Kalp Damar Cerrahisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Mvp - ritim bozukluğu

Merhabalar. Spor sırasında yaşadığım bir düzensizlik sonucu kardiyoloji bölümüne göründüm ve en düşük seviye mitral kapak prolapsusu olduğunu öğrendim. Korkularımdan ve göğsümdeki batıcı ağrıdan dolayı tekrar göründüm ve EKG, EKO, efor testi uygulandı (14 Mets). Doktorum bir sorun olmadığını söyledi fakat arada sırada anlam veremediğim bir durum yaşıyorum. Kalbim normal hızında atarken bazen yavaşlayıp bir kaç yavaş ve güçlü atımdan sonra tekrar normal hızına devam ediyor. Bu yavaşlama sırasında nefes almakta zorluk yaşıyorum. Bugüne kadar hep spor yaptım, aktif bir hayat yaşadım ama bu durum yeni yeni oluşmaya başladı. Bu ritim bozukluğu mudur, olsaydı testlerde görünmez miydi?

27 Mayıs 2016 14:13
Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz Doktora Sor

Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz tarafından cevaplandı.

Damardan Kan Gelmemesi

Merhaba Hocam Tahlil için sol konumdan kan alınırken 2-3 damla kan geldikten sonra kan durdu. Hemşire iğneyi sağa sola, ileri geri oynata oynata tüpü zorla uzun sürede doldurdu. Kan yine de damla geliyordu. 2. tüp içinde aynı şey olunca bu sefer sağ kola geçti. Buradan da 2 tüp kan daha aldı. Fakat kan yine damla damla ve çok yavaş geliyordu. Hemşire bunun kan basıncımla ilgili olabileceğini, büyük ihtimallede tansiyon düşük olduğu için böyle olduğunu söyledi. Fakat tansiyonum 130 a 85 nabız da 69 olarak çıktı. Ayrıca kan çok koyu renkliydi, hatta bana katı gibi geldi. Ayrıca ilk tüp doldurulurken köpük de vardı. Bunun nedeni ne olabilir? Ne tavsiye edersiniz? Teşekkür ederim.

12 Mayıs 2016 13:21
Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz Doktora Sor

Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz tarafından cevaplandı.

kalp hastaligi

Merhalar, babam 62 yasinda ve analiz sonuclari asagida ki gibidir yorum yaparsaniz cok sevinirim simdiden tesekkurler...lektro :rate:117, crsd:94,çt:324,otc 452,ors:20,t54. Eko raporu sonucu: konsantrik sol ventrikul hipertrofisi , biatriyal genisleme,hafif trikuspit yetersizligi . Holter analizi:temek ritim af olup max kalp hizi 193dk.min kalp hizi 57dk.ve ort.hiz 101 dk.analiz suresince 89 vpc saptanmis bunlarin biri coupletseklinde izlem suresince vt-av blok vepatolojik duraklama

12 Mayıs 2016 01:21
Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz Doktora Sor

Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube