Vücut estetiği

Vücut estetiği

Yağ dokusunun şekillendirilmesi

Liposuction, liposculpture, liposhaping gibi isimlerle anılan bu teknik ile yağ dokusundaki fazlalıklar alınır, eksiklikler yerine konur. Gözkapaklarından ayak bileğine kadar birçok yerde kullanılır. Güvenli ve hızlı sonuç veren bir yöntemdir. İnce giriş deliklerinden çeşitli iğne ve kanüllerle yapılan kapalı bir ameliyattır. Diğer ameliyatlarla birlikte de uygulanabilir. Uygun hastada tek seansta birçok bozukluk giderilebilir. Ameliyat süresi bölgeye göre değişkenlik gösterse de 2-3 saati bulabilir. Zayıflama ameliyatı değildir. Zayıflama ile kaybolmayan yapısal bozukluklarda daha etkilidir. Vücuttan alınan yağ tekrar geri gelmez, ancak hasta kilo alırsa bırakmış olduğumuz yağ dokusu bir miktar kalınlaşır. 1-1.5 ay korse kullanımı gerekebilir.

Her ameliyat için sözkonusu olabilecek istenmeyen durumların yanında nadiren minör düzensizlikler için ikincil girişim gerekebilir.

Sırt, kol, uyluk estetiği

Zayıflama sonrası ortaya çıkan ya da yapısal sorunlar, yağ şekillendirme teknikleri kullanılarak giderilir. Son yıllarda şişmanlığın (obezite) tıbbi ve cerrahi tedavisinde yaşanan gelişmeler  nedeniyle bu tür ameliyatlar daha sık tercih edilmektedir. Birden fazla bölgeye genel anestezi altında müdahale edilir.

Her ameliyat için sözkonusu olabilecek istenmeyen durumların yanında nadiren minör düzensizlikler için ikincil girişim gerekebilir.

Popo estetiği

Güzelliğin vazgeçilmez bileşeni olan bu bölge, estetik cerrahi uygulamalarının yaygınlaşması ile giderek artan bir ilgi odağıdır. Diri, gergin ve dik kalçalara sahip olmak için yağ şekillendirme tekniklerinin yanı sıra protezler de kullanılmaktadır. Hastanın kendi dokusu yeterliyse yağ şekillendirme teknikleri ile iyi sonuçlar alınmaktadır.  Yetmediği durumda ise protezler kullanılır. Bu bölge için üretilen protezler ve yerleştirme teknikleri konusunda son yıllarda önemli ilerlemeler olmakta ve daha iyi sonuçlar alınmaktadır.

 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Aydın Gözü

Prof. Dr. Aydın GÖZÜ, Antakya'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Samsun Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir. Hemen ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Prof. Dr. Aydın GÖZÜ, zorunlu hizmet yükümlülüğünü Diyarbakır Yolboyu Sağlık Ocağı ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yerine getirmiştir. Daha sonra 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’nda 8 ay süreyle araştırma görevlisi olarak çalışmış ve ardından 1992 yılında TUS sınavını kazanarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ihtisas eğitimine başlamıştır. 1998 yılında eğitimini tamamlayarak Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur. Bu dönem boyunca Mikrocerrahi alanında deneyim kazanmış olan Prof. Dr. Aydın GÖZÜ ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
facebook
instagram
youtube
twitter
Etiketler
Popo estetiği
Prof. Dr. Aydın Gözü
Prof. Dr. Aydın Gözü
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube