durumunda ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir. İki büklüm olmuş ve ağrılı bir şekilde gelip, dimdik ağrısız ve mutlu şekilde ayrılmak Dorn Terapi ile neredeyse çok normaldir(üstelik hiç bir ilaç ve operasyona gerek kalmadan).

Basit egzersizlerle uzun süreli başarı garantisi Dorn Method tarafından geliştirilmiştir.Terapi esnasında size öğretilen egzersiz ve duruş şekillerine sadık kaldığınız, kendi sorumluluklarınıza evet dediğiniz anda ağrılarınıza sürekli olarak "hoşçakal" demiş olursunuz

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Salih Eken

Dr. Salih EKEN, 10 Mayıs 1957 tarihinde Denizli - Babadağ’da doğmuştur. Lise öğrenimini Denizli Lisesi’nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 1980 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Mezuniyetini takiben 4 yıl Bayrampaşa ve Gedikpaşa Dispanserleri’nde askerlik vazifesini yerine getirmiş, SSK Dışkapı Çocuk Hastanesi’nde ise tabiplik görevinde bulunmuştur. 1984-2012 yılları arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kurum tabibi olarak görev yapmış olan Dr. Salih EKEN, 8 ay süreyle Tübitak’ta araştırmacı olarak akupunktur ve laser terapisi ile ilgili çalışmalar yapmıştır. 1986-2000 yılları arasında ise İşyeri hekimliği yapmış olan Dr. Salih EKEN, bu görevlerinin yanı sıra Metabolic Balance Tıp Enstitüsü'nde Uluslararası Klinik Araştırma Grubu Üyeliği yapmış, Do ...

Dr. Salih Eken
Dr. Salih Eken
Ankara - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube