Bayburt Diyabetik Nefropati (Şeker Hastalığına Bağlı Böbrek Hasarı)

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku


Sayfa : 0/0 | Toplam 0 kayıt bulundu.

Bayburt Diyabetik Nefropati (Şeker Hastalığına Bağlı Böbrek Hasarı) İlgili Sorular

  • İdrarda protein,lökosit düşüklüğü

    Hocam iyi günler;annem 70 yaşinda şekeri ve tansiyonu var diye 6 ay araliklarla tahlil takip yaptiriyoruz..dün yapirdiğimiz tahlilde ferritin 27 ye düşmüş,bir yil önceki tahlillde 92,alti ay önceki tahlillde 52 ve dünkü tahlilde 27 ayrica b12 bir yil önce 550 şimdi ise 370..hocam bu düşüşler annemde... devamı

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Feyza BAYRAKTAR ÇAĞLAYAN

    Uzm. Dr. Feyza BAYRAKTAR ÇAĞLAYAN

    Tam idrar tetkikinde lökosit gözüküyor. idrar kültürü ile ilgili enfeksiyon olmadığı teyit edilmeli. enfeksiyon bulunan idrar tetkikinde mikroalbuminuri değerlendirmek uygun olmaz. fakat enfeksiyon yoksa ve mikroalbuminuri varsa diyabetik böbrek tutulumu başlamış olabilir. bunun için kan şekeri taki... Cevabı gör

  • İşitme kaybı

    Hocam kafamın sol tarafına taş düşmesi sonucu sol kulagımda çınlama ve ileri derecede işitme kaybı oluştu acaba iletimselmidir sinirselmidir herhangi bi ameliyatla düzelme şansı varmıdır lütfen yardimci olun

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Prof. Dr. Selçuk ONART

    Bayburtta kb8b hekimine gidin. işitme tetkikleri ve muayene yaptırın.

  • Adres öğrenme

    Merhaba arzu hanım sizi ilk diyabet olduğumda harbiyede vakıfta tanıdım daha sonra ataşehir acıbadem hastanesinde buldum geldim sonraları sizi bulamadım size gelmek istiyorum rica etsem nerede bulabilrim sizi sevgiyle kalın

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Arzu YALÇIN

    Uzm. Dr. Arzu YALÇIN

    Merhaba, geçen hafta görüşmüştük. ben şimdi başka okuyanlar da olabilir diye yazıyorum..., okan üniversitesi acıbadem polikliği'ndeyim. sevgiler...

  • Yeni iş yeri

    Merhaba arzu hanım,size ulaşmaya çalışıyorum ama ataşehirdeki hastaneden ayrılmışsınız,nerede olduğunuzu öğrenmek isterim mümkünse. iyi günler dilerim. arzu girgin

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Arzu YALÇIN

    Uzm. Dr. Arzu YALÇIN

    Arzu hanım merhaba, ben şu anda okan üniversitesi acıbadem polikliniği'ndeyim... sevgiler...

  • Yeni kurumunuz

    Merhaba sevgili arzu doktorum, son dört yıldır, 6 ayda bir genel sağlık kontrollerimde sizinleydik. eski kurumunuzdan ayrıldığınızı öğrendim; yeni kurumunuzu öğrenmek isterim ( asli@zimakmakina.com). asli orun

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Arzu YALÇIN

    Uzm. Dr. Arzu YALÇIN

    Merhaba, aslında görüştük ama başka hastalarım da okuyabileceği için yine yazıyorum. okan üniversitesi acıbadem polikliniği'nde görev yapıyorum... sevgiler...

  • Yemekten sonra kalp ritmi

    Hocam,hafif yağlı yemeklerden ve şekerli yiyecek-içecek tüketimlerinden sonra sağ şahdamarımın olduğu yerdeki kasta bi ağrı hissediyorum.aynı zamanda kalp ritmim de hızlanıyor.sizce diyabetik bir durum mudur?yaş 19 kilo 86 boy 183

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Şeker düşüklüğün semptomları olabilir mi? diye düşündüm bir şeyler yemenizle oluyor diyorsunuz belki aşırı insülin salgılanıyor yani insülin direnci olabilir. yine de böyle bir durum hissettiğinizde şeker bakılsa iyi olur, normal şartlarda açlık ve 2 saatlik tokluk şekerleriniz kontrol edilse iyi... Cevabı gör

  • Açlık kan şekeri

    Hocam açlık kan şekerim 115 tokluk 88 hb1ac ise 4.9 dur.açlık kan şekerim düzeltilebilir bir durummudur hep abur cubur ile besleniyordum hareketli bir yaşantım yoktu artık dikkat edip düzenli spor yapıyorum yaşım 20 acaba bu verilerle pre diabetlimi oluyorum istediğimi yiyebilirmiyim

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Veysel KIDIR

    Uzm. Dr. Veysel KIDIR

    Kaan bey merhaba. açlık plazma glukozu 100mg/dl ile 126mg/dl arasında bulunan hastalara bozulmuş glukoz toleransını tanımlayabilmek için ogtt yapmak gereklidir. ogtt’de 2. saat plazma glukoz düzeyi 140-200 mg/dl tespit edilen vakalarda glukoz toleransı bozukluğu söz konusudur.açlık kan şekeri 1... Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Supravertinküler taşikardi ve hipotiroid hastasıyım bugun o ataklardan birini yaşadım ve hastanede alınan kan örneğindeki yükselmeler aç, glikoz 111 (70-110), ggt 56 (5-38),rbc 5,31 (3,83-5,08), rdw 14,8 (11,7-13,4) diğerleri normal . değerlendirmeniz için şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Bana gönderdiğiniz testler biraz normalin üst sınırında büyük bir olasılıkla normal kabul edilebilecek değerler, ama anlamı konusunda sizin yakınma öykü ve muayene bulgularınız kliniğinizle birlikte karar vermek gerek . diyabetiniz olabilir şeker açlık düzeyi olarak üst sınırda, ayrıca genç yaşta... Cevabı gör

  • Şeker hastalığı

    Öncelikle şimdiden teşekkür ederim belki gereksiz gelebilir sorum ama merakımdan dolayı bilgi almak istiyorum. kendimi sürekli yorgun ve uykusuz hissediyorum sürekli uyuma ihtiyacı duyuyorum ve sürekli idrara çıkıyorum. açlık şekerim 110 toklum şekerim de 128 ailemde ki herkes de de şeker var acaba... devamı

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Prof. Dr. Ali BAŞÇI

    Sözünü ettiğiniz yakınmalar için diyabet varlığı açıklayıcı olabilir. örneğin başlangıçta olabilecek şeker düşüklüğü böyle uyku hali yapabilir. sizin en azından glikoz intoleransı (gizli şeker diyebiliriz) açısından incelenmeniz gerek. belki bir endokrinololji uzmanına başvurmalısınız. iyi günler

  • Diş teli taktırmakla ilgili

    Merhabalar öncelikle rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. bayburt ' ta yaşıyorum ve alt dişlerime tel taktırmak istiyorum. acaba bayburtta ortadontis var mı ? yok sa hangi şehirdeki diş hastahanesini önerirsiniz.

    Doktor Cevabı:
    Dt. Adem SAĞLAM

    Dt. Adem SAĞLAM

    Bayburtta ortodonti tedavisi yapılmıyor ben yaklaşık 8 aydır bayburtta yokum ordaylen erzurum veya trabzona yönlendiriyorduk.