Variste köpük tedavisi

Variste köpük tedavisi

 

VARİSTE KÖPÜK TEDAVİSİ (SCLEROTERAPİ)

Bacaklarınızda küçük büyük sayısız varisleriniz var, doktora gittiniz, muayene oldunuz, tetkikleriniz yapıldı. Sonunda size ameliyat önerdiler ama siz ameliyat olmak istemiyorsunuz. Bir çaresi var mı? Evet var!.

Varisli damarlanızın içine özel bir ışık altında köpük haline getirilmiş ilaç verilerek bu hastalıklı damarlarınızın kapanması sağlanır, ağrısız sızısız bir yöntemdir. Hastanede yatmaya gerek kalmadan  uygulanan bir tedavi şeklidir. Çorabınızı giyerek evinize gidebilirsiniz. 

VARİS NEDİR

Yüzeyel toplar damarların kalıcı olarak genişleme, kıvrılma ve uzaması ile kendini gösteren bir hastalıktır. Toplar damarların içinde bulunan ve kanın geri kaçmasına mani olan kapakçıkların bozulması sonucu gelişir. Kadınlarda, hamilelerde, şişmanlarda, bazı mesleklerde(berber, garson, öğretmen ve hemşire gibi) daha sık görülür. Ailesel faktörlerde önemlidir. Afrikalı gibi bazı ırklarda daha az görülür.

KAÇ ÇEŞİT VARİS VARDIR?

1-Yüzeyel toplar damar varisleri: 4 mm den büyük varislerdir

2-Retiküler varisler: Ciltaltında mavimsi küçük toplar damar genişlemeleridir. Çapları 1-3 mm arasındadır.

3-Kılcal varisler: Kılcal damar çatlamaları veya örümcek şeklinde kendini gösteren çapları 1 mm civarında olan varislerdir.

 

AMELİYATSIZ DİĞER TEDAVİ YÖNTEMLERİ

1-CİLT YOLUYLA LASER VEYA RADYOFREKANS TEDAVİLERİ: Ciltteki varisli damarlara özel uçlu kalemlerle dokunarak laser işını veya radyofrekans dalgaları verilerek yapılan tedaviledir.

2-DAMAR İÇİ LASER VEYA RADYOFREKANS TEDAVİLERİ: Varisli damarların içine özel uçlu aletlerle girerek içerden laser işığı veya radyofrekans dalgaları vererek damarları içten kapatarak uygulanan yöntemlerdir. 

Bu yöntemler pahalı yöntemlerdir.

 

 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Selçuk Eskiçubuk

Etiketler
Varis çeşitleri
Uzm. Dr. Selçuk Eskiçubuk
Uzm. Dr. Selçuk Eskiçubuk
Kütahya - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube