Konya Selçuklu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Enfeksiyon uzmanı

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Konya Selçuklu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Enfeksiyon uzmanı İlgili Sorular

  • Elisa testi hakkında

    1. test: 16 gün sonra anti hiv meia ( kemiluminesans veya benzeri ) testi yapıldı ( doktorum 16. gün p24 antijenine ve antikora aynı anda bakıldığını söyledi ): sonuç negatif-m.üniv - göztepe hast 2. test: 45 gün sonra anti hiv ( kemiluminesans veya benzeri ) testi yapıldı ( doktorum 45.gün p2... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Oktay EVREN

    Uzm. Dr. Oktay EVREN

    Bu sonuçlara göre risk altında değilsiniz

  • Elisa testi

    Hocam ben ilişkimden 70 gün sonra konya eğitim ve araştırma hastanesine gittim ben dahiliye bölümünden doktora korunmasız şüpheli ilişkiye girdigimi söyledim aceba adoğru testmi başka yaptırmama gerek var mı allah rızası için yardımcı olun yaşım 20 elisa hepatitler anti hcv 0.028negatif anti hi... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Uzm. Dr. Hilmi TEZGEL

    Testler doğru ve sonuçlar da şu an için iyi. ancak antıhiv doğru sonuç için 6. ayda bir kontrol yapılırsa daha iyi olur.

  • Hcv hastalığı

    Hocam merhaba. .ben ise girmek için kan testi yapdirdim anti hcv pozitif cıktı..kan merkezinde tekrar yapdirdim negatif çıktı tekrar hastaneye gittim anti hcv tekrar pozitif cikti. ..doktorum kanini alip konyaya gönderecegis dedi sonuclari biray sonra alirsin dedi...ve konya meram eğitim arastirma h... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hilmi KALAN

    Uzm. Dr. Hilmi KALAN

    Sizin testin yanlış pozitiflik olduğunu düşünüyorum hcv rna sonucunu bekleyin

  • Merhaba hocam

    Umumi bir wcde yerde olan bir peçeteye dokundum ve yerde kan vardı. elimi hemen yıkadım. fakat bir sorun olur mu?

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Serpil BİLGİ

    Uzm. Dr. Serpil BİLGİ

    Dokunduğunu elinde açık bir yara yoksa bişey olmaz. eğer açık bir yaran varsa o zaman kan testi hepatit yaptirabilirsin.

  • Üzgünüm

    Merhaba cengiz hocam doğumda hepatit c bulaşan talihsiz anneyim mayıs 2013 sezaryen doğum yapmıştım 2 ay sonrası sarılık geçirmiştim kasım ayında hcv rna negatifleşmişti bagışıklığımın yendi söylenmişti taki 10 nisanda hcv rna 6x10 ^3 ml/ıu çıktı hcv core ag 19 anti hcv 14 alt 45 ast 31 sayın hocam... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Moralinizi bozmayın.iki çocuğunuzu,sizi,ailenizi allah bağışlasın.paniğe gerek yok.hepatit c-rna negatifken aktive olması doktorunuzun dediği gibi geçici bir dalgalanma olabilir.kendinizi aşırı yormayın.yaptırdığınız ilk testte yüz güldürücü netice alacaksınız.bundan eminim.çocuğunuz emeklerken ol... Cevabı gör

  • Hepatit b taşıyıcısı

    Hocam iyi günler değerlerim şu şekilde çıktı alt 44 (u/l 0-55) ast 31 (u/l 5-34) hemoliz negatif lipemik negatif ikter negatif anti hbe negatif 49,66 hbe ag pozitif 1098,152 hbs ag pozitif 297,19 ayrıca dna >170,000,000 copy/ml=iu/ml x 5,8 hastenedeki doktor üç ay sonra tekrar kontrole geleceksin de... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Hbv-dna kopyası 100.000 üzerinde.karaciğer enzimleri normal.karaciğer kendini yenileyen bir organ .doktorunuz bu toparlanmayı görerek haraket etmek istemiştir.bu durumu konya üniversitesinden destek alarak çözmenizi öneririm.

  • Hepatit b taşıyıcısı

    Peki hocam interferon tedavisi için gereken şartlar nelerdir ? interferondan başka bir tedavi şekli var mıdır bunun ilaç kullanımı gibi polislik için engel teşkil ediyor malum 10 ay gibi bir süre var önümde bunun çaresini arıyorum cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Uzm. Dr. Cengiz GÜNEY

    Konyada bir üniversite hastanesine , raporlarınızla giderek bir tedavi peryoduna girmenizi öneririm.

  • Brucella

    Hocam öncelikle iyi günler dilerim.ben konyadan yazıyorum.nenemin brucella değerleri aynen şu şekildedir. coombs brucella pozitif 1/640 brucella ımmuncaptu pozitif acaba bunda brucella var mı?vrsa nasıl tedavi olması gerekir.lütfen cevaplayın.

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Hüsnü PULLUKÇU

    Doç. Dr. Hüsnü PULLUKÇU

    Var. bir enfeksiyon hastalıkları kliniğine başvurunuz

  • Uromac sodium hyaluronate

    İyi günler hocam, kısaca hatırlatmak isterim ki şeker hastalığına bağlı olarak mesane bozukluğu ve yüksek eritrosit lokosit değer olan annemle ilgili size soru sormuştum.sizde cevaplamıştınız. hocam biz konya dayız şu an annem üniversite hastanesinde yeni ithal edilen uromac 100mg/50 ml hialuronato... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yaşar BAĞDATLI

    Prof. Dr. Yaşar BAĞDATLI

    Uromac mesane mukozasının onarım profilaksi ve katılımcı olarak, ürolojide mesane ve idrar yolları iç örtüsünde temizleyici ve arkasından kendine onarım gücü kazandırdığı ileri sürülen bir ilaçtır. ben kullanmadım inşallah faydalı olur.diabet kliniği ile yakın temasta olmanızı daha çok öneririm.sela... Cevabı gör

  • Düşmeyen lökosit değeri

    Hocam iyi günler.anneme 20 yaşında şeker hastalığı teşhisi koymuşlar şu anda 65 yaşında.şekeri de hep yüksek.400-500 çıkıyor.bu şeker illetinden çok çekti. felç geçirdi, gözleri de çok az görüyor.ama bunlarla yaşamaya çalışıyordu. şimdi ise 2012 haziran ayından beri ileri derecede idrar yollarında m... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yaşar BAĞDATLI

    Prof. Dr. Yaşar BAĞDATLI

    Meltem hanım,annenizin hemen tüm problerinin temelinde diabet olduğu anlaşılıyor.diabeti düzenlenmeden sonuç alınamaz.hastaneye yatırılarak ancak bu düzenleme yapılabilir.diğer önemli bir konuda idrar kültür ve antibiyogramı yapılarak idrar yolları antiseptiği ile birlikte çıkacak olan uygun antibiy... Cevabı gör