Yüz germe (facelift)

Yüz germe (facelift)

Yaşlanma süreci (yerçekiminin etkisi ve yüz bölgesinde doku erimelerine bağlı olarak) ilk ve en dramatik belirtilerini genellikle yüz bölgesinde göstermektedir. Yüz Germe Operasyonu isteği ile Plastik Cerrahlara başvuran hastaların çoğu fiziksel görünümlerinin kendilerini hissettikleri yaş ile uyumlu olmamalarından şikâyet ederler ve daha dinlenmiş ve gençleşmiş bir yüz arzu ederler.

Bu yüzden günümüz Yüz Germe Operasyonu Konseptinde bu operasyondan sonra sadece gerilmiş bir yüz değil, aynı zamanda kişiye daha dinlenmiş ve yılların etkilerinin azaltılmış olduğu bir yüz şekli vermek esas olmuştur.

Yüz Germe Operasyonu günümüzde yüzün bir bütün olarak gençleştirilmesini ifade eden “Yüz Gençleştirme” ya da “Facial Rejuvenation” olarak isimlendirilen birçok işlemin amiral gemisi olarak düşünülmelidir ve genel olarak yüzdeki yaşlanmaya bağlı sarkmaları, kırışıkları gidererek ve daha derin dokuları da gençlik zamanlarındaki yerlerine alarak gençleştirmeyi amaçlar.

Sadece yerçekimine bağlı sarkmalar ya da yüzde ki doku erimeleri değil, yılların, güneş ışınlarının, günlük streslerin ve diğer etkenlerin (sigara, içki, kötü beslenme) etkisiyle yüz derisi sarkar, kırışır, üzerinde çeşitli lekeler ve düzensizlikler oluşur.

Her ne kadar herkesin yaşlanma paterni değişiklik gösterse de ilerleyen yaş ile birlikte hemen herkes de ortaya çıkan bir takım değişiklikler görülür:

Yaşlı bir yüzde; alın çizgileri belirginleşmiş, kaşlar düşmüş, göz kapakları sarkmış, gözaltlarında torbalanmalar ve çizgiler oluşmuş, ağız kenarlarında, göz kenarlarında ve kaş aralarında derin çizgiler oluşmuş, yanak sarkmış, çene konturları kaybolmuş, boyun yağlanmış ve deri perdeleri oluşmuş bir görüntü vardır. Yüz genel olarak gençlikteki oval şeklini kaybetmiş ve kare şeklinde bir hal almıştır. Aynı zamanda deri canlılığını kaybetmiş, üzerinde güneş lekeleri ve diğer benler belirmiş, incelmiş ve kırışmıştır.

Yüz Germe Operasyonu Zamanlaması ve Uygun Adaylar

Yüz Germe Operasyonunun ideal adayları yüz ve boyun derisi sarkmaya başlamış ancak cildi hala elastikiyetini tam kaybetmemiş ve genel olarak sağlıklı kişilerdir. Genellikle 40 yaşın üzerindeki erkek ve kadınlara bu ameliyat uygulanır ancak kişi sağlıklı olduğu sürece yaş kısıtlaması yoktur. Erken yaşlarda da bu tip ameliyatlar tam veya mini olarak yapılabilir. Yüz germe ameliyatı sırasında, yüzün daha güzel ve daha genç görünmesi için, burun ve gözkapakları estetiği, alın düzeltme, kaş kaldırma, doku enjeksiyonu gibi işlemler eklenebilir. İnce kırışıklıklar için dolgu maddelerinin enjeksiyonu (yağ, hyalurinik asit vb) veya peeling (mekanik, kimyasal, lazer) ve botoks uygulamaları operasyon sürecine eklenebilir.

Yüz Germe Operasyonu öncesi hastanın değerlendirilmesi ve Ameliyat Süreci

Yüz Germe Operasyonu geçirmeyi planlayan bir kişinin yapması gereken ilk şey bu kararı almalarına yol açan motivasyonları sorgulamak ve ardından bir Plastik Cerraha danışmaktır. Plastik Cerrahınız sizi operasyona iten fiziksel ve psikolojik sebepler hakkın da yorumlarını yapacak ve size özel bir operasyon planı sunacaktır..

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hakan Gündoğan

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Hakan Gündoğan
Op. Dr. Hakan Gündoğan
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube