Konya Çocuklarda Yüksek Ateş

Doktor Bul, Randevu Al, Yorum Yap ve Yorum Oku

Dr. Saadet Han Aslan - Göğüs Hastalıkları

Dr. Saadet Han Aslan

Göğüs Hastalıkları , Tüberküloz, Allerjik Hastalıklar

Göğüs Kanseri, Göğüs Ağrısı, Gaz Sancısı Anti-mikrozomal antikor(anti-m)(tiroid peroksidaz testi), Göğüs x-ray, Cea(karsinoembriyonik antijen)

Denızlı Devlet Hastanesı  Sırakapılar, Denizli Devlet Hst., 20010 Denizli Merkez/Denizli, Turkey 

Sayfa : 1/1 | Toplam 1 kayıt bulundu.

Hasta Soruları

  • Hemogram bilgileri

    İyi çalışmalar hocam. şikayetimiz: öksürük ve bir iki gün arayla çıkan ateş.4 yaşında oğlumuzun hemogram bilgileri. wbc:7,3(4,1-10,5) mon%21,7(2,8-8,5) mon#1,6(0,10-0,60) rbc:4,24(4,30-5,80) hgb:11,2(13,1-16,7) plt:321(150-399) hct:32,9 monositin bukadar yüksek olması lenfoma vb. hastalıkları düşünd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Prof. Dr. Nuran GÜRSES

    Merhaba oğlunuzun kan sonuçlarında monositoz mevcut.birçok enfeksiyon hastalıkları bu tabloya yol açabilir.endişelendiginiz durum olmayabilir.özellikle belirtmek isterimki bazı laboratuvar sonuçları ile yorum yapmak hatalı sonuçlara yol açar..en doğru yaklaşım doktorunuzun kararıdır.geçmiş olsun

  • Ateşli hastalıkla birlikte ani kilo kaybı ve gelişim bozukluğu

    Hocam iyi haftalar size bi sorum olucak 4 yaşında bi oğlum var sürekli yüksek ateşli hastalık geçiriyor devamında öksürük ve üst solunum yolu enfeksiyonu en son hastalığında da kilo vermeye başladı 4 yaşında 11 kilo şuanda tahliller yapıldı sonuçlar: alp:126, kalsiyum: 9,2, fosfor: 4,3, total iqe...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. F. Müjgan SÖNMEZ

    Prof. Dr. F. Müjgan SÖNMEZ

    Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun. ben ağırlıklı olarak çocuk nörolojisi hastalarını değerlendiriyorum. çocuğunuzun sürekli ateşi oluyorsa bağışıklık sisteminin de değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. doktorunuzun verdiği tedavileri uygulayarak pediatrik immünoloji bölümüne başvurabilirsini... Cevabı gör

  • Genetik test ve yüksek ateş

    İyi akşamlar hocam 11 yaşında kızım var ayda en az 2 kez yüksek ateş şikayeti ile hasteneye başvuruyoruz. doğuştan hafif mitral yetmezlik var. ateş öncesi özellikle diz kapakları olmak üzere eklem ağrıları yaşanıyor. 3,4 saat sonunda yüksek ateş başlıyor. antibiyotik kullanılmadan da bir türlü ate...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU

    Prof. Dr. Oğuz SÖYLEMEZOĞLU

    Fmf acısından genetik test yapılması uygun. bir romatoloji kliniğinde izlenmeniz gerekli.

  • Hemogram bilgileri

    İyi çalışmalar hocam. şikayetimiz: öksürük ve bir iki gün arayla çıkan ateş.4 yaşında oğlumuzun hemogram bilgileri. wbc:7,3(4,1-10,5) mon%21,7(2,8-8,5) mon#1,6(0,10-0,60) rbc:4,24(4,30-5,80) hgb:11,2(13,1-16,7) plt:321(150-399) hct:32,9 monositin bukadar yüksek olması lenfoma vb. hastalıkları düşün...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Prof. Dr. Hatice Emel ÖZYÜREK

    Monosit sayısındaki yükseklik, özellikle enfeksiyonlarda sık karşılaştığımız bir kan bulgusudur. bunu söylemek için enfeksiyonu geçtikten sonra yapılan kan sayımında normale geldiğinin görülmesi gerekmektedir. geçmiş olsun