Iğdır Karaciğer Yağlanması (Hepatosteatoz)

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Iğdır Karaciğer Yağlanması (Hepatosteatoz) İlgili Sorular

  • Ggt değeri nasıl düşer

    Merhabalar hocam 26 günlük bebeğim var,5.gün kontrolünde bebeğimin sarılığı olmadığını söyledi ve artık yükselmez dedi ama gün geçtikçe gözünün içi sararmaya başldı,götürdüm gelişimi gayet iyi dedi 1 kilo almış ve 4 cm uzamış tetkikler yapıldı sarılık değerimiz 9 çıktı ama beni endişelndiren ggt değ... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer KARA

    Doç. Dr. Muammer KARA

    Endişelencek bir durum yok gibi görünüyor bu yenidoğanın fizyolojik sarılığı gibi görünüyor. ciddi karaciğer hastalığında ggt bu kadar yüksek bilirubin değerlerinde çok daha yüksek olur. bence de takip yeterli. geçmiş olsun

  • Demir yüksekliği ???

    Hocam merhaba benim şikayetim kilo kaybı karın şişliği olmasına rağmen kol bacaklarda zayıflık, derimde hafif koyulaşma var kan testlerim alt:12 ast:15 demir:172,60 tuibc 434,5 uibc 238.1 ferritin 20.97 göbek deliğimi sağ altta bastırınca acı var sizce bu değerlerle ek tetkik gerekirmi karaciğerle... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Klinik olarak değerlendirmek gerek .bu bilgiler yorum için yetersiz geçmiş olsun

  • Dalal buyumesi

    Hocam 67 cm 5,5 aylık 10.5 kg bebeğimin dalak boyutu 70 mm ölçüldü. maximum bu ayda 69 olmasi gerekmiş. karaciğer boyutu 90 mm ölçüldü. maximum 86 gelmesi gerekmiş. kan sayiminda birşey çıkmadı. kilodan kaynaklı olabilir mi hocam?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Muhtemelen .. çocuklar için sadece takip yeterli kan tablosu normal çünkü

  • Karaciğerde kronik enzim yüksekliği

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 94 kg ağırlığında 38 yaşında bir erkeğim. glikoz tolerans bozukluğu, santral obezite, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik ve karaciğerde hemanjiom dışında bir sağlık sorunum bulunmamakta. benim sorunum devamlı yüksek seyreden karaciğer enzimleri. batın usg... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer KARA

    Doç. Dr. Muammer KARA

    Karaciğer enzim yüksekliğinin çok sayıda nedeni var. ancak bir ay kadar kısa bir sürede alt değerinin iki katın üzerine çık ası önemlidir ve araştırmayı gerektirir. bir gastroenteroloji uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.

  • Karaciger emzimleri

    Dahiiliye dr diyet ve spor onerdi kilo verildigi zaman degerlerin dusecegini soyledi ilac vs de vermedi bu sekilde mumkun mu acaba degerlerin dusmesi

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer KARA

    Doç. Dr. Muammer KARA

    Eğer enzim yüksekliği karaciğer yağlanması ile ilişkiliyse asıl tedavisi doktorunuzun önerdiği gibi düzenli beslenme ve egzersiz yaparak ideal kiloya gelme ve bunu korumaktır

  • Karaciğer büyümesi

    Hocam merhabalar, özellikle basen bölgesi ve sırtta oluşan kurdeşan benzeri kızarıklar ve vücudumdaki kaşıntı sebebiyle doktora gittim. kad testinde alt ve ast değerleri yüksek çıktı ve ultrason sonucu karaciğerimin 190 mm gibi bi boyuta geldiği söylendi. ve yağlanması teşhisi koyuldu. bu kaşıntıla... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Prof. Dr. Osman ŞENER

    Geçmiş olsun. sorunuzla ilgili bilgi ve randevu almak için www.allerjimerkezi.com sitemizi ziyaret edebilirsiniz. sağlıklı günler dilerim.

  • Karaciger emzimleri

    Meraba hocam karaciger emzimleri yuksek denildi rontgon cekildm yaglanma ve sisme var denildi ne yapilabilir bu sonuclarim dusmesi icin sgot 43,2 referans araligi 0.0-40 sgpt 135,0 referans araligi 0-40 plt 133.00 reerans araligi 150-450 kreatinin 0,69 reerans araligi 0.70-1.40

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer KARA

    Doç. Dr. Muammer KARA

    Karaciğer enzim yüksekliğinin pek çok nedeni vardır ve yağlanma da bunlardan biridir. ancak enzim yüksekliğini yağlanma ile ilişkilendirmeden önce diğer nedenleri dışlamak gerekir. bu nedenle mutlaka bir gstroenteroloji uzmanı ile görüşün.

  • Lütfen önemli

    Merhabalar benim sorunum şöyle bir ilcede yaşıyorum araştırma hastanesi ne gideceğim sadece bilgiye ihtiyacım var. karaciğer sağ lob posterior segmentte subkapsuler 22 mm çapında hipereoik lezyon izlendi safra kesesi 5 mm çapında polip izlendi. bunlar ultrason sonucum bunların detaylı bakılması... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Prof. Dr. Serab ARSLAN

    Bu tetkikler yeterli polip icicn 6 ay sonra usg kontrolu yapilmalidir gecmis olsun

  • Karaciğer ve dalak

    Değerli hocam, annem 53 yaşında 80 kg. mr çekiminde dalak kraniokaudal uzunluk 135 mm splenomegali çıktı. sedimantasyon 26 (yüksek) çıktı. wbc, crp normal değerlerde rbc 5.2 (yüksek), mcv 79 (düşük), mch 25 (düşük), mchc 32 (düşük)... annemin bir sonraki çekimlerinde (abdomen us tüm ve portal ven r... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Murat Taner GÜLŞEN

    Doç. Dr. Murat Taner GÜLŞEN

    Annenizde karaciğer yağlanması düşünüyorum. yukarıdaki bulgular "çok tehlikeli bir hastalığı" çağrıştırmıyor. karaciğer biyopsisi ile tanı konabilir. selamlar

  • Karaciğer parankim ekojenitesi grade 1

    Annem 53 yaşında 80 kg. annemin çekimlerinde karaciğer parankim ekojenitesi grade 1 hepatosteatoz lehine artmıştır. sonucu çıktı. ve kan tahlilleri sonuçları şöyledir.: -sedim 60 dk. 22 -rbc 5.27 (h) -wbc (6.5) ile crp (4.18)normal sınırlar içinde -mcv 79.4 (l) -rdw 16.9 (h) bu sonuçlar ne if... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muammer KARA

    Doç. Dr. Muammer KARA

    Karaciğer yağlanması insülin direncinin göstergesi olabilir. diğer testlerin karaciğer hastalığı ile direk bir ilişkisi yok. ayrıca tüm bu sonuçlar herhangi önemli bir hastalığı akla getirmez. şikayetleri ile beraber değerlendirmek gerekir. geçmiş olsun