Haydi selülitlerden kurtulalım!

Haydi selülitlerden kurtulalım!

Bir ayda selülitlerinizin en az yarı yarıya azalmasını istemez misiniz? İnanın imkansız değil. Yaşam şeklinizde yapacağınız küçük birkaç değişiklikle hem kilo verip hem sıkılaşıp hem de selülitlerden kurtulabilirsiniz.

1. Günlük içtiğiniz su miktarını gözden geçirin. Ne kadar su içtiğinizin farkına vardıktan sonra günlük içtiğiniz suyun 2 litrenin üstünde olmasına özen gösterin. Su hem dolaşımı hızlandıracak hem de toksinlerin atımını sağlayacaktır, bu sayede metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacaktır.

2. Tuz tüketimi de sudan sonra önem teşkil eden bir diğer etmendir. Türk toplumu olarak tuzu fazla tüketmeye alıştırıldık, ancak değiştirmek sizin elinizde. Yavaş yavaş tuz tüketimini azaltmaya başlayabilirsiniz. Tuz yerine baharat tüketimini arttırın, soğan sarımsak gibi sebzeler aroma ve tat verici oldukları için yemeklerinize, salatalarınıza, yoğurda ilave ederek ekstra tuz tüketimini önleyebilirsiniz.

3. Düzenli olarak yapacağınız yürüyüşler dolaşım sisteminizi hızlandıracak, kaslarınızın çalışmasını sağlayacak, size enerji harcatacak ve böylelikle de daha sıkı görünmenizi sağlayacaktır. Fazla kilolarınız varsa onlardan kurtulmanıza da yardımcı olacak. Haftada dört gün 60 dakika yapacağınız yürüyüşlerle ilk haftadan itibaren bacaklarınızdaki sıkılaşmayı fark edeceksiniz. Bir ayın sonunda ise yürüyüşleri bırakmak istemeyeceğiniz kadar güzel bir sonuç alacaksınız. Ayrıca sıkılaşma ve daha sağlıklı bir vücuda kavuşmanın yanı sıra stresinizin azaldığını, daha mutlu ve motivasyonu yüksek bir birey haline geldiğinizi de gözlemleyeceksiniz.

4. Sosyal bireylerin genel sorunu dışarıda yemek yemektir. Dışarıda yemek yemek korkulu rüyanız olmasın, ya da pes etmenize sebep olmasın. Çözüm üretin. Mesela normalde yediğiniz yemeğin 1/2 ‘sini veya 2/3 ‘ünü tüketin. Ve o gün veya ertesi gün mutlaka yürüyüş yapın.

5. Gün içerisinde 1-2 fincan bitki çayı için. Bitki çayı içmeyi sevmeyenler ise bitkilerden soğuk çaylar da yapabilir. Bitki çayları metabolizmanızı hızlandıracak.

6. Sebze tüketiminizi arttırın. Günde en az bir öğünde salata gibi çiğ sebze tüketin, bir öğünde de pişmiş sebze tüketin. 

6. Yukarıda söylediklerimi yaparken de asitli içecek tüketiminizi minimuma indirip, aşırı yağlı besinlerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın. Bir ay sonra ümit ettiğinizden daha güzel bir sonuç elde edeceksiniz. 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Safiye Taş Koçyiğit

Ben Safiye Taş Koçyiğit. 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldum. Mesleki anlamda çalışma hayatıma, 2010 yılında son sınıf öğrencisi iken, Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’nda başladım. Mezuniyetimin akabinde İzmir’e taşındım. Özel Akut Kalp ve Damar Hastanesi ve sonrasında Özel Ege Sağlık Hastanesi’nde çalışmamın ardından, 6 yıldır İzmir Özel Kent Hastanesi’nde çalışıyorum. Mezun olduğumdan beri tıp biliminin insan faktöründen dolayı değişken olduğunu kabul ediyor ve güncel konularda kongre ve eğitimleri takip ediyorum. 2015 yılında ISO 22000:2005 Standartları ve Baş Denetçi Eğitimi aldım. 2016 yılından bu yana ketojenik diyet konusunda uluslararası kongreleri takip ediyor ve eğitimler veriyorum. Aynı zamanda, düşük kalorili ketojenik diyet alanında, Türkiye’de yapılan geniş çaplı bir çalış ...

Etiketler
Selülit ve beslenme
Dyt. Safiye Taş Koçyiğit
Dyt. Safiye Taş Koçyiğit
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube