Bilecik Diyabetik Nefropati (Şeker Hastalığına Bağlı Böbrek Hasarı) Doktorları

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Hasta Soruları

  • Kan değerleri

    Supravertinküler taşikardi ve hipotiroid hastasıyım bugun o ataklardan birini yaşadım ve hastanede alınan kan örneğindeki yükselmeler aç, glikoz 111 (70-110), ggt 56 (5-38),rbc 5,31 (3,83-5,08), rdw 14,8 (11,7-13,4) diğerleri normal . değerlendirmeniz için şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Bana gönderdiğiniz testler biraz normalin üst sınırında büyük bir olasılıkla normal kabul edilebilecek değerler, ama anlamı konusunda sizin yakınma öykü ve muayene bulgularınız kliniğinizle birlikte karar vermek gerek . diyabetiniz olabilir şeker açlık düzeyi olarak üst sınırda, ayrıca genç yaşta... Cevabı gör

  • Şeker hastalığı

    Öncelikle şimdiden teşekkür ederim belki gereksiz gelebilir sorum ama merakımdan dolayı bilgi almak istiyorum. kendimi sürekli yorgun ve uykusuz hissediyorum sürekli uyuma ihtiyacı duyuyorum ve sürekli idrara çıkıyorum. açlık şekerim 110 toklum şekerim de 128 ailemde ki herkes de de şeker var acaba...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Sözünü ettiğiniz yakınmalar için diyabet varlığı açıklayıcı olabilir. örneğin başlangıçta olabilecek şeker düşüklüğü böyle uyku hali yapabilir. sizin en azından glikoz intoleransı (gizli şeker diyebiliriz) açısından incelenmeniz gerek. belki bir endokrinololji uzmanına başvurmalısınız. iyi günler

  • Üre yükselmesi

    Merhabalar dr bey 15 senedir şeker hastasıyım.150-250 arasında değişiyor.düşürücü hap kullanıyorum.tahlillerimi yaptırdım üre oranı biraz fazla çıktı ne yapmam gerekiyor.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Bir nefroloji uzmanına başvurmanızda yarar var. şeker hastalığının en önemli komplikasyonu böbrek hastalığıdır. ama tabii bunun dışındaki nedenlerle de üre yükselebilir. onun için önce üre yüksekliğinin nedeni aranmalı. kaldı ki eğer şeker hastalığı nedenli böbrek hastalığı söz konusu ise ilerlemesi... Cevabı gör

  • Seker referans araligi

    Ali bey seker aclikta 105 cikmasi gizli sekerin oldugunu mu gosterir.2 sene once 96 cikmisti .ondan 1 sene kadar once ise 102 .simdi yarin olctursem 100 un altinda cikarsa her sey normal mi olacak ? ogtt 2. saat 110 cikti h1a1c 4.9 . yani demem o ki 100 u gecen herkes gizli seker mi demek oluyor....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Oggt ve hba1c ye bakılırsa sizde diyabet yok. sınır düzeyler olabilir ama şeker var anlamına gelmez. niye laboratuvar tetkiklerinizi kendiniz yorumlamaya çalışıyorsunuz. diyabeti önlemek için kilo almamak ve eksersiz bugün için en geçerli yöntem. iyi günler