Proktoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 115 soru cevaplandı.

Hemoroid mi?

Merhaba, Sayın hocam benim yaklaşık 1.5 senedir hemoroid tarzında bir sorunum var ihtiyaç sonrası anüsün iç kısmı dışarıya sarkıyor yuvarlak şekilde fotoğrafını çekip incelediğimde sağ ve sol taraftaki meme tarzında ''soldaki biraz büyük sağdaki çok küçük'' olan bölüm kanlı ve üstünde sanki şeffaf bir zar varmış gibi içi kanlı net olarak gözüküyor bunlar basur memesi mi? sülük yapıştırdım ve şişlikte küçülme oldu rahatladım fakat başka bir şey olmasından korkuyorum. İlginiz için çok teşekkür ederim. Saygılar.

14 Aralık 2021 13:54
Op. Dr. Mert Atak Doktora Sor

Op. Dr. Mert Atak tarafından cevaplandı.

Lazer sonrası geçmeyen ağrı

Merhabalar hocam, Annem'in (62) Anal fissür, fistül ve hemoroid tüm konularda şikayeti vardı. Bundan 17 yıl önce bağlama yapılan ameliyatlardan olmuştu. Fakat tüm sorunlar tekrarladı. bundan yaklaşım 3.5 ay önce özel bir poliklinikte lazerle hemoroid ameliyatı oldu. Lazer denildi ama bağırsak içinden sarkan dikiş ipleri de vardı. Ameliyattan sonra 15 gün ishal olduğu için yara yerlerinin iyileşmesi çok zor oldu. Sonrasındaki süreç çok daha sancılı oldu. 3.5 aydır her gün ağlayarak tuvalete gidiyor. Kanama yok, ele gelen bir kitle yok, kilo kaybı yok. Ama her büyük tuvalete gittiğinde (kabız değilken dahi) daha çok bağırsağın rektal bölgeye yaklaşık kısmında ağrı ve tuvalet sonrası sancısı oluyor, birkaç saat sonra geçiyor. Kolonoskopi vs. y...

29 Kasım 2021 14:32
Doç. Dr. Yahya Çelik Doktora Sor

Doç. Dr. Yahya Çelik tarafından cevaplandı.

Makat ıslaklığı

Makatta ıslaklık Yaklasik 4 ay kadar önce makatta ıslaklık hissi başladı. O dönemde mide agrimda oluyordu. Endoskopi ve kolonoskopi yaptirdim midemde ülser buna eşlik eden yogun helikobakter pilori çıktı. Onun icin 3 lü antibiyotik tedavisi aldım. Kolonoskopi ise temiz cikti sonrasinda birkezde emar cektirdim emarda da herhangi bir sorun görünmüyor. Herhangi bir hemoroid, fistül, çatlak ve hpv de görünmüyor. Bu makattaki ıslaklık disinda kanama agri yanma kasinti diski kacirma gibi hic bir baska bir sorunda yok.... Ama bu islaklik insanin psikolojisini bozuyor ve korkutuyor... Bunu teşhis ve tedavi edebilecegimiz başka yöntemler var mi?

22 Ekim 2021 19:23
Op. Dr. Atilla Kaya Doktora Sor

Op. Dr. Atilla Kaya tarafından cevaplandı.

makatta yanma ve terleme

hocam dedemin gecen sene eylül ayında rektum kanseri oldugunu ögrendim ve o günden beri kaygılarım giderek arttı, daha sonra fitnessa basladım ve karbonhidrat takviyesi icin gainer denilen tozu sütle icmeye basladım ve bebe bisküvisi kullandım 2 ay, sonrasında kabızlık basladı tuvaletimi yaparken kendimi cok sıkarak ıkınıyodum, normalde de günde 2-3 kez tuvalete cıkan biriyim, makatımdan kan geldi bi ara ve cam kesigi gibi bi acı oldu, daha sonra aradan bir ay gecti dıskım cıvık püre kıvamına geldi. 2-3 ay böyle devam etti ve arada makatımda agrı oluyodu. Dedemin vefatı esnasında kendimi sıkmaktan kasıldım ve vücudumun her yerinde karıncalanma oldu ve parmaklarımı kıpırdatamadım, hastanede sakinlestirici vurdular sonra iyilestim. Aradan 2 h...

16 Eylül 2021 14:09
Doç. Dr. Alp Yıldız Doktora Sor

Doç. Dr. Alp Yıldız tarafından cevaplandı.

