Bayburt Hormon Fazlalığı

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Bayburt Hormon Fazlalığı İlgili Sorular

  • Testesteron fazlalığı

    Merhabalar 24 yaşında bir bayanım geçen sene hormon testi yaptırdığımda testesteron hormonum biraz yüksek çıktı gebeliği engeller mi acaba? adetimde bi sıkıntı yok. insülin direncim vardı ancak normal düzeye geldi şekerim ilaçkullandıktan sonra ilacı bırakalı çok oldu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Prof. Dr. Atilla KÖKSAL

    Adetleriniz düzgün ise gebelik için normalde 1 yıl bekleyin gebelik olmazsa doktora gidin

  • Tsh düşüklüğü

    Tsh: 0.01 (0.35 -5.50) t3: 4.14. (2.3-4.2) t4: 1.06. (0.89-1.76) ayni tpo: >1300.0 (0-60) anti tg:81 (0-60) hamile kalmak istiyorum bu değerler ile tsh ı nası düzenleyebilirim iyotsuz diyet yapıyorum şuan. aralık’ ayında boş gebelikden kürtaj olmak kaldım. bu değerler ile hamile kalınır mı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Metin ALIŞ

    Uzm. Dr. Metin ALIŞ

    Merhaba derin hanım test sonuçlarına göre hipertiroidizm mevcut. yani kanda tiroid hormon fazlalığı var. mutlaka araştırılmalı . bir endokrinoloğa gitmelisiniz. altta yatan sebep bulunduktan sonra hamilelik planı yapılması daha uygun olur. sağlıkla kalın

  • İşitme kaybı

    Hocam kafamın sol tarafına taş düşmesi sonucu sol kulagımda çınlama ve ileri derecede işitme kaybı oluştu acaba iletimselmidir sinirselmidir herhangi bi ameliyatla düzelme şansı varmıdır lütfen yardimci olun

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Bayburtta kb8b hekimine gidin. işitme tetkikleri ve muayene yaptırın.

  • Hipertiroidi

    Mrblar 12 yaşındaki erkek kardeşimin rutin kontrollerde serbest t3 4.43 serbest t4 0.94 tsh 1.39 çıktı hipertiroidi diyerek bir ay sonra tekrarladık serbest t3 5.11 serbest t4 0.75 tsh 1.937 antitpo (anti m)99.5 antitroglobilun antikor(anti t) 0.6 çıktı yorumlarsaniz sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Doç. Dr. Ergun ÇETİNKAYA

    Hashimato gibi duruyor ancak tahlillerin normal referans aralıkları yazarsanız iyi olur, çünkü her laboratuarın ki farklı oluyor.

  • Guatr var mı

    Kolay gelsin enver bey size tahlil sonucunu atsam yorumlarmisiniz acaba tsh 5.44 referans 0.27-4.2 lh 25.70 ozel referansi 7.67 prolaktin 22.90 özel referansi 29.44 şimdiden çok teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Enver GÖNCÜOĞLU

    Uzm. Dr. Enver GÖNCÜOĞLU

    Tsh değerinize göre tiroid hormon eksikliğiniz olabilir. bir dahiliye ya da endokrin uzmanına muayene olmanızı öneririm. sağlıcakla kalın

  • Tsh düşüklüğü

    Çok teşekkür ederim mediha hanım 15 aralık da kürtaj oldum. sintigrafi çektirdim normal çıktı. fakat tsh düzeylerim 0.01 den artmıyor tekrar gebelik düşünüyorum. tsh düzeyim artmadan gebelik düşünebilir mi

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mediha AYHAN

    Doç. Dr. Mediha AYHAN

    Oncelikle beta hcg denilen ve gebelik testi olarak da bilinen testi yaptırmanızda fayda var. bazen bu hormon geç düşer ve tiroid hormonu değerlerinizi etkilyebilir

  • Tsh düşüklüğü

    Merhaba hocam tsh 0.01- t3:4.59 - t4:1,27 iyotsuz beslenme yapıyorum ilaçsız düzelir mi boş gebelik geçirdim tekrar gebelik istiyorum değerleri nası 2,5 yapabilirim

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Mediha AYHAN

    Doç. Dr. Mediha AYHAN

    Merhaba boş gebelik denilen durumda da salgılanan hormonlara bağlı tsh düzeyleri düşebilir. ne zaman geçirdiniz bilmiyorum ama beta hcg denilen değeriniz normale döndükten sonra da tsh böyle düşük çıkarsa toroid usg ve sintigrafi gerekir. bir endokrinoloji uzmanına muayene olmanızda fayda görüyorum... Cevabı gör

  • Bobrek üstü bezi

    Hocam mrb.30 yasında bekar bir bayanım. hıpotrıod hastasıyım levetıron kullanıyorum. adetimın bıtımınden 3 gun sonra yaptırdıgım tahlıllerım. tsh:3,09 , t3:3,52 ,t4:1,57 ,fsh:5,19 , kortizol:11,35 ,acth:9,67 , 17oh progestron:2,270. böbrek üstü bezinden ve polikistik over acisindan herhangi bir siki... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Pkos tanısı için en önemli aşama hasta hikayesi ve muayenesidir. sizi muayene etmeden bir şey söyleyemem. geçmiş olsun.

  • Tiroid hormonu

    Merhabalar, yapılan kan sonucuma göre tsh 5.790 (referans0.38-5.33) ve serbest t3 değerim 5.12 (referans 2.67-4.62) yüksek çıkt, dahiliye doktoru tiroid kaynaklı değil dedi ama sebebi nedir bu yükselişin acaba?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Erol BOLU

    Prof. Dr. Erol BOLU

    Burada değerlendirilecek olan tsh değerinizdir. st3 neden istenmiş. tsh hafif yüksek , tiroid us ve anti_tg ve antpo baktırın.

  • Hipofiz mrg tetkiki

    Merhabalar ben hippfiz mrg tetkiki yaptirdim.bir uzmanimiz yorumlarsa çok sevinirim. hipofiz mr tetkiki: sagittal ve kronal planda tse t2 agirlikli sekanslar elde olunmustur.ivkm sonrasinda hipofiz bezine yönelik dnamik flash,sagittal ve kronal planda t1 agirlikli sekanslar uygulanmistir. hipofi... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Doç. Dr. Ayşe Nur İZOL TORUN

    Hasta muayene etmeden tetkik yorumlanması son derece sakıncalı. hipofiz adenomları çoğu iyi huylu olan, hormon eksikliği ya da fazlalığına neden olabilecek, tetkik ve takibi bir endokrinoloji uzmanı tarafından yapılması gereken tümörlerdir. bu nedenle baş vurmadıysanız bir endokrinoloji uzmanına mua... Cevabı gör