Bacak kalınlaştırma-inceltme ve şekillendirme ameliyatı

Bacak kalınlaştırma-inceltme ve şekillendirme ameliyatı

Bacak Kalınlaştırma –İnceltme Ve Şekillendirme Operasyonu  Nedir?
Bacaklardaki problemler; bacağın aşırı ince veya aşırı kalın ve yağlı olması, diz içi düzensizliği,eğrilikler, şekil bozuklukları şeklinde sayılabilir. Bu sorunlar egzersiz veya diyetle çözülebilecek problemler olmayıp genellikle genetik miras sonucu ortaya çıkar. Bazı bayanlar bacaklarının şeklini beğenmediklerinden dolayı etek bile giymemektedirler.
Vücudumuzun diğer bölgelerinde olduğu gibi bacak bölgesindeki istenmeyen görüntü ve şekil bozuklukları kişiler için problem olabilmektedir. Uzun, düzgün ve yeterli dolgunlukta bacaklara sahip olmak herkesin istediği bir özelliktir. Estetik cerrahinin gelişen yöntemleri bacaklardaki görünüm problemlerine de mükemmel çözümler getirmektedir.
Bacak Kalınlaştırma –İnceltme Ve Şekillendirme Hangi Durumlarda Uygulanır?
Eğer bacak kalınlaştırma düşünülüyorsa kişinin atması gereken ilk adım bir plastik cerraha danışmaktır. Hasta, arzulanan sonucun kusursuzluk değil düzeltme olduğunu akılda tutarak cerrahi sonrası iyi görünme ve iyi hissetme konusundaki beklentilerini açık yüreklilikle tartışmalıdır.
Diz üstü bölge ile diz altı bölge arasında çap olarak kalınlık farkı mevcut ise, her iki bacak arasında kalınlık yada şekil farkı var ise veya bacaklar çarpık ve ince bir görünüme sahip ise,diz içi çıkıntıları bacağın şeklini deforme ediyor ise,bacak kalınlaştırma ve şekillendirme ameliyatı için bir Plastik Cerraha danışmak gerekmektedir
Bacak Kalınlaştırma-İnceltme ve Ayak Bileği İnceltme-Kalınlaştırma Operasyonunda Kullanılan Cerrahi Yöntemler Nedir?
Bacak Şekillendirme Operasyonları değişik yöntemlerle gerçekleştirilir:
1-Liposuction
2-Slikon Protez Yerleştirilmesi.
3-Yağ Dokusu ve Yağ Kokteyli Enjeksiyonu.
Diğer bir avantajı ise 2-3 kere tekrarlanan doku enjeksiyonlarıyla istediğimiz bölgelere istediğimiz kalınlığı ve şekli verme imkanımızın olmasıdır ki bu durum ayrı bir avantaj olarak görülmektedir.
Bacağın çıkıntılı bölgelerini (diz içi,ayak bileği) veya kalın bölgelerini (uyluk ön yüzü,uyluk içi,ayak bileği v.s.) liposuction yöntemi ile inceltme ve düzgün bir kontur sağlamak her zaman mümkündür.
Liposuction yöntemi ile elde edilen yağ dokuları bacağın zayıf ve ince bölgelerini de kalınlaştırmakta kullanılmaktadır.
Bacak Kalınlaştırma –İnceltme Ve ŞekillendirmeOperasyonunda Hangi Anestezi Türü Kullanılır?
Bacak Şekillendirme Operasyonu, tedavi edilecek bölgenin uyuşturulduğu lokal anestezi altında veya genel anestezi ile yapılabilir. Anestezi uygulamasından önce gerginliği yatıştırmak için medikasyon verilir. Sedatif (yatıştırıcı) lokal anestezik ameliyat esnasında rahat olmanızı sağlayacaktır. Eğer genel anestizi uygulandıysa tüm ameliyat boyunca uyuyacaksınız.
Bacak Kalınlaştırma –İnceltme Ve ŞekillendirmeOperasyonu Nasıl Gerçekleştirilir?
Bacak Kalınlaştırmada  yağ enjeksiyonu prosedürü, hastanın bacak konturunu bozan bölgeleden,karın, uyluk, kalça ve diğer yağ içeren vücut bölgelerinden iğne ile yağ alınması ve bunların şekillendirilmek ve kalınlaştırılmak istenilen bacak bölgesinin altına injekte edilmesi olarak tanımlanabilir.