Lis amelyatı kronik anal fissür için

Lis amelyatı olmak istiyorum Kronik Anal Fissür için, anal giriş kısmında 2 tane birbirine yakın meme var, kasın bir kısmını kestikten sonra içerdeki memeler kendiliğinden yok olacak mı? amelyattan sonra iç bölgede herhangi bir meme yada beze tarzı bir şey kalmaya devam edecek mi? haftaya randevum var..

8 Eylül 2021 21:09
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Yönder Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Yönder tarafından cevaplandı.

REKTOSERVİKAL

Hocam Annem serviks ca hastası bir süre önce bağısaklarında problem oldu kolonoskopi yapıldı ve kolonoskopi sonucunda pelvik mr çekilmeye karar verildi emar raporu şu şekilde hocam MRG, Pelvis, kontrastlı İnceleme Protokolü: Aksiyel T1-T2BH, Koronal T1-T2 BH, Aksiyel Dualecho BH, Sagital T2, Koronal STIR, Aksiyel - Koronal T1 C+. Mesane lümeninde üretral kateter mevcut olup, mesane boştur. Vajen normal izlenmiştir. Uterus hastanın yaşı ile uyumlu büyüklükte olup, endometrial kavitede hafif genişleme ve sıvı birikimi seçilmektedir. Serviks hafif heterojen bir yapı şeklinde izlenmiş, servikal stromanın solda hafif kalın olabileceği düşünülmüş, servikal kanal lümeninde de heterojenite dikkati çekmiştir. Serviks ile rektum arasında transvers pl...

20 Ağustos 2021 19:15
Doç. Dr. Alp Yıldız Doktora Sor

Doç. Dr. Alp Yıldız tarafından cevaplandı.

HPV pozitif yardım

Makatta siğil varlığı nedeniyle koter yaptırdım. İlk biyopsimde HPV negatifti fakat 2. sinde aşağıdaki sonuç verildi: İmmünohistokimyasal çalışmada hpv pozitiftir. Ki-67 ile epitelin yüzeyine ulaşan proliferatif aktivite görülmüştür. p16 negatiftir. Bu noktada ne yapılmalı?

5 Ağustos 2021 11:46
Op. Dr. Mert Atak Doktora Sor

Op. Dr. Mert Atak tarafından cevaplandı.

Kıl dönmesi

Geçen sene iltihap akıntısı olan bir kıl dönmesi ameliyatı oldum ve bu sene akıntı tekrarladı sormak istediğim ise akıntı kendiliğinden tekrarlanmış olabilir mi ? yoksa buna tekrardan kıl dönmesimi neden olmuştur ?

23 Temmuz 2021 03:32
Prof. Dr. Bülent Menteş Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Menteş tarafından cevaplandı.

Anal fistül

Merhabalar hocam annemde anal fistül rahatsızlığı var bunun için fistulgrofi çekildi kimi doktor kolostomi diyor kimisi gerek yok çok karıştı kafamız Fistulgrofi raporu: Bulgular Mesane dolumu optimal olmamakla birlikte belirgin lüminal patoloji izlenmedi. Supin pozisyonda saat 9 hizasından ba layıp sa iskioanal fossaya uzanan trakt izlenmi olup natal klefte belirgin uzanımı izlenmedi. Bu düzeyde eski incelemede tanımlanan koleksiyon açısından üpheli alanın T2 sinyali azalmı olup bu alanda hafif kontrast tutulumu devam etmektedir. Rektum ve sigmoid kolonda uzun segment konsantrik kalınlık artı ı izlendi. Sonuç - Öneriler Supin pozisyonda saat 9 hizasından ba layıp sa iskioanal fossaya uzanan trakt izlenmi olup natal klefte belirgin uzanımı ...

17 Temmuz 2021 18:26
Doç. Dr. Yahya Çelik Doktora Sor

Doç. Dr. Yahya Çelik tarafından cevaplandı.

anal fissür

hocam merhaba, bir buçuk ay önce fissür teşhisi kondu doktor akut dönemdesin dedi. yara o günden beri küçülüp iyileşiyor ağrım da hiç olmadı ilk zamanlar batma oluşmuştu. yara küçüldükçe iyileşmesi de yavaşladı ve kronikleşir diye korkuyorum 1 ayı geçtiği için. ağrısı olmayan hastalara ameliyat öneriyor musunuz?

16 Temmuz 2021 19:23
Doç. Dr. Yahya Çelik Doktora Sor

Doç. Dr. Yahya Çelik tarafından cevaplandı.

