Yağ operasyonları

Yağ operasyonları

Yağ Emme (Liposaction)

Vücuttaki fazla olan bölgesel alanlara birikmiş olan yağ dokusunun, saction (emme) yöntemi ile bölgedeki yağ dokusunun boşaltılmasıdır. Operasyon farklı tekniklerde uygulanır. Yağ dokusunun vücuttaki toplanma bölgeleri erkek ve bayana göre değişir. Erkeklerde göbek ve basenlerde, kalıcı erimeyen nitelikte yağ toplanması, bayanlarda uyluk iç ve dışı, basenler, bel bölgesi ve kalçalarda kalıcı yağlanma gözlenir.

 Kişiler kilo vermek istediklerinde bu saydığımız bölgeler en son eriyen bölgelerdir. Liposaction sonrası operasyon sırasında bu bölgelerdeki yağ hücreleri boşaltıldığı için bu bölgelerin tekrar yağ toplaması önlenmiş olur ve operasyon öncesine dönüş olmaz.

 Yan etkiler:Hematom, enfeksiyon, transuda (iltihapsız sıvı toplanması) ve az da olsa yağ embolisidir. Hastaların operasyon sonrası 3 ay kadar korse kullanması gerekir. İyi bir sonuç almak için operasyon sonrası masaj, egzersiz ve mezoterapi, uygulanması önerilir.

Yağ Hücresi Nakli (Lipo Filling)

Vücudun kalıcı yağ dokularından saction (emme) yöntemi ile yağ dokusunun alını, özellikle yüzde ve vücudun yağ dokusu erimiş ve çökmüş alanlarına enjekte edilmedir. enjekte edilmiş yağ hücrelerinin en fazla %40 kadarı yaşamını devam ettirir, geri kalan vücut tarafından emilir. Bu nedenle operasyonun bir kaç kez istenen sonuca göre tekrarlanması gerekebilir.

 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Ali Bozkurt

Op.Dr. Mehmet Ali BOZKURT, Antalya Akseki'nin Güzelsu beldesinde doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Antalya Lisesi'nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini de tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır.  Bir süre Sağlık Ocağı ve Hükümet Tabipliği yaptıktan sonra, 1989 yılında Ankara Numune Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği'nde ihtisasını tamamlamış ve Plastik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Op.Dr. Mehmet Ali BOZKURT, ihtisasının ardından uzun süre Antalya Devlet Hastanesi'nde ve özel muayenehanesinde görev yapmıştır. Daha sonra Devlet Hastanesi’ndeki görevinden ayrılarak Antalya'da bulunan serbest muayenehanesinde çalışmış olup mesleki çalışmalarına Ofm Antalya Hastanesi'nde devam etmektedir.

Op.Dr. Mehmet Ali BOZKURT evli ve bir kız çocuk babasıdır.

Op. Dr. Mehmet Ali Bozkurt
Op. Dr. Mehmet Ali Bozkurt
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube