Nevşehir Genel Diyet

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Nevşehir Genel Diyet İlgili Sorular

  • Candida mantarı

    Merhaba. tükürük testi yaptım ve 15 dk sonra dibe çöktü. hastanede kültür testi yaptiracagim fakat candida mantarının tespiti icin bu test güvenilirmi ? dilimde beyaz tabaka var ve rozasea hastasıyım. bazı belirtilerini taşıdığim icin süphelendim. diyet ve antifugal ilaclarla tedavisi mümkünmüdür ?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Enver GÖNCÜOĞLU

    Uzm. Dr. Enver GÖNCÜOĞLU

    Tedavisi mümkündür, test sonucunu doktorunuza iletin. selamlar

  • Kronikleşen karaciğer enzim yüksekliği sorunu

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 94 kg ağırlığında 38 yaşında bir erkeğim. glikoz tolerans bozukluğu, santral obezite, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik ve karaciğerde hemanjiom dışında bir sağlık sorunum bulunmamakta. benim sorunum devamlı yüksek seyreden karaciğer enzimleri. batın usg... devamı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Doç. Dr. Zülfikar POLAT

    Bu durum hem alkole hemde kiloya ve metabolik sendroma bağlı olabilir. akdeniz tipi beslenmeli, alkolü azaltmalı, günlik 30 dk yı aşa tempolu yüüryüş yapmalı ve ayda 1-2 kg verecek şekilde diyetiniz ayarlamalısınız. geçmiş olsun..

  • Tsh düşüklüğü

    Tsh: 0.01 (0.35 -5.50) t3: 4.14. (2.3-4.2) t4: 1.06. (0.89-1.76) ayni tpo: >1300.0 (0-60) anti tg:81 (0-60) hamile kalmak istiyorum bu değerler ile tsh ı nası düzenleyebilirim iyotsuz diyet yapıyorum şuan. aralık’ ayında boş gebelikden kürtaj olmak kaldım. bu değerler ile hamile kalınır mı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Metin ALIŞ

    Uzm. Dr. Metin ALIŞ

    Merhaba derin hanım test sonuçlarına göre hipertiroidizm mevcut. yani kanda tiroid hormon fazlalığı var. mutlaka araştırılmalı . bir endokrinoloğa gitmelisiniz. altta yatan sebep bulunduktan sonra hamilelik planı yapılması daha uygun olur. sağlıkla kalın

  • Boğaz ağrım

    Hocam 14 yaşındayım cuma akşamı durduk yere yutkununca gırtlağın altındaki boşlukta ağrı oluşmaya başladı yemek yerken su içerken ağrıyor sırtımda ağrıyor nedeni nedir sizce

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Osman DERELİ

    Uzm. Dr. Osman DERELİ

    Muayne etmekte fayda var.basit bir bogaz enefeksiyonu olabılceği gibi daha ciddi seylerde olabilir.

  • Kilo problemi

    Öncelikte tüm doktorlarımıza teşekkürler ederim verdiği bilgilerden dolayı benim kilom 94 boy 173 tu 1 ay spor salonuna gittim ve diyet yaptim 88 kilo düştüm ama şuan hala spor salonuna gidiyorum ve diyete devam ediyorum 15 gündür bi türlü 88 altına düşmedim neden ve birde kimileri ekmek ve tuz ku... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Hatice Kübra YILDIRIM

    Dyt. Hatice Kübra YILDIRIM

    Günaydın.oncelikle bende teşekkür ederim. bir ayda 6 kilo vermek büyük bir başarı öncelikle tebrik ediyorum. ama ilk aylarda genelde ödemden kilo verildiği için hızlı bir zayıflama olabilir. ve diyet sürecinde illaki belirli zamanlarda durma olur. bu çok normaldir. kilo verimini hareketlendrimek i... Cevabı gör

  • Endoskopi sonucu

    Bulgu: özafagus mukoza ve lümeni normaldi. skuamokolumnar bileşke 39. cm'de ve hiatus diafragmatikus 39 cm'de lokalize olup, mide pilileri proksimalde skuamokolumnar bileşkeye kadar uzanmaktaydı. retrafleksiyonda kardia normaldi. mide duvarlarının ekspansiyon ve motilitesi normaldi. mide lümeninde... devamı

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Mahmut DOĞAN

    Op. Dr. Mahmut DOĞAN

    Büşra hanim iyi aksamlar midede safranın geri gelmesine bağlı olarak safra gastriti (alkalen reflu gastrit) oluşabiliyor. tanıyı koymada patoloji sunucunuzu çok iyi değerlendirmek önemli ve buna yönelik olarak diyet duzenlemesi ve ilac tedavisi başlamak gerekebiliyor. geçmiş olsun.

  • Cok kilom var

    Mrb meltem baykal hanım size bir sorum olucaktı kilomla hiç barışık degilim doğumdan sonra göbek oluştu bana yardımcı ola bilirmisiniz

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Meltem BAYKAN

    Dyt. Meltem BAYKAN

    Tabiki yardımcı olabilirim. diyetisyen.gunlugu@gmail.com adresinden mail atarak yada instagram da diyet.em hesabımdan ulaşabilirseniz ayrıntılı düzenlememizi yapabiliriz.

  • Endoskopi sonucu

    Midemdeki yanma sorunum ile ilgili olarak çektirdiğim endoskopi sonucunda çıkan sonuç mikroskopi : kesitlerin incelenmesinde mide antrumuna ait mukoza ve yüzeysel submukoza görüldü.buradaki guddeler sayıca az, büyüklü küçüklü ve deformedir. arada bağ dokusu artışı seyrek düz kas hücreleri ve seyr... devamı

    Doktor Cevabı:
    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Yrd. Doç. Dr. Fatih ÇİFTÇİ

    Merhaba; reflü tedavisi almanızda ve buna uygun diyet yapmanız da fayda var.

  • Safra taşı

    Hocam merhaba yaşım 37 son bir sene içersinde 13 kg civarı diyetle ve sporla zayıfladım şuan kilom 80 kg rutin periyodik üst batın kontrolüm esnasında safra kesesi boynunda 5 mm boyutlarında taş tespit edildi safra kesesi fonksiyoneldi safra yolları normal boyutta ve işlevseldi hocam bu taş ile ilgi... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Metin KAPAN

    Prof. Dr. Metin KAPAN

    Geçmiş olsun sizi muayene edip, genel tıbbi durumunuzu anladıktan sonra karar verebilirim ancak

  • Kolesterokyuksekligi

    Menüdoktor ana sayfabenimsayfamsorularım (#2007671) soru kolesterolyuksekligi soru jokesterokyuksejkigi soru kolesterolyuksekligi hocam saygılar benim ve eşimin son tahlil sonuçları şöyle benim hdl43 ldl160,trig138tkol229hbac1 5.6 ldlyi düşünemiyorum gergin sabah10zeytin haftada3gyumurta bir tat... devamı

    Doktor Cevabı:
    Dyt. Sena Duygu TURGUT

    Dyt. Sena Duygu TURGUT

    İyi haber! tahlil sonuçlarınız biraz kilo kaybı ve beslenmeye göstereceğiniz dikkatle ilaçsız çözülebilir. bahsettiğin şekilde beslenmenin zararı yoktur. benim de size önerim takviye kullanacaksanız kesinlikle omega 3 tercih etmeniz yönünde olacak. birebir kan yağlarını dengeleyici özelliğe sahip. b... Cevabı gör