ROACCATUNE KAYNAKLI MAKATTA SORUN

7 aydır roaccatune kullanıyorum , kullanmaya başladığım zamanın ilk haftasından itibaren dışkıladıktan sonra makatta acı yanma hissiyatı var 7 aydır. Dışkılarken problem yok fakat dışkıladıktan birkaç saat veya dakika içerisinde acı var , dönem dönem acı değişiyor bazı günler acı fazla oluyor bazı günler hiç yok gibi. 4 yıl önce makat çatlağı ameliyatı oldum hiçbir sorun yoktu bu ilacı kullanmaya başladım 1 hafta sonra böyle etkiler gördüm 7 aydır devam ediyor. Kanama yok şişme yok dışkılarken acıma yok fakat dışkıladıktan sonra birkaç süre içinde makat ağzında acı hissediyorum. Doktora göründüm muayene oldum hiçbir şey gözükmedi ilaçtan kaynaklı kuruma olabilir dedi ama hiçbir şey gözükmüyor dedi doktor bana. İlacın bitmesine 2 ay kaldı il...

27 Haziran 2021 23:08
Prof. Dr. Emre Sivrikoz Doktora Sor

Prof. Dr. Emre Sivrikoz tarafından cevaplandı.

Dışkı da kan

İyi günler 1 hafta önce kabız oldugum için dışkılamada yapamadım parmakla cıkarırken birden kanama oldu. O gün agrı yanma da oldu. Daha sonraki 3 yada 4 gün sabah ac karnına zeytinyagı ictım yumusak diskilama oldu kan yoktu ama yanma vardı. 2 gun cıkmadım sonra kalın dışkılamada sonucu yine ilk dışkı da kırmızı kan vardı sonrasında yoktu pecete ye gelen kanda yoktu ama yanma gun boyu devam etti. Sorunum ne olabşlşr ic basurum yıllardır var ama kanama yapmıyordu tesekkurler

14 Haziran 2021 22:32
Prof. Dr. Emre Sivrikoz Doktora Sor

Prof. Dr. Emre Sivrikoz tarafından cevaplandı.

Fistülün nüks etmemesi için öneri ?

merhabalar hocam iyi günler. yaklaşık 5 aydır makat bölgemdeki fistül için doktor doktor geziyorum. bazı doktorlar iki üç operasyon diyor bazıları tek operasyon diyor ama anlamadığım tek konu doktorlar nüks edebilir diyor peki nüks etmemesi için ne yapmam lazım , uzun bir süre katı beslenmesem faydası olur mu , sizin önerebileceğiniz bir şey var mı ?

28 Mayıs 2021 17:35
Prof. Dr. Emre Sivrikoz Doktora Sor

Prof. Dr. Emre Sivrikoz tarafından cevaplandı.

Akıntı ve rahat hissetmeme

Hocam merhaba, yaklaşık iki aydır büyük abdest sonrası sanki tam bitmemiş gibi bir his oluyor sanki anüs tam kapanmamış gibi gibi hissediyorum ve kendimi kasıyorum. Ara ara da ıslaklık var gibi hissediyorum baktığımda bir iki damla kadar cok az akıntı olduğunu görüyorum bazen. Kanama ağrı vs bir durumum hic olmadı. Tuvaletten sonra duşa girer duş jeli kullanırdım bolge temizliği için genelde tavsiye üzerine onu da bıraktım bir iki haftadır. Değerli fikrinizi rica ediyorum.

17 Mayıs 2021 12:24
Doç. Dr. Alp Yıldız Doktora Sor

Doç. Dr. Alp Yıldız tarafından cevaplandı.

limberg flap tekrar kıl dönmesi

merhaba ben 2 yıl önce 14 yaşındayken limberg flap yöntemiyle kıl dönmesi ameliyatı oldum su an ise orda sanki bir sızı hissediyor gibiyim belki tekrar etmiş diye düşündüm , aslında şu an bir şikayetim yok ve ameliyattan sonra kilo verdim daha iyi olsun diye çünkü kilo da bir faktörmüş . Ama ben bir daha flap olmak istemem ders çalışmam lazım ve zaman kaybetmek istemem. Mikro yöntemelr uygulanabiir mi ?

17 Mayıs 2021 01:41
Prof. Dr. Emre Sivrikoz Doktora Sor

Prof. Dr. Emre Sivrikoz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube