Bayburt Kansızlık (Anemi)

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Bayburt Kansızlık (Anemi) İlgili Sorular

  • Kan neden sıvılaşır?

    Merhaba vasıf bey. öncelikle saygılarımı sunuyorum. benim sorunum kanım çok aşırı derecede sıvılaştı. son bir kaç aydır bu şekilde haliyle sorun oluyor özellikle özel günlerde. bunun çözümü sebebi nedir ? ella ilacı kullanmıştım ondan sonra oldu geçmedi.. ilaçlarla geçer mi ? cok usuyorum titreme de... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın habibe temur, geçmiş olsun. kanda aşırı sıvılaşma tanımlamanıza uzaktan yorum yapmak doğru bir yaklaşım olmaz. ayrıca aşırı üşüme yakınmalarınız da bulunmaktadır. bunlar kansızlık ( anemi ) ya da başka nedenlere bağlı olarak gelişmiş olabilirler. bu nedenle hematoloji uzmanı bir meslektaşımız... Cevabı gör

  • Kalp hızlanması

    Merhaba hocam izninizle birşey sormak istiyorum. ben 19 yaşındayım yaklaşık 3 yıldır kalbimin ufak efor sarfetmelerinde bile hızlanmasından şikayetçiyim aslında 8 yıl futbol oynadım hiçbir şikayetim olmadı şimdide ciddi bir şikayetim yok hocam ama en ufak bi efor da kalbimin hızlandığı belirgin hiss... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Muhammed Bora DEMİRÇELİK

    Doç. Dr. Muhammed Bora DEMİRÇELİK

    Öncelikle geçmiş olsun, eğer dediğiniz gibi ekg eko efor holter sonuçları normal ise kalp açısından korkmaya gerek yok yalnız kan sonuçlarından anemi-kansızlık ve trioid testlerine bakmakta fayda olabilir. bence uzun süre spor yaptıktan sonra daha hareketsiz bir yaşam izliyorsanız bu da kol... Cevabı gör

  • Plt yüksekliği

    Merhaba 10 aylık oğlumun tahlil sonuçlarını yorumlar mısınız? hgb 8,7 hematokrit 28,6 eritrosit 5,16 mcv 55,4 mch 16,8 rdw 23,6 plt 554 neden bunlar demir eksikliğinden mi kaynaklanıyor cvp verirseniz çok memnun olurum

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Demir eksikliği kansızlık yapabildiği gibi trombositlerde (plt) yükselmeye de sebep olmaktadır. oğlunuzun sonuçları da bu bilgi ile uyumlu görünüyor. demir tedavisini düzenli verirseniz hepsi düzelecektir. geçmiş olsun

  • 10 aylık oğlumun ferritini 1.1 çıktı

    10 aylık oğlumun ferritin 1.1 çıktı 10 aylık oğlum ferritin 1.1 çıktı merhabalar hocam 10 aylık 10 kg bir oğlum var. 4 aydan itibaren ferrum daml kullandık kilo başına 1 damla şeklinde. bir kaç kere ağlarken katılma nöbeti geçirdi ve doktorumuz kansızlıktan olabileceğini söyledi ve tahlillerimizde... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Oğlunuzun zeka gelişimini etkileyip etkilemediğini, etkilediyse ne kadar etkilediğini bilmemize imkan yok. bu bilgiyi size, bu yaş gruplarında yapılan çalışmalarla söyleyebiliyoruz. bu çalışmalarda demir eksikliği olan ve olmayan bebeklerin iq düzeyleri karşılaştırılmaktadır. genel olarak demir eks... Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Sayın hocam öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. size bu yazıyı yazdıktan sonra devlet haftanesindeki doktoruna götürdük ve kan değerlerine baktı hatta tekrar kan alındı ve iki değere bakıldığında sonuç olarak demir eksikliğinin fazla olduğu söylendi. biz ferum diye bir ilaç... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Doktorunuzun belirttiği 1,5 ölçeğin 7,5 ml olma olasılığı daha yüksek. kullandığınız çay kaşığının 2,5 ml olup olmadığını enejktörle çay kaşığına konulan miktarı ölçerek bakabilirsiniz. damla sayısı her ilaç için aynı değildir. bunu öğrenmek için 2,5 ml ilacınızı damla damla sayıp kaç damlaya geldiğ... Cevabı gör

  • Demir eksikligi

    Mrb dr bey sorum şu oglum 14 yasinda biara rutin tetkik esnasinda ferritn 9 du maltofer kullandk 3 kutu tekrar baktirdk 15 olms doktorumz 3 kutu daha onerdi suan kullaniyorz fakt kabizlik yapti die ara verdik ergenlikte erkeklerde demr eksikligi olur mu?suan cok istahsz eskisi kadar yemiyor kilosu 5... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Prof. Dr. Duran CANATAN

    Sayın öznur kader, çocuğunuzun gelişimi normal, tam kan sayımında anemi sorunu yoksa boşuna demir tedavisi vermeyiniz, beslenme programı ile demir düzelir. iyi günler

  • B12 degeri

    Hüseyin bey baş dönmesi,dengesizlik,kulak çınlaması ve bulantı gibi sorunlarım var kbb kan testi istedi.kanda b12 231 çikti sonuca normal dediler.ayda 1 dedox iğne olabilirsin dediler sizce degerim normal mi?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hüseyin SAĞLAM

    Uzm. Dr. Hüseyin SAĞLAM

    Vildan hanım geçmiş olsun. yapılan tetkiklerde b12 231 olarak bulunmuş. vb12 değer aralığı 185-900 arası dır.ancak vücutta etkili olması için 400 üzerinde olması istenir.vb12 niz normal sınırlarda ancak kan değeri azalmış görülüyor.vejeteryanlarda ve bazı genetik durumlarda mide hastalıklarında mid... Cevabı gör

  • Akdeniz anemisi ?

    Merhaba ben 17 yasindayim kansizlik teshisi koyuldu kan degerlerim cok dusuk cikti 5.4 bir ara duzelmisti ilac kullandim sonra tekrar başladi.doktor surup verdi ama akdeniz anemisinden suphelenmeye başladım akdeniz anemisi kan tahlilinde belli olur muydu yani şüphelenmeli miyim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet BEKTAŞ

    Prof. Dr. Mehmet BEKTAŞ

    Anemini araştırılmasını öneririm. öncelikle çocuk veya erişkin hematoloji bölümüne başvurmanız gerekir. geçmiş olsun.

  • İşitme kaybı

    Hocam kafamın sol tarafına taş düşmesi sonucu sol kulagımda çınlama ve ileri derecede işitme kaybı oluştu acaba iletimselmidir sinirselmidir herhangi bi ameliyatla düzelme şansı varmıdır lütfen yardimci olun

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Bayburtta kb8b hekimine gidin. işitme tetkikleri ve muayene yaptırın.

  • Anemi kansizlik

    Cok tsk ederim😊

    Doktor Cevabı: