Yüz ile uyumlu burun estetiği nasıl yapılır?

Yüz ile uyumlu burun estetiği nasıl yapılır?

İdeal bir burun hem iyi nefes almalı, hem de yüzün diğer estetik üniteleriyle (ağız, çene, alın, gözler, yanaklar gibi) uyum içerisinde zarif bir görünüm vermelidir.

``Akıllardaki klasik “estetikli burun” imajı, modern estetik cerrahideki “ideal burun” görüntüsünden çok uzaktır. Günümüzün burun estetiği anlayışında doğal görünüm ve kaliteli nefes ön plandadır.``

Burun, hem insan yüzünün ortasındaki yeri, hem de solunum sisteminin başlangıç noktası olması nedeniyle gerek estetik gerekse fonksiyonel açıdan üst düzey öneme sahip bir organdır.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Yapılır ?

Kişinin genetik özelliklerine veya geçirilen çeşitli trauma ve kazalara bağlı olarak burnun yapısı “arzu edilenden farklı” olabilmektedir. Yüzün genel yapısı ile uyum içerisinde olmayan bir burun genel yüz görünümünü olumsuz etkileyen faktörlerin başında gelir. İşte bu nedenledir ki günümüzde “rinoplasti” (rhinoplasty) adını verdiğimiz burun estetiği operasyonu tüm estetik operasyonlar arasında en çok yapılan işlemdir.

Burun Estetiğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burunda küçük dokunuşlarla yapılacak olan bazı değişiklikler genel yüz estetiğinde çok belirgin iyileşmeler sağlamaktadır. Burada hassas nokta bu değişikliklerin “yapay” bir hava vermeden genel yüz yapısı ile mutlak bir paralellik içerisinde yapılabilmesidir. Akıllardaki klasik “estetikli burun” imajı, modern estetik cerrahideki “ideal burun” görüntüsünden çok uzaktır. Günümüzün burun estetiği anlayışında doğal görünüm ve kaliteli nefes ön plandadır.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Planlanır ?

Her yüz, dolayısıyla her burun birbirinden farklıdır. Bu nedenle, burun tasarımında kişiye özel planlama esastır. Rinoplasti de başarılı sonuç için birincil gereklilik hastayla hekimin yüz yüze gelerek hastanın arzularını ve hekimin yapabileceklerini açıkça tartışmaktır. Bu tartışmada hastanın istekleri ve hekimin önerileri doğrultusunda ortak bir noktada buluşularak, yapılacak işlemin özellikleriyle ilgili müşterek kararlar verilmelidir. Çünkü hekim operasyon planını bu kararlara göre şekillendirecektir.

Burun Estetiği Sonrası Süreç

Gerekli tetkikleri takiben operasyon anestezi altında gerçekleştirilir ve takip süreci başlar. Her zaman olmamakla beraber, çoğu operasyonun ardından belli ölçüde şişlik ve morarma normaldir. Genellikle bu sorun 5-10 gün içerisinde çözülür, ancak burnun son biçimini alabilmesi için yaklaşık 1 yıllık bir sürenin geçmesi gerekmektedir.

Her Burnun İhtiyacı Farklıdır

Estetik burun ameliyatı çok konuşulan ve medyatik bir konu olduğundan halk arasında ciddi ölçüde bilgi kirliliğinin olduğu bir konudur. Burada bilinmesi gereken en önemli, hatta belki de tek nokta her burnun ihtiyacının farklı olduğudur. Bu ihtiyacın ne olduğu, yapılacak işlemin detaylarını belirler. O nedenle hekimle yüz yüze detaylı bir görüşme yapılmadan ameliyatın detaylarına da karar vermek neredeyse olanaksızdır.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Metin Kerem

Op. Dr. Metin KEREM, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1995 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2001 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, 2002 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlamış ve bu süre içerisinde özel bir estetik cerrahi kliniği'nde, gönüllü cerrahi asistans yapmaya başlamıştır. İhtisas süresince estetik, rekonstrüktif cerrahi ve el cerrahisi ile ilgili çok sayıda operasyon gerçekleştiren Op. Dr. Metin KEREM, 2007 Haziran ayı itibarıyla ihtisasını tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.  Mecburi hizmetini Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapmış ve bu bölgeye ilk ayak basan estetik - plastik cerrahi uzmanı olduğu için bu kurumda plastik cerrahiye yönelik alt yapıyı kurmu ...

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Op. Dr. Metin Kerem
Op. Dr. Metin Kerem
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube