Yüz ve vücut mezoterapisi

Yüz ve vücut mezoterapisi

Mezoterapi, cilt ve cilt altı dokusuna , gençleştirici ve yenileyici solüsyonların enjeksiyon yoluyla ulaştırılması işlemidir . Cildin yağlı, kuru ya da normal olması ve cilt altı yağ dokusunun miktarına göre ihtiyaç duyulan işleme ve ürüne karar verilir. Örneğin yüzde çalışılacaksa önce cilt temizliğini takiben yüzeysel peeling ve maske uygulaması yapılır, bu işlemler 20 dk kadar sürer, daha sonra major mezoterapi uygulanır. Yani dolgu, botoks, prp,kök hücre, selülit ve bölgesel zayıflama amaçlı lipoliz ve de saç mezoterapisi uyguladığımız major yöntemleridir. Bu teknikler ile cilt lekeleri, kırışıklıklar, bölgesel yağ fazlalığı giderilir, volum eksiklikleri giderilir ve saç sıtimülasyonu sağlanır. İşlemden sonra istenilen etkinin devamını sağlamak amacıyla evde kullanılabilecek kozmetik ürünler de tavsiye edilir.

Yüz Mezoterapisi

Cildin dışından uyguladığımız kremler, solüsyonlar daha çok cildin üst kısmını besler, canlandırır. Fakat cildin asıl canlanması gereken kısmı alt deridir. Mezolifting, vitamin, antioksidan, hyaluronik asit gibi karışımların cildin alt kısımlarına enjekte edilmesine dayanan etkili bir tedavi yöntemidir.

Mezoliftingin Etkisi

Cildin kolajen ve elastin üretimini artırarak cilt yenilenmesini sağlar. Cilt daha parlak bir görünüm alır. Cildin elastikiyeti artarak sarkmalar azalır.

Mezolifting Hangi Problemlerde Etkilidir?

Yüz, boyun, dekolte ve ellerde oluşan sarkma ve yaşlılık etkilerini gidermede etkilidir.

Tedavi Süreci

Tedavi, hazırlanan karışımın cilt altına enjekte edilmesi şeklindedir. Mikro enjektörlerle yapılan işlem ağrısız ve acısızdır yada tolere edilebilecek düzeydedir. Hasta tedaviden sonra gündelik yaşamına devam edebilir.

Tedavi Sonrası Uyarılar

Tedaviden hemen sonra direkt güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır.

Seans Süresi ve Seans Sayıları

Seanslar ortalama 20 – 30 dk. sürmektedir. 1 ay arayla yapılan 2 seans ve sonrasında 3 – 6 ay arayla yapılan idame seansları sonunda tatmin edici sonuçlar elde edilmektedir.

Vücut Mezoterapisi

Vücut mezoterapisi, bölgesel zayıflamada yaygın olarak kullanılan bir yöntem… Bu yöntemde amaç sorunlu bölgeye küçük dozlarda ilaç enjekte ederek yağ hücrelerini azaltmaktır. Cilt altına enjekte edilen ilaç sayesinde, dolaşımda düzelme ve lenfatik sistemde canlanma artıyor, hücre içi yağ metabolizması hızlanıyor. Böylece cilt altı yağ dokusunda yağ hücre sayısı azalarak serbest kalmış yağ asitleri dolaşımla vücuttan atılıyor.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, tedaviye göre özel olarak hazırlanmış ilacın cildin 1 ila 6 cm altına enjekte edilmesi şekline dayanan bir tedavi yöntemidir. İlk olarak Fransız doktor Dr. Michel Pistor tarafından 1952 yılında kullanılmaya başlanmıştır.

Mezoterapi Hangi Tedavilerde Kullanılır?

Saç dökülmelerini önlemede

Bölgesel zayıflama tedavilerinde

Selülitleri gidermede

Hamilelikte oluşan çatlakların tedavisinde

Yüz gençleştirme tedavilerinde

Akne ve yara izlerinin tedavisinde

Vücut Mezoterapisi Her Kişiye Uygulanır mı?

Kalp yetmezliği bulunan kişilerde,

Diyabet hastalarında,

Böbrek rahatsızlığı bulunan kişilerde,

Hamilelik / emzirme döneminde,

Antikuagülan tedavisi gören hastalarda mezoterapi uygulaması yapılmamaktadır.

Vücut Mezoterapisi Her Bölgeye Uygulanır mı?

Bacaklar,

Karın ve mide bölgesi,

Yanlar,

Sırt,

Kollar,

Alt bacak olacak şekilde bölgesel yağlanma olan yerlere uygulanır.

Seans Sayısı

Kişiden kişiye ve tedavi türüne göre değişmekle birlikte ortalama 8 – 10 seans arası başarı sağlanmaktadır.

Seans Süresi ve Seans Aralıkları

Vücut mezoterapisi sans süresi bölgenin büyüklüğüne göre 15 ila 30 dk. sürmektedir. Kişiden kişiye ortalama 5 ila 10 gün arası 1 seans uygulanmaktadır. Sonrasında ise ayda 1 koruma seansı uygulanarak hasta takip edilmektedir. 8 – 12 ayda bir olacak şekilde mezoterapi kürü tekrarlanabilir.

Tedavi Sonrası Uyarılar

Tedavi sonrasında hastanın dinlenmesini gerektiren herhangi bir durum bulunmamaktadır. Hasta normal günlük hayatına devam edebilir. Mezoterapi tedavisi süresince güneş banyosu ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedavi kürü sonunda ciltteki hassasiyet ve morluklar iyileştikten sonra hastanın güneşlenmesinde bir sakınca yoktur.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Funda Demir İm

Dr. Funda DEMİR İM, tıp eğitimini Rusya Federasyonu I.M. Secenova Tıp Fakültesi'nde 2002 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Yine aynı üniversitede başladığı Plastik Cerrahi ihtisasına Türkiye’ye dönerek 2002-2007 yılları arasında Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nde fahri asistan olarak devam etmiştir. 2005-2008 yılları arasında Medilazer Estetik ve Güzellik Merkezi’nde, 2008-2010 yılları arasında Softlase Estetik Polikliniği’nde, 2011-2013 yılları arasında Estetik Internatıonal Sağlık Grubu Byomed Tıp Merkezi'nde ve 2013-2015 yılları arasında Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi'nde mesul müdürlük ve medikal estetik hekimliği yapmış olan Dr. Funda DEMİR İM, mesleki çalışmalarına 2015 yılından beri Üsküdar'da bulunan özel muayenehanesinde devam etmektedir.   ...

Etiketler
Yüz mezoterapisi
Dr. Funda Demir İm
Dr. Funda Demir İm
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube