Zayıflama ilaçları kullanımı

Zayıflama ilaçları kullanımı

Kilo vermeyi amaçlayan birçok birey yemeği kesmeden, yediği yiyeceğin miktarını azaltmadan kolayca kilo vermenin peşine düştüğü için zayıflamaya yönelik diyet destekleyicileri cazip ve etkileyici olmaktadır.

internette,eczanelerde ve birçok marketlerde artık 'hızlı kilo verme' diye başlayan cümleler ile sanki mucizeymiş gibi içinde doğal ,zararsız ve sadece bitkisel olarak masum gösterilen zayıflama ilaçları görme şansımız yükselmeye başladı. Kontrolsüz olarak üretilen ve içerisindeki etken maddelerin ne olduğu dahi çok iyi bilinemeyen bu ürünlerle zayıflamak isteyenler sağlıklarından olabiliyor. Uzun dönem çalışmaları olmadığı için ileride böbreğe mi, karaciğere mi olumsuz etki edecek bilemiyoruz.

Kişide yaşam tarzı, beslenme alışkanlığı ve fiziksel aktivite düzeylerini değiştirmediğimiz sürece kalıcı ve sağlıklı bir zayılama sağlayamıyoruz.

Etrafımızda 'bu ürünü kullandı çok iyi kilo verdi' konuşmalarını maalesef çok sık duymaktayız. Unutmayınız şişmanlık vücutta kilo fazlalığı değil, yağ fazlalığıdır. Piyasadaki ürünler aşırı miktarda su kaybettirerek ve dışkılamayı arttırarak vücutta kilo verimini sağlamaktadır, YAĞ KAYBI olmamaktadır. Yani kilo verirken en önemli kriter yağ oranınızın azalmasıdır. Bu ürünlerle verdiğimiz kilolar sağlıklı olmamakla birlikte kısa sürede geri alnımaktadır.

Sadece estetik kaygılarla hareket edildiğinde giden kilolarınız değil sağlığınız ve paranız oluyor.

Sağlıklı zayıflamak mı istiyorsunuz;

-Haftada 0,5-1 kg vermeyi hedefleyin
-yeterli ve dengeli beslenin
-spor yapın
-günede en az 2 lt su için
-sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin.
-Bir diyetisyene başvurun.

Diyetisyen Duygu Baydur

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Duygu Baydur

Uzm. Dyt. Duygu BAYDUR, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde başladığı lisans eğitimini 2008 yılında tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. Mezuniyetinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, Dr. Sami Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde uzun yıllar klinik, poliklinik ve toplu beslenme hizmetinde bulunmuş olan Dyt. Duygu BAYDUR, bu görevlerinin yanı sıra İstanbul’un önde gelen kolej ve kurumlarında sağlık söyleşilerinde bulunmuş olup kendisinin, Sözcü Gazetesi, Güneş Gazetesi, 4 Mevsim Dergisi, Hamileyiz Biz Dergisi… gibi pek çok gazete ve dergide ‘bayramda tatlı krizi’, ‘şişmanlık’, ’ramazanda beslenme’, ’sağlıklı beslenme’ konuları üzerine yazıları yayınlanmıştır. Uzm. Dyt. Duygu BAYDUR, mesleki ça ...

Etiketler
Zayıflama ilaçlarının etkileri
Uzm. Dyt. Duygu Baydur
Uzm. Dyt. Duygu Baydur
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube