Botox ile terleme tedavisi

Botox ile terleme tedavisi

Terleme Tedavisi ( Hiperhidroz )

Aşırı terleme ( hiperhidroz) sağlık açısından sakıncalı olmasa da kişileri sosyal ve psiklojik olarak olumsuz etkilemektedir. Aşırı terleme ve terleme tedavisi günümüzde pekçok birey için ciddi bir sosyal problem oluşturmaktadır. Gerek iş yaşamında gerekse sosyal  yaşamda kişilerin kendine olan güvenlerini olumsuz etkilemektedir. Aşırı terleme  şikayetiyle başvuran hastalarımızdan, aşırı terleme nedeniyle toplulukta rahat hareket edememek, insanların ellerini sıkamamak, kıyafet seçiminde özgür olamamak, istedikleri ayakkabıları rahatça giyememek gibi şikayetleri sıkça duymaktayız. Tüm bu şikayetlerin neticesinde yaşam kalitesinde ciddi sıkıntılar yaşanmakta buda kişilerin olumsuz yönde etkilemektedir.
İşte bu noktada botoks terleme tedavisi için bize muhteşem bir seçenek sunmaktadır: Sadece 10dk lık bir uygulama ile terlemeden kurtulmak ve uygulama sonrasında hemen normal yaşama geri dönmek mümkün.

Botox terlemeyi nasıl önler?

Botulinum toksini ter bezlerine giden sinir uyarısının geçici olarak bloke eder. Böylece terlemeyi engeller.
Botoks ile vücudun hangi bölgelerindeki aşırı terleme tedavi edilir?
Botoks ile koltukaltı, el ayası ve ayak tabanına  terleme tedavisi yapılmaktadır. Bu bölgeler içerisinde en sık başvuran hasta grubu koltukaltı ve el ayası terleme şikayeti olan hastalardır.

Botoks nasıl uygulanır?

İşlem yapılacak alan önce krem ile uyuşturulur sonra çok ince iğneler ile botoks cilt altına verilir. Uyuşturulduğu için ağrı az hissedilir. 

Terleme tedavisi için kullanılan botoks ne zaman etki etmeye başlar?
Botoksun terlemeyi azaltıcı etkisi bir-iki gün içinde yavaş yavaş başlar.2 hafta içinde terleme kişiyi rahatsız etmeyecek düzeye kadar azalacaktır.

Botoksun etkisi ne kadar sürer?
Botoksun terlemeyi durdurma etkisi ortalama 4-6 ay sürer. Botoks uygulamaları tekrar edildikçe etki süresi uzayacaktır.

Terlememek sorun oluşturmazmı?
Hayır vücudumuzun pek çok yerinde ter bezi olduğundan botoks uyguladığımız bölgelerden terlememeniz sizin sağlığınız açısından hiçbir problem oluşturmaz. 

Botoks uygulamasının zararı var mıdır? 
Uygulanan botoks bölgesel kalır, genel dolaşıma katılmaz, vücuda bir zarar vermez.Önemli olan işlemin deneyimli, uzman bir hekim tarafından yapılmasıdır.
 
Kimlere Botoks Yapılmaz?
Hamilelere, emziren annelere, cildinin üzerinde enfeksiyon olan hastalara, myasthenia Gravis (özellikle kaslarda görülen kas zayıflığı) gibi nörolojik hastalıkları olanlara, aminoglikozit türü antibiyotik kullananlara botoks tedavisi yapılmaz.

 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Zühtü Demir

Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 01 Ocak 1964 tarihinde Antalya - Elmalı'da doğmuştur. Lise öğrenimini Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1987 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisasını ise 1996 yılında tamamlamıştır. Uzmanlık eğitimi sonrasında Ankara Onep Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde mesleki çalışmalarına başlamış olan Doç. Dr. Zühtü DEMİR, 2001-2002 yılları arasında, bilgi ve deneyimini artırmak amacıyla Amerika Birleşik Devletleri New York'ta, sırasıyla Mount Sinai Medical Center, New York University School of Medicine ve Montefiore Medical Center Albert Einstein Collage of Medicine Plastic Surgery Departman'larında çalışmalarda bulunmuştur. 2009 yılında Estetik Plastistik ve Rekonstrüktif Cerrahi ...

Etiketler
Terleme
Doç. Dr. Zühtü Demir
Doç. Dr. Zühtü Demir
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube