Burun estetiği, rinoplasti hakkında.

Burun estetiği, rinoplasti hakkında.

Belirli bir dönemde burun estetiği operasyonu geçirmiş kişilerin hepsinin burunlarının kalkık, ince ve oyuntulu olduğunu görmek mümkündür. Çünkü yakın zaman öncesine kadar oyuntulu ve kalkık bir burna sahip olmanın kişiyi güzelleştirdiği düşünülüyordu. Ama artık tüm dünyada ideal burun estetiği başarısı kriteri tamamen değişmiş durumda. Artık kalkık ve oyuk olmayan, kemersiz ama son derece doğal burunlar revaçta.

Uzun yıllar boyu burun şekilleri sebebiyle rahatsızlık duymuş bireyler, burun estetiği olmaya karar verdiklerinde minik, kalkık bir burna bir an önce kavuşmayı hedefliyorlar. Ancak tavsiyemiz hemen karar vermemek gerektiği yönünde. Çünkü estetik ameliyatlarda, özellikle burun gibi yüze bakıldığında doğrudan fark edilecek olanlarda, ön muayene titizlikle yapılmalı ve buna göre bir yol haritası belirlenmelidir. Burnun yapısı, sağlık durumu gibi pek çok etken, bu evrede işin içine girmektedir. Bu sebepler birleşince, işlevsel açılardan sıkıntı yaratabilecek ve doğal görünmeyen kalkık uçlu burunlara olan ilgi artık kayboluyor.

İlk Adım; Hastaların Mevcut Durumu Ve Kusurlarının Değerlendirilmesi

Devamında gelen aşama da, kişinin yüzüne yakışan burnun nasıl olması gerektiğinin doğru tespitidir. Bu aşamada cerrahın estetik görüşü çok belirleyici olmaktadır. Burun estetiği ameliyatı sonrası burnun öncelikle kişinin yüzüne yakışması; kaşlar, gözler, yanaklar, dudaklar ve çene ile uyumlu olması; ayrıca burun ucu, orta bölümü ve burun kökü adı verilen bölümlerin birbiri ile uyumlu olması hedeflenmelidir. Böylelikle kişinin burun ameliyatı geçirdiği başkaları tarafından anlaşılmayacak şekilde estetik ve doğal görünüm elde edilecektir.

“Rinoplasti Öğrencisi Asla Mezun Olmaz!”

Burun estetiği ameliyatı ile ilgili uluslararası tıbbi camiada bir otör olarak kabul edilen Dr. Eugene Tardy, burun estetiği ameliyatlarına ilgi duyan hekimler için, “Rinoplasti öğrencisi asla mezun olmaz” şeklinde bu karmaşık ve zor ameliyat prosedürünü ifade etmiştir. Tardy’e göre, burun estetiği ameliyatları, büyük ve zorlu sahnede yapılan bir cerrahi uygulamadır.

Bu söylemlerde de görüldüğü üzere; değişen ve gelişen teknolojiler, hasta beklenti ve arzuları vb. faktörler estetik burun ameliyatı konusunda farklı ufuklar, farklı yaklaşımlar geliştirebiliyor. Son zamanlarda yapılan tüm ameliyatlar, tüm hasta görüşmeleri ve pek çok araştırma gösteriyor ki artık yönelim doğal görünüme sahip, estetik operasyon geçirdiği belli olmayan ve işlevsel açılardan sıkıntı yaratmayacak burunlardan yana.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Önder Akdeniz

Op. Dr. Önder AKDENİZ, 1972 yılında Konya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Ankara’da bitirmiştir. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1996-2000 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı'nda yapmıştır. 2000-2001 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Bölümünde gözlemci olarak çalışan Op. Dr. Önder AKDENİZ, 2001-2002 yılları arasında Universal Hospital Alman Hastanesi'nde, 2002-2014 yılları arasında ise Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapmıştır. Mesleki çalışmalarına Bursa Ceylan İnternational Hospital devam eden Op. Dr. Önder AKDENİZ'in başlıca ilgi alanları; Burun Estetiği ve Cerrahisi, Septoplasti Endoskopik Sinüs Cerrahisi, Endonazal Endosko ...

Etiketler
Burun estetiği
Op. Dr. Önder Akdeniz
Op. Dr. Önder Akdeniz
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube