Konya Demir Eksikliği Anemisi

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku

Uzm. Dr. İbrahim ÇORAPSIZ - Dahiliye - İç Hastalıkları

Uzm. Dr. İbrahim ÇORAPSIZ

Dahiliye - İç Hastalıkları

Kalp Yetmezliği, Romatizmal Hastalıklar, Hemofili (Pıhtılaşma Bozukluğu) Puva tedavisi(fotokemoterapi), Hacamat Tedavisi, Plazmaferez(hemaferezis)

Özel Akademi Hastanesi  27600, Binevler, Üniversite Blv. No:160, 27070 Şahinbey/Gaziantep, Turkey 
Ass. Dr. Duran OLGAÇ - Dahiliye - İç Hastalıkları

Ass. Dr. Duran OLGAÇ

Dahiliye - İç Hastalıkları

Kronik Ağrı, Romatizmal Ateş (Kalp Romatizması, Akut Romatizmal Ateş), Yakıcı Madde İçme (Korozif Özafajit, Yemek Borusu Yanığı) Pdc-e2 antijen(antimitokondiyal antikor), Transvenöz karaciğer biyopsisi, Oksimetre

Konya Beyhekim Devlet Hastanesi  Beyhekim Mahallesi, Turgut Özal Cd., 42060 Selçuklu/Konya, Turkey 
Ass. Dr. Muammer BOR - Dahiliye - İç Hastalıkları

Ass. Dr. Muammer BOR

Dahiliye - İç Hastalıkları

Karaciğer Büyümesi (Hepatomegali), Hepatit (Karaciğer İltihabı), Metabolik Sendrom (İnsülin Direnci) Oksimetre, Kanser görüntüleme kanser deteksiyonu, Transvenöz karaciğer biyopsisi

Konya Numune Hastanesı  Yeni Şehir, 42060 Selçuklu/Konya, Turkey 
Dr. Ali Osman SADETAŞ - Dahiliye - İç Hastalıkları

Dr. Ali Osman SADETAŞ

Dahiliye - İç Hastalıkları

Lökositüri (İdrarda Lökosit Bulunması), Hepatit D, Kanama (Pıhtılaşma) Bozukluğu Kemik iliği transplantasyonu(periferik hematopoiet, Abdominal parasentez, Böbrek ultrasonu

Konya Numune Hastanesı  Yeni Şehir, 42060 Selçuklu/Konya, Turkey 
Uzm. Dr. Hüseyin TOKGÖZ - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Uzm. Dr. Hüseyin TOKGÖZ

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları , Çocuk Hematolojisi

Testis Kanseri (Testis Tümörü), Demir Eksikliği Anemisi, Hemogram (Kan Sayımı) Afp kan testi(alfa-fetoprotein kan testi), Lökoferez, Yenidoğan işitme taraması

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi  Necmettin Erbakan Üniversitesi, Yunus Emre, 42080 Meram/Konya, Turkey 

Sayfa : 1/1 | Toplam 5 kayıt bulundu.

Hasta Soruları

  • Fe suphesi-tasiyici suphesi

    Iyi günler evlilik öncesi tarama testini yaptık.şüpheli demir eksikligi ve alfa talasemi tasiyici şuphesi çıktı.hgb 13.9, hct 43.4,mcv 76.3 mch 24.4 düşük çıkmış bu değerler.hba2 2.7(aralik 2.2-3.4) hbs 0.0 ,hbf 0.8(0-1),ao area 87.1(>80),hbc 0.0,hbd 0.0,total area 2150000 çıktı.sedim 2,demir 55 ,fo...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Prof. Dr. Vasıf Akın UYSAL

    Sayın ozi can, ferritin ve mcv değerlerine bakınca demir tedavisinden yarar görmüşsünüz. bir -iki ay daha demir tedavisinden devam ederseniz ferritin düzeyiniz daha yüksek bir düzeye ulaşabilir. saygı ve sevgilerimle

  • Tahlil sonuclari

    Hocam iyi gunler ben 23 yasindayim kan tahlili yaptirdim ama anlamadim size sormak danismak istiyorum pdw 19 cikmis yuksek. crp 8.6 cikmis oda yukselmis. glukoz 66 dusmus.demir 38 oda dusuk.demir baglama kapasitesi 321 oda yukselmis bunlar ne demek hocam simdiden tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Namık YILMAZ

    Op. Dr. Namık YILMAZ

    Öncelikle geçmiş olsun bir miktar demir eksikliği anemisi dışında sıkıntı görünmüyor ancak şikayetlerinizin ne olduğunu tetikin neden yaptırdığınızda hekiminizle görüşerek sonuçları değerlendirebilirsiniz sormak istediğiniz bir şey olursa tekrar soru bekleriz

  • Kolonoskopi

    Kolonoskopi gokhan hocam bana makat çatlağı teşhisi konuldu ayrıca makat bölgesinde yoğun et çıkıntıları var kaşıntı ve sıkintılar had safha da bağırsak pekliği de var ve bu rahatsızlığı yaklaşık 15 yıldır çekiyorum sorum şu;kolonoskopiden çok korkuyorum ve de mutlaka olmam gerekiyor kaç dk.sürüyo...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Gökhan ATEŞ

    Op. Dr. Gökhan ATEŞ

    Merhaba, öncelikle geçmiş olsun , ' anal fissür ' kolonoskopi endikasyonları arasında yoktur. güncel kolonoskopi endikasyonları: a- tanısal 1) şüpheli inflamatuar barsak hastalıkları (ibh) 2) ibh tedavi etkinliğini belirlemek için 3) şüpheli allerjik kolit 4) kronik granülamatöz hastalı... Cevabı gör

  • Demir ve b12 eksikliği

    Demir ve b12 eksikliğinden 10 ampül kullandım ama sonuç çok değişmiyor ne yapmam lazım ferritin 7,9 fe 32 hgb 10.6 l 12 - 16 g/dl 9.6 9.8 9.8 hct 34.6 l 36 - 46 % 30.2 30.8 32 mcv 74.8 l 80 - 100 mm^3 69.8 72.1 74 mch 22.9 l 25 - 34 pg 22.1 22.8 23 mchc 30.6 l 31 - 37 g/dl 31.6 31.6 31 rdw 2...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Prof. Dr. Yener KOÇ

    Mcv düşük olsuğu için b12 eksikliğiniz yok 6 ay demir kullanip (oroferon mideye dokunmaz, gunde 1 kez) 3 ay sonra ferritin bakilmali. 3 ay sonra ferritin 15 in uzerine cikmaz ise kan kaybi nedeni arastirilmali (gastroenteroloji, ust ve alt endoskopi). demir eksikliginin tekrarlamasi kanama odaginin... Cevabı gör