Cilt bakımı,

Cilt bakımı,

Sağlıklı ve güzel görünen bir cilt, güzelliğin en önemli parçasıdır. Bunu sağlayabilmek de düzenli olarak güvenilir ve steril merkezlerde , cilt tipine uygun ürünlerle , dalında uzman kadro ile yapılan bakımlarla mümkündür. İnsanların kimlik yaşı ile cilt ve beden yaşının uyumu kişinin kendine bakımı ile ilgilidir.

Cildimiz hava kirliliği, ultraviyole, ısı değişiklikleri gibi olumsuz dış etkenlere en çok maruz kalan organımızdır. Ruhsal problemler cildimizde de bulgu verebilirler. Mesela akneli bir ciltte öncelikle karaciğer ve hormon bozuklukları araştırılmalıdır. Stres, depresyon, kötü beslenmede akne nedeni olabilir. Bir diğer önemli konu da ciltteki lekelerdir. Lekelerin nedenleri arasında uzun süreli güneşe maruz kalma, yaşlanma cilde uygun olmayan ürün kullanımı, cilde yapılan bilinçsiz uygulamalar sayılabilir. Cilt kırışıklıkları yaşın ilerlemesi ile olabildiği gibi cilde dışardan yapılan ağda uygulamaları ve bilinçsiz yapılan epilasyon sonucu gerçekleşebilir.

Biz problemli ve normal cilt bakımı için başvuran müşterilerimizi öncelikle doktorumuz ile ön görüşmeye alırız. Cildin ihtiyacına göre problemli ciltlerde gerekiyorsa tetkik istenir. Sonuçlarında bir organ hasarına bağlı bir sorun görünüyorsa öncelikle bu durum tedavi edilir. Bu tedavi süresince cilde gerekli bakımlar yapılarak destek verilir. Eğer organ hasarı yoksa doktorumuz cildin ihtiyacı olan bakımı reçete eder ve uzman estetiysen ile birlikte uygulanır. Cilt bakımlarında organik ürünler kullanılarak yapılan komedan temizliği, meyve asitleri kullanılarak yapılan kimyasal peelingler ki bunlar leke, akne, kırışıklık problemlerin de farklı farklı kullanılır. Özel elmas kesim roller kullanılarak yapılan cilt gençleştirme, leke, skar ve iz tedavileri yapılabilmekteyiz.

 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Esra Demir Yüzer

Op. Dr. Esra DEMİR YÜZER, Kırşehir'de 1973 yılında doğmuştur. 1995'de  Gazi Üniveristesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra,  1997- 2001 yılları arasında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastahanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisasını tamamlamıştır.  İhtisas döneminde bir bir çok departmana aktif olarak rol almıştır. Bunlardan bazıları Menopoz departmanı, Tüp bebek departmanı,Gebelik takibi ve doğum, Jinekolojik tanı ve operasyonlar, Obstetrik ve jinekolojik Ultrasonografi departmanlarında tıbbi çalışmalar ve eğitim operasyonlar yapmıştır. Çalışma hayatında binlerce doğum, Sezeryan, Jinekolojik operasyon, Tanısal operasyonlar, İnfertilite ( kısırlık) tedavileri, Vajinismus tedavileri, Vajinal estetik operasyonlar yapmıştır Evli ve üç çocuk annesi olan Op. Dr. Esra DEMİR YÜZER,  Ümitköy Ank ...

Etiketler
Sağlıklı cilt nasıl olur
Op. Dr. Esra Demir Yüzer
Op. Dr. Esra Demir Yüzer
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube