Jinekomasti operasyonu nedir ? erkeklerdeki meme dokusu

Jinekomasti operasyonu nedir ? erkeklerdeki meme dokusu

 

Erkekler ile kadınlar arasındaki görünüşteki en önemli farklardan biri de göğüs kısmıdır. Erkekler sıkı ve güçlü göğüs kasları isterler. Meme bölgesindeki yağlanma ve büyüme erkekleri oldukça rahatsız eder.

Jinekomasti nedir?

Jinekomasti, erkeklerin memelerinin normalden daha büyük olmasıdır. Bu rahatsızlığın en yaygın çözümü ise bu fazla dokunun alınmasıdır. Jinekomasti operasyonları erkeklerin en sık başvurduğu estetik operasyonları içinde yer alır. Bazı araştırmalara göre her 10 erişkin erkekten 4’ünde jinekomasti vardır. 

Erkeklerin 60 yaşından sonra %66’sında jinekomasti görülmektedir. Bu kadar yaygın görülmesine rağmen erkeklerin çoğu göğüslerini gözden uzak tutarlar. Yalnızca küçük bir kısmı doktora başvurup bir tedavi yolu ararlar. Aslında birçoğu da bu durumun bir tedavisi olmadığını düşünür. Çoğu zaman jinekomastinin belirli bir sebebi bulunamaz. Bazen de bir dizi hastalığın bir sonucu olarak meydana gelebilir. Bütün bunların yanında, anormal meme büyümesi şikayeti olan erkekler hormonal açıdan da değerlendirilmelidir. 

Bunca utanma ve çekinmeye rağmen, bazen de bu utanma ve çekinme yüzünden erkekler meme küçültme operasyonuna başvururlar. Bu operasyon liposuction, lazer liposuction  veya cerrahi operasyon ile gerçekleştirilebilir. Hangi yöntemi seçileceği meme dokusunun yapısına, büyüklüğüne bağlı olarak doktor ve hastanın ortak kararına  kalmıştır. Meme çoğunlukla yağ dokusu tarafından oluşturulmuşsa lazer liposuction operasyonu çok etkili bir tedavi yöntemi olabilir. Ancak bazı aşırı büyük  jinekomastiden bahsediyorsak, ortada büyümüş bir meme dokusu vardır ki bu da  cerrahi yöntemler ile kombine çözümler kullanılarak küçültülebilir.

 

Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Güncel Öztürk

Op. Dr. Güncel ÖZTÜRK, 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru ünvanını almıştır. Aynı tarihte Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) tercihini plastik sanatlara yakın olan plastik cerrahi bölümünden yana yapmış ve sınavda dereceye girip, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünü kazanmıştır. Uzmanlık eğitimi esnasında, 6 yıl olan eğitim sürecinin bir bölümünü 2006 yılında Yale University, New Haven Hospital Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı, Connecticut-ABD’ de John A. Persing, MD, FACS baş denetimi altında burun ve yüz estetiği üzerine eğitim almıştır. 2007 yılında University of Miami, Jackson Memorial Hospital Estetik, Plastik v ...

Etiketler
Jinekomasti kimlere uygulanır
Op. Dr. Güncel Öztürk
Op. Dr. Güncel Öztürk
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube