Zirkoryum

Zirkoryum
İlk görünüş genelde insanların bizim hakkımızda ne düşündüklerini belirler. Güzel bir gülümseme çok büyük farklar yaratabilir. İşte bu yüzden bir çok insan daha sade bir kuron veya köprü arayışındadırlar ve artık Zirkonyum akıllı seramikleriyle bu dilek gerçekleşebilir. Zirkonyum akıllı seramikleri mükemmel biyo uyum ve doğal görünüm sağlarlar.

Şu ana kadar zirkonyum oksit sertliği açısından çok zor işlenebiliyordu ve bu yüzden protez olarak kullanımı çok zordu. Zurih Federal Teknoloji Enstitüsü’nde yapılan araştırmalar sayesinde, diş tedavilerinde bu malzemeyi ekonomik olarak kullanmak mümkün olmuştur. Diş hekiminizin belirttiği özelliklere göre yeni dişinizin balmumundan yapılma bir modeli diş laboratuarında yapılır. Bu model yardımıyla bilgisayar kontrolünde zirkonyum oksit kuron veya köprünüz üretilir. Daha sonra dişinizin doğal rengine uyması için, yapılmış olan zirkonyum oksit’e seramik kaplama uygulanır. Zirkonyum sistemi sorunsuz ve mükemmelce işler.

Vücuda ve dişlere karşı her zaman nazik



Sırtınızdaki derinin ağzınızın içindeki dokulardan 15 kat daha fazla hassas olduğunu biliyor muydunuz? Bu sebeple alerji testleri genelde bireylerin sırtlarına uygulanır. Seramikle ilgili bütün test sonuçları ise tamamen temizdir ve en hassas insanda bile Zirkonyum akıllı seramiklerine karşı en ufak bir ters reaksiyona rastlanmamıştır. Zirkonyum oksit üzerine yazılmış olan araştırma yazılarında da bugüne kdar hiçbir alerjik reaksiyon bildirilmemiştir. Varolan diş protezlerinde bulunan metallerle etkileşimler bu listenin dışındadır. Bu yüzden Zirkonyum restorasyonunuz herkese ne kadar sağlıklı olduğunuzu gösterecektir. Zirkonyum restorasyonunun diğer özellikleri de hasta açısından çok yararlıdır. Zirkonyum kaplama yüzeyleri daha az plak yapışmasını sağlar ve böylece ağız hijyenine katkıda bulunur.

Aynı zamanda seramik restorasyon mükemmel bir yalıtım sağladığından sıcak soğuk yiyecek ve içeceklerde oluşan rahatsızlıklardan kurtulursunuz. Zirkonyum oksit’in mükemmel sertlik kalitesi yüzünden Zirkonyum akıllı seramikleri daha az hazırlıkla daha az tedavi yeterlidir. Aynı zamanda diş hekiminiz bu avantajlarla dişin sağlıklı bölümünü daha rahat koruyarak tedavi eder. Zirkonyum oksit yaklaşık 20 yıldır tıp uygulamalarında kullanılmaktadır ve bu uzun süreli gözlemler sayesinde, hassas oyuklar için de tavsiye edilebilir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Hakan Levent Kısa

Etiketler
Kuron
Dt. Hakan Levent Kısa
Dt. Hakan Levent Kısa
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube