Dolgu malzemeleri

Dolgu malzemeleri

Vücuttaki özellikle de yüzdeki kırışıklıkların tedavisi için kullanılan maddelerdir. Dolgu ya kişinin kendi yağı kullanılarak yapılır ya da sentetik dolgu maddeleri ile yapılır. Kişinin kendi yağının kullanıldığı durumlarda hastanın hastane şartlarında olması ve kısa süreli de olsa anestezi alması gerekir. Ancak günümüz dünyasında daha kolay ve basit çözümler daha rağbet gördüğü için yağ dolgusunu herhangi bir nedenle ameliyat olan hastalara ya da yüzünde çok fazla hacim kaybı olanlarda öneriyoruz. Sentetik dolgular ise ofis şartlarında ve kısa sürede yapılabildikleri için daha çok tercih edilmektedirler.

Sentetik dolgu maddeleri genelde 2 şekilde elde edilir. Daha eski jenerasyon dolgu maddeleri hayvan kaynaklı olup düşük ihtimalle de olsa allerjik reaksiyon potansiyeli taşıdıkları için önceden hasta üzerinde test edilmeleri gerekir. Günümüzde kullanılan yeni jenerasyon dolgu maddeleri ise genelde Hyalüronik Asit içeriğinde olup, allerjik potansiyelleri çok çok düşüktür ve teste gereksinim olmadan uygulanabilmektedirler.

Dolgu maddelerinin sonucu anında görülebilmektedir. Kliniğimize yüzünde kırışıklarla gelen bir kişi 10-15 dakikalık bir işlem sonrasında tüm bu yaşlanma belirtilerinden kurtulmuş olarak kliniğimizden ayrılabilmekltedir.

Dolgu maddeleri kalıcı ve kalıcı olmayan (6-12 ay etkili) diye ikiye ayrılmaktadır. Kalıcı dolgu maddelerinde kalıcılığı sağlamak amaçlı içeriğe eklenen maddelerin allerjik reaksiyon potansiyeli taşımaları, eğer bir allerji gelişirse hayat boyu hastamızın sıkıntı çekmesine neden olacaktır. Ayrıca kalıcı dolgularla elde edilen sonuçlar hayat boyu değişmeyeceği için hastanın bu görüntüyü hayat boyu taşıması gerekecek ve değişiklik şansını kaybedecektir. Bütün bu nedenlerden dolayı kliniğimizde kalıcı almayan dolgu maddeleri kullanılmaktadır.

Dünya çapında yüzlerce marka dolgu maddesi vardır. Bütün bu markaların tarafımızdan test edilip güvenilir olduklarını anlayıp hastaya kullanmamız mümkün olmadığı için sadece FDA onayı olan ve CE belgesi bulunan dolgu maddeleri kullanmaktayız. Bu durumda hasta da doktor da kendilerini güvende hissetmektedir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Murat Tezcan

Etiketler
Dolgu malzemeleri
Op. Dr. Murat Tezcan
Op. Dr. Murat Tezcan
Bursa - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube