Bayburt İdrarda Protein Görülmesi (Proteinüri, İdrara Protein Kaçağı)

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Bayburt İdrarda Protein Görülmesi (Proteinüri, İdrara Protein Kaçağı) İlgili Sorular

  • Mikroalbumin sebebi

    Hocam merhaba,11 yıllık tip1 diabetim bugüne kadar hba1c lerim hep 6,5 ve alti,tansiyonda normal,fakat 11 yıldırda mikroalbumin 55 ya da 65, proteinde 165 185 mg gibi rakamlar çıkıyor 24 sa.de, fakat gözde retinopatimde yok yeni muayene oldum,acaba bu mikroalbumin başka birseydenmi kaynaklanıyordur?... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Mikroalbuminüri gerçekten ileride gelişebilecek bir diyabetik nefropatinin(dn) erken belirtisi gibi düşünülür ama esasen nonspesifik bir bulgudur. her zaman progresif ilerleyici bir böbrek hastalığı anlamına da gelmez. hba1c'nin 6.5 altında olması, retinopati olmaması sizde de dn gelişme beklentis... Cevabı gör

  • İşitme kaybı

    Hocam kafamın sol tarafına taş düşmesi sonucu sol kulagımda çınlama ve ileri derecede işitme kaybı oluştu acaba iletimselmidir sinirselmidir herhangi bi ameliyatla düzelme şansı varmıdır lütfen yardimci olun

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Bayburtta kb8b hekimine gidin. işitme tetkikleri ve muayene yaptırın.

  • Sağ atrofik böbrek

    Teşekkür ederim hocam. sağ atrofik böbrek ten dolayı 1 yıl askerliğim ertelendi. böbreklerimin küçülmesini nasıl engelleyebilirim? sağ böbrek boyutu şuan 7 cm civarı. sol böbrek normal. sintigrafiye göre sol böbrek %75, sağ %25 çalışıyor. ne yapmalıyım. (alkol kullanmıyorum. tuz yağ ve hipertansiyon... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali AKÇAY

    Prof. Dr. Ali AKÇAY

    Genel sağlik önlemleri dişinda yapacak bir şey yok.

  • Sağ atrofik böbrek

    Protein kaçağına karşı bir ilaç önerir mısınız? takipte olduğum doktorum hiç ilaç vermedi. sadece takip ediyor. sağ atrofik böbrek teşhisim var.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali AKÇAY

    Prof. Dr. Ali AKÇAY

    Eğer sürekli proteinüri oluyorsa öneriyoruz... ancak hastayi tam görmeden direkt ilaç önermek doğru olmaz. geçmiş olsun.

  • Protein kaçağı

    Hocam merhaba, babamda protein kaçağı var. tek böbrek ve tahlil sonuçları; 24 saatlik protein 2644.125, mikroprotien (idrarda) 96.15, volüm 2750, dansite 1.019, crp 5.36, demir 49.22, ldl-kol 189.058, glukoz 148. hocam babamın test sonuçlarında referans değerlerine göre anormal görünenleri yazdım.... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Anlamlı kabul ettiğimiz 24 saatte 2.5 gm gibi bir proteinüri var ve anlaşılan böbrek fonksiyonları normal gerçekten tek böbrekli olmak şeker hastalarında diyabetik nefropati olma olasılığını artırır. bununla birlikte başka böbrek hastalıkları da olabilir ki klinik bulgular ve ek araştırmalarla bir... Cevabı gör

  • Anestezide tansiyonun bobrege etkisi

    Sayın hocam benim de sorunum idrarda protein kaçağı ++ pozitif 3 yildir,doğuştan tek böbrekliyim ve tansiyon var tansiyon ilacı kullaniyorum,önümüzdeki ay deviasyon (burunla alakalı) ameliyatı olmayı dusnuyorum ortalama 3 saatlik bı operasyon, genel anestezi de tansiyon 60 kadar dusuruluyomus kanama... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Sizin tek böbreğiniz iki böbreklik fonksiyona sahip. !40mg/gün proteinüri anlamsız bir miktar. bana göre operasyon için sorun görünmüyor. iyi günler

  • Böbrek yetmezliği

    Böbrek yetmezliği hocam geçengün aşağıdaki soruyu sormuştum p.tesi doktora gittim sandimmum verdi.2 aylık 15gün sonrada gel bakalım dedi .ama bu ilaçta böbrek fonksiyonlarını bozduğu yazıyor sizce kullanmalımıyım napıyım yardımcı olurmusunuz.birde ürem kreatinin bozulursa.lütfen yardım edermisiniz... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı EVRENKAYA

    Prof. Dr. Tevfik Rıfkı EVRENKAYA

    Sayın yörük, hastalığınız membranöz glomerulonefrit ve 10 yıldır bu hastalıkla yaşıyorsunuz. halen, ciddi bir protein kaçağınız var, ancak böbrek yetmezliğiniz yok. bu haliyle, ılımlı bir seyir göstermekte. doktorunuzun size verdiği sandimmun adlı ilaç yararları yanında, bazı yan etkilere de sahipti... Cevabı gör

  • Protein kacagi

    Sayın hocam benim de sorunum protein kaçağı ,protein kaçağı 3 yıldır +++ (pozitif) çıkmakta ve aynı zamanda doğuştan tek böbrekliyim, önümüzdeki ay ameliyat olacam farklı bı saglik sorunuyla alakalı, bu durum ameliyatı etkilermi genel anestezi alacağım icin yardımcı olursanız sevinirim

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Tabii nasıl bir ameliyat o da önemli, örneğin kalp ameliyatı belki başka bir cevabı gerektirir belki. fakat şunu söyleyebilirim bahsetmemişsiniz gerçi herhalde böbrek fonksiyonu yani üre kreatinin normal olsa gerek o durumda standart genel anestezi ile yapılacak operasyon için bir sorun olmaz. prot... Cevabı gör

  • Hamilelikte ve öncesinde idrarda protein

    Merhaba 26 yaşında 20 haftalık gebeyim. gebe kalmadan önce tit sonuçlarımda +2 protin çıkıyordu. gebe kaldıktan sonra tekrar eden testlerde +1 çıktı. böbrek usg yapıldı bi sıkıntı olmadığını söylediler. kadın doğumcum aspirine başlattı. tansiyonlar 100/60 seyrediyor. benim merak ettiğim gebelik önce... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali ÇELİK

    Prof. Dr. Ali ÇELİK

    Gebelik öncesi proteinüri varlığı, böbrek hastalığı belirtisidir. preeklemsi riskini artırabilir. doğum sonrası mutlaka nefroloji uzmanı takibine girmelisiniz. geçmiş olsun.

  • Böbrek küçülmesi

    Küçülen böbrek boyutunda tekrar büyüme olur mu hocam. nasıl bir bakım olmalı?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali AKÇAY

    Prof. Dr. Ali AKÇAY

    Küçülen böbrek tekrar büyümez, ancak kalan böbreğin ve diğer sağlam böbreğin fonksiyonları iyi korunmalıdır.