Sağlık için kefir için!

Bugün biraz kefirden bahsedelimm 👇 Kefir; eski zamanlardan günümüze kadar ulaşan ve özellikle Kafkasya’da kullanılan, süt asidi ve alkol fermantasyonu ile üretilen koyu kıvamlı, köpüklü ve hafif ekşi olan bir tür süt ürünü olarak ifade edilmektedir.

Sağlık için kefir için!

Bugün biraz kefirden bahsedelimm 👇
Kefir; eski zamanlardan günümüze kadar ulaşan ve özellikle Kafkasya’da kullanılan, süt asidi ve alkol fermantasyonu ile üretilen koyu kıvamlı, köpüklü ve hafif ekşi olan bir tür süt ürünü olarak ifade edilmektedir.

📍Kefir; fermente bir süt içeceği olması yanında, yoğun mikroorganizma içeriği ve probiyotik özelliğiyle de kendini ön plana çıkaran bir süt ürünüdür. Prebiyotik ve probiyotiklerin insan vücuduna ve özellikle de bağırsak mikroflorasına çok olumlu etkileri vardır

📍Kefir iyi bir Mg, Ca ve P kaynağıdır. Ayrıca süt kefirinde Zn, Cu, Mn, Fe, Co ve Mo gibi mineraller bulunur.

 📍Kefir, mucizevi etkiler gösteren bir ürün olarak ifade edilmektedir. Kefirin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olurken, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kolesterolü dengelemesi, böbrek taşı rahatsızlıklarına iyi gelmesi ve bağırsakları temizlemesi bunlardan yalnızca bazılarıdır.

1. Kan şekeri kontrolü sağlar
2. Kötü kolesterolü düşürür
3. Besleyici içeriğe sahiptir
4. Laktoz toleransının iyileşmesini destekler
5. Mide sağlığına olumlu etkisi olur

✅Şeker ilavesiz 1 su bardağı az yağlı inek sütünden elde edilen kefirinin besin değeri;

110 kalori
11 gram protein,
2 gr yağ,
12 g karbonhidrat,
12 gr şeker,
390 miligram kalsiyum,
90 mikrogram A vitamini içerir.

Kefir Ne Zaman İçilmeli?

Kefir almak için en iyi zaman zaman sabahları aç karnına tüketmektir. Kefiri, yemeğinizin yanında ayran veya yoğurt yerine kullanabilirsiniz. Smoothie’lere ekleyebilir, kendi dondurmanızı yapabilir veya sadece bir içecek olarak tadını çıkarabilirsiniz.

Kefir Laktoz İçerir Mi?

Kefir ve yoğurt gibi fermente gıdaların içeriğindeki laktik asit bakterileri, laktozu laktik aside çevirir. Bu nedenle bu yiyeceklerin laktoz oranı sütten çok daha azdır. Ayrıca laktozu daha da parçalamaya katkı sağlayacak enzimler içerirler.

Bu makale 13 Şubat 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Büşra Fidan

Merhaba ben ailenizin diyetisyeni BÜŞRA, *Online Diyet ve Sürdürülebilir Beslenme Danışmanlığı* ile bir telefon kadar uzağınızdayım! Benimle hem kilo vermek/almak hem de diğer hizmetlerimi öğrenmek, hayatın boyunca uygulayacağın sürdürülebilir beslenme değişikliklerini öğrenmek istiyorsan iletişime geçip randevunu oluşturabilirsin.   Kişiye özel beslenme programı Kilo kontrolü ve ağırlık denetimi (kilo alma/ kilo verme) Hastalıklarda beslenme tedavisi Gebe ve emziklilik döneminde beslenme Çocuk beslenmesi Sporcu beslenmesi Sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir beslenme eğitimi   Birlikte sürdürülebilir beslenmeyle sağlıklı bir hayata adım atalım.  ...

Etiketler
Kefir
Dyt. Büşra Fidan
Dyt. Büşra Fidan
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube