Yüz ve alın germe

Yüz ve alın germe

Genellikle 40 yaş üzerindeki erkek ve kadınlara uygulanan alın ve yüz germe operasyonlarında, yaşlanmaya bağlı sarkma ve kırışıklar giderilir. Bunu gerçekleştirmek için, cildin elastikiyetini kaybetmemiş olması gerekmektedir. Bu uygulama ile alın, ağız, burun bölgelerinde belirginleşen çizgiler ortadan kaldırılır, göz kapaklarındaki, yanaklardaki ve çene konturundaki sarkmalar giderilir. Elmacık kemiklerinden yanaklara doğru kayan yağ dokusu gibi yaşlanmaya bağlı yer değiştirmelerde, dokular orijinal yerlerine taşınır veya yağ enjeksiyonları, silikon protezler gibi yöntemler uygulanır.

Operasyon Nasıl Yapılır?

Yüz germe operasyonunda kişisel ihtiyaç ve beklentilere göre kapsam belirlenir. Genel anestezi ile yapılan operasyonda kesiler, saçlı deri, kulak arkası ve kulakla yanağın birleşim yerlerinde yapılır. Bu sayede izler gizlenir.

Alın germe operasyonunda ise alın bölgesi ile saçların birleştiği saçlı deri çizgisinden ince bir kesi açılarak deri gerdirilir. Fazla olan deri kesilerek alındıktan sonra gergin şekilde deri saçlı deriye dikilir ve operasyon tamamlanır.

Tedavi Süreci

Ameliyat sonrasında gözler, burun ve ağız açık bırakılacak şekilde baş sargısı yapılır ve yanaklara soğuk pedler yerleştirilir. Doku içinde kan birikmesini engellemek amacıyla silikon borular yerleştirilebilir ve iki gün içinde çıkarılır. Sargılar 3 gün içinde tamamen çıkarılır, dikişler ise 5-7 gün içinde alınır. Bu süreçte saçlar yıkanabilir.

Hasta ikinci günden itibaren ayağa kalkar ve bir hafta sonra, şişliklerin geçmesiyle birlikte normal yaşamına döner. İki ay boyunca ağır egzersizlerden ve aşırı güneş ışığından kaçınılması gerekmektedir. Belli bir süre duş almamak, duşun serbet olduğu zamandan itibaren 1 hafta süre ile de çok sıcak su ile yıkanmamak önemlidir.

Dikişleri zorlamamak, pansuman yapmak, yüz üstü uyumamak, başı öne eğmemek önemlidir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Onur Sümer

Op. Dr. Onur SÜMER, 1980 yılında İskenderun’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İskenderun'da tamamlamıştır. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde 2011 yılında tamamlamıştır. 2009 yılında Prof. Dr. İsmail Kuran ve ekibi ile çalışan Dr. SÜMER, 2010 yılında Belçika’da UZ Gent Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’nde dünyaca ünlü estetik ve rekonstrüktif meme cerrahı Prof. Dr. Moustapha Hamdi‘nin fellowship’i olarak çalışmıştır. Daha sonra, yüz estetiği ve yüz germe konusunda bir otör kabul edilen Patrick Tonnard’ın operasyonlarında gözlemci olarak bulunan Dr. SÜMER, çene-yüz cerrahisi alanında Avru ...

Etiketler
Yüz gençleştirme
Op. Dr. Onur Sümer
Op. Dr. Onur Sümer
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube