Iğdır Kolit (Kalın Bağırsak İltihabı)

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Kolit (Kalın Bağırsak İltihabı) İlgili Sorular

  • Makatta batma

    Merhaba hocam 29 yaşında erkeğim göbek deliğimin 10 cm sağ tarafında batma tarzı ağrılar oluyor makatta ağrım var günde 4 defa büyük tuvalete çıkıyorum ishal sorunum yok ama tam sert dışkılamada yapamıyorum aşırı yorgunluk ve halsizlikte mevcut 1 ay önce doktora gittim kan tahlili gaita testi yaptı... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Merhabalar; bu durumun birçok nedeni olabilir. eğer sıkıntılar daimi bir hal alıyorsa kolonoskopi yaptırmanızda fayda var

  • Ferritin düşük demir normal

    Meral hanım mrb yapılan kan testinde ferritin düşük 10.7 demir serum normal 75 demir bağlama kapasitesi normal 284 çıktı demir serum ve bağlama kapasitesi çok iyi ferritin düşük her hangi bir ilaç tedavisi gerekirmi hasta lenfoma hastası lenfoma ferritin etkilerini teşekkürler284

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Hemoglobin değeri düşük ise tedavi gerekir

  • Sol alt karında batma hissi

    Hocam, sol alt karın göğüs kafesi bitiş bölgesinin olduğu kısımda 2 haftadır batma gibi bir şey hissediyorum. otururken oluyor daha çok ayaktayken pek farketmedim. 1 ay önce kan tahlili yaptırdım sadece hafif düzey karaciger yağlanması ve ürik asit fazlalığı çıkmıştı. ayrıca tromboze hemoroid rahats... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    O bölge ağrısı mide,böbrek, kalp gibi organlarla ilgili olabilir. kardiyoloji ve dahiliye bölümlerine muayene olabilirsiniz

  • Hiçbir şekilde kilo alamıyorum ne yapmam gerek?

    Merhaba hocam, 19 yaşında 1.63 boyunda 41 kiloyum. yazın aile hekimimiz rimobolan isimli iğneyi yazdı 1 ay kadar kullandım 3 e çıktım ama aşırı sivilce yaptı sesimi kalınlaştırdı ve adet düzensizliği yaptı bırakmak zorunda kaldım. bu aralar annem hasta diye çok üzülüyorum sürekli hareket halindeyim... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Dyt. Doğan Can GÜNER

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. kilo alma konusunda ezbere konuşmak yanlış olur. öncelikle kilo almanıza engel durumun ne olduğunu anlamak gerekir. bunun için de kan tahlili sonuçlarına bakmak lazım. kan tahlili sonuçlarıyla birlikte daha doğru önerilerde bulunabilirim

  • Gaz problemi

    Merhaba. benim uzun zamandır gaz problemim var çok çok fazla gaz çıkışı oluyo ve ara ara mide bulantılarım oluyor. bunun sebebi ne olabilir?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Mide veya barsak hastalıkları olabilir. şikayetler uzun süredir olduğu için endoskopi yapılabilir. gastroenteroloji bölümüne muayene olabilirsiniz

  • Kabizlik ve guruldama

    Iyi günler meral hocam benim sürekli kabzlik sorunum var ve guruldamada oluyor ve makat bolgemde sivilce buyuklugunde beze var kabizligim o bezeyle ilgili olabilir mi doktorum kan testi ve ultrason goruntulerimde bi sorun olmadigini soyledi ve kolonskopi yaptirmamim iyi olacagini soyledi ilac olrak... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Makat bölgenizde olan bezeler hemoroid,kabızlığın nedeni değil, sonucu olarak oluşur. öncelikle beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirmek gerekir. kolonoskopi tanı koymak için faydalı olur. bir gastroenteroloji uzmanına başvurabilirsiniz

  • Kolit için

    Hocam ven 11yıldır ülsaritif kolit rahatsızlıgım var ama suanda karnimin içi cok aciyo nefes alırken zorlaniyorum neden acaba kolitn iyileşme imkani yokmu acaba

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Merhabalar; gıdalarınıza dikkat etmeniz önemli bir konu. ikincisi kolitin tutulum yeri ve yaygınlığınıda gözardı etmemek gerekir. tıbbi tedavi ile rahatsızlık kontrol edilemiyorsa operasyonel durumlarda tercih edilebilir

  • Kolonoskopi patoloji sonucu

    Çok sık wc gittiğim için doktora gittim kolonoskopi çektirdim. patoloji raporunda makroskobik bulgularda 1) termimal ileum: 2mm çapta bir adet doku 2) transvers koluonda 0,6 x 1 cm çapta bir adet doku yazıyor. patolojik tanı kısmında 1) termimal ileum kolonoskopik biopsi: ince barsak mukozası (1ad... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Merhabalar; patoloji sonucunda net bir hastalıktan bahsetmiyor

  • Boğazda kabarcık

    Merhabalar benim dilimin biraz ilerisinde yani küçük dille ayni izada küçük küçük baloncuklar oldu sivilce gibi bunun sebebi nedir acaba

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Bunlar dil kökü papillaları iğdır yani tat tomurcukları iğdır herkesle var geçmiş olsun bir sorun yok

  • Tahlil değerleri ve aralığı

    Merhaba hocam ben 22 yaşında bir erkeğim aşağıdaki tahlil değerlerim normal çıkmadı fakat doktorum bir sorun olmadığını söyledi benim kafama takıldı acaba neden normal çıkmamıs olabilir rbc y * 5.49 10^6/ul 4.18 - 5.48 hgb y * 16.2 g/dl 11.9 - 15.4 hct y * 48.1 % 36.2 - 46.3 rdw d * 12.1 % 12.3 - 14... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Uzm. Dr. Meral TÜRKMEN

    Kanda bazı değerleriniz yüksek çıkmış. kanınızın biraz fazla oldugunu gösterir. erkeklerde kan miktarı fazla olabilir. önemli bir problem değil