Hem donör (verici) hem de alıcı sahaların temizlenip anestezi ile uyuşturulmasından sonra emici bir cihaza bağlı olan kalın uçlu bir  şırınga veya ince bir liposuction kanülü ile yağ belirtilen bölgelerden çekilir. Alınan yağ gerekli işlemden geçirildikten sonra bacaklara kalınlaştırılması gereken bölgelere (ayakbileği ,diziçi altı v.s)  enjekte edilir. İnjeksiyon yerinin üzerine bazen ince bir bant yapıştırılır. Bu tekniğin avantajı vücuttan iğne ile alınıp iğne ile verilebilmesidir. Hastalarımız doğal olarak en az işlemle daha iyi sonuç aradığından, bu enjeksiyonların her seferinde kendisinden alınıp verilmesi yerine daha pratik bir yöntem geliştirdik: dokuların bir kısmı –196 derecede dondurulup,saklanmakta ve birinci enjeksiyondan sonra artık özel bir teknoloji ile dondurulmuş yağlarınız size tekrar bir yağ alma işlemi yapılmadan enjekte edilmektedir. Verilen yağ dokusu uygun bir teknikle uygulanırsa en az %50'si verilen yerde kanlanıp tekrar sizin özdokunuz olarak yaşama geçer. Ve birlikte tutan doku ömrünüzün sonuna kadar sizinle birlikte yaşamını sürdürür.
Bacak Kalınlaştırma –İnceltme Ve ŞekillendirmeOperasyonu Ne Kadar Sürer?
Ameliyatın kapsamına bağlı olarak, işlem 1 ila 3 saate kadar sürebilir.
Bacak Kalınlaştırma –İnceltme Ve ŞekillendirmeAmeliyatı Sonunda İyileşme Nasil Gerçekleşir?
Yağ enjeksiyonu sonrası bacaklarda veya uyluklarda geçici olarak şişlik ve bölgesel kabarıklıkların gözlenmesi doğaldır. Cerrahi sonrası bir kaç gün ağrı kesicilere cevap veren çok hafif ağrı olabilir. Uyuşukluk hafif ağrılar bir süre daha devam edebilir. Yürüyüşler bu şikayetlerin çabuk kaybolmasına yardımcı olur. Operasyon sonrası 3-6 hafta kadar liposuction korsesi veya varis çorabı kullanımı hem iyileşmeyi hızlandırır.Hem de şeklin bir an önce ortaya çıkmasını sağlar.
Geniş bölgelerde işlem yapılan hastaların kısa bir süre istirahat etmeleri uygun olacaktır. Ancak çoğu hasta tedaviden hemen sonra normal günlük aktivitelerine dönmektedir. Hem alıcı hem de donör sahada bir miktar şişme veya kızarıklık,morluk beklenebilir. Bu şikayetlerinderecesi tedavi edilen yere ve büyüklüğüne göre değişir.
Yağ enjeksiyonu tekniği kullanılarak bacak kalınlaştırma ve Liposuction ile bacak inceltme  operasyonlarında herhangi bir iz kalmaz.
3 Aydan Sonra...
Yağ enjeksiyonu ile elde edilen sonuçların devamlılığı hastadan hastaya değişmektedir. Bazı hastalarda bu süre bir yıl veya daha uzun süre ile ifade edilebilir. Hastaların çoğunluğunda ilk haftada sağlanan kalınlığın hemen hemen yarısı altı aylık bir sürenin sonunda kaybolmaktadır. Zira ilk haftalardaki kalınlık şişmeye bağlıdır. Üç aydan sonra ne kadar dokunun orada beslenip kaldığı az çok belli olur. Yeni enjeksiyonlar 3,6,12 ay sonra tekrarlanıp sonuç daha iyi duruma getirilebilir.
Bacak Kalınlaştırma –İnceltme Ve Şekillendirme Ameliyatı Sonrasında Yapılması Gerekenler Nelerdir?
1-Uygulama yapılan bölgeye 3-6 hafta liposuction korsesi veya varis çorabı uygulaması faydalı olacaktır .
2-Ameliyat sonrası devrede en az günde iki litre su veya çeşitli sıvı alınmalıdır. (çay, çorba, taze meyve suyu v.s.)
3-Kontrollerinize randevu alarak 1. hafta, 3. hafta, 3. ay, 6. ay gelmeniz gerekmektedir.
4-Enfeksiyon gelişmemesi için antibiyotik, ağrı duymamanız için ağrı kesici ilaç ameliyattan hemen sonra başlanacaktır.
5-Ameliyattan sonraki 1-2 hafta boyunca sigara içmeyiniz.
6-Ameliyattan sonraki 10 gün boyunca kanamaya eğilimini arttırma ihtimaline karşı ilaç kullanımınızda doktrorunuza başvurunuz.
7-Normal aktivitelerinizi yapabilmekle beraber, 2-3 hafta boyunca aşırı hareket ve egzersizden kaçınınız.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ünal Şahin

Etiketler
Silikon protez
Op. Dr. Ünal Şahin
Op. Dr. Ünal Şahin
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube