Yüz gençleştirme ameliyatları

Yüz gençleştirme ameliyatları

Yüz  yaşlanmanın ilk belirtilerini verdiği bölgedir. Özellikle dudak ve göz çevresine oturan kırışıklıklar ve göz kapağında sarkma ve torbalanmalar sizi olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösterir.

Dolgu, botoks yada lazer uygulamaları cerrahi süreci uzatabilmekle birlikte özellikle orta yüz ve boyun bölgesi müdahalelerinde yetersiz kalmaktadır.

Yanak ve çene bölgesinde yumuşak dokuların aşağı sarkması bu bölgelerde fazla doku birikimlerine ve yüz hatlarının silinmesine neden olmaktadır. Ancak düzenli botoks uygulamalarıyla alın bölgesinin genç görüntüsü korunabilmektedir.

Cerrahi olarak orta yüz, dudak yanak arası oluklar, alt ve üst göz kapakları ve boyun bölgesi yeniden şekillendirilip sarkan yumuşak dokular düzenlenmektedir.

Ameliyat kesileri kulak çevresi ve yüzün doğal kıvrımları arasına gizlenmektedir. Ameliyat sonrası ortalama 1 hafta yüz bölgesi ve boyunda şişlik ve morluklar görülebilmektedir. Cerrahi sonrası net sonuca ortalama 1. aydan sonra ulaşulmaktadır.

Ameliyat sırasında yüz bölgesinde yaşlanmaya bağlı kaybedilen yağ dokusu da yağ uygulamalarıyla yerine konmaktadır.

AMELİYAT SONRASI SÜREÇ

Yüz gençleştirme ameliyatları daha genç ve canlı görünmenizi sağlamakla birlikte tek başına yeterli değildir. Cildinizin üst tabakasındaki güneş lekeleri yada ince kırışıklıklar için yüzünüzün bakımınına düzenli olarak devam etmeli, güneşin negatif etkilerinden kendinizi korumalısınız. Yine ameliyat sonrası uygulanabilecek kimyasal peeling yada lazer tedavileri ile ciltteki lekelenmeler ve ince kırışıklıklardan kurtulmanız daha diri ve yüzünüzün aydınlık görünmesini sağlayacaktır.

Unutulmaması gereken hiç bir cerrahi tedavi kalıcı değildir ve her zaman cilt bakımınıza düzenli olarak devam etmeniz ameliyattan aldığınız sonucun daha uzun vadeli olmasını sağlayacaktır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Evren Helvacı

Op. Dr. Evren HELVACI, lisans öncesi öğrenimini İskenderun Makzume Anadolu Lisesi’nde bitirmesinin ardından 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2001 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından da üniversite yıllarında plastik cerrahi branşına olan ilgisi nedeniyle Ege Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasına başlamıştır. Uzmanlık eğitimi boyunca doğumsal anomaliler, travma, mikro cerrahi ve estetik cerrahi konularında sayısız ameliyata girmiş ve uzmanlık tezini deri kanserlerinin bir tipi olan ve göreceli olarak diğer deri kanserlerine nazaran daha hızlı ve agresif seyreden ‘Malign Melanoma’ üzerinde klinik çalışma olarak yapmıştır. Yağın en az travmayla alınması ve uygulanmasını sağlayan ve farklı basınçlarda yağ alabilen ‘wat ...

Etiketler
Yüz estetiği ameliyatları
Op. Dr. Evren Helvacı
Op. Dr. Evren Helvacı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube