Vajinoplasty (vajina sıkılaştırma ve toparlanması)

Vajinoplasty (vajina sıkılaştırma ve toparlanması)

Vajina estetik ameliyatları tabu değil artık. Bu konuda müracaat edenlerin sayısı giderek artıyor. Vajina dudaklarındaki simetri ve şekil bozuklukları, doğum sonrası ve yaşlanmayla oluşan sarkmalar görünmeyen, iz bırakmayan, rahat ve iyileşme süresi kısa bir ameliyatla (vajinoplasti), RF (Radyo Frekans) ve lazer teknikleriyle iyileştirilebilmektedir.

Vajinoplasty (vajina sıkılaştırma ve toparlanması): ile genital bölgedeki yapısal bozulmalar düzeltilir, aynı zamanda vajina kasları gerginleştirilip, vajinal pasajı (genişliği) