Yüz ve boyun germe işlemleri

Yüz ve boyun germe işlemleri

Koruyucu bakımların ve müdahalelerin yapılmadığı bir yüzde daha erken olarak ciltte ve boyunda sarkma karşımıza çıkacaktır. Böyle durumlarda uygulanacak işlemler boyun germe, klasik yüz germe(face-lift) ve bu işlemlere orta yüz germe işlemi ile yağ enjeksiyonlarının eklenmesidir.

Yüz germe işlemleri için verdiğimiz mücadele en az görünür iz ile en etkili sonucu almaktır. Klasik yüz germe işleminde kulak önünden saçlı deriye uzanan bir kesi ile yüz bölgesindeki cilt altı destek dokulardaki sarkma toparlanır .

Bu işlemde kesi kulak arkasına da uzatılarak boyun kaslarınada yapılacak işlemler ile boyundaki sarkma ve kırışıklıklar giderilir, çene açısı belirginleşir, gergin bir boyun görünümü kazandırılır. Yaklaşık 3-4 saatlik bir ameliyattır ve genel anestezi ile uygulanır.

Ameliyat sonrasında ilk gece hastanede geçirilir. Yüz bölgesinde oluşacak şişliklerin ve morlukların iyileşmesinin ardından kişi 10-14 gün içerisinde işine dönebilir.

Cilt fazlalığının olmadığı ancak boyun bölgesinde belirgin yağlanma (gıdısı) olan kişilerde lokal anastezi ile yapılabilecek olan liposuction işlemi ile gergin bir boyun elde etmek mümkün olacaktır.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Yüz ve boyun germe estetiği
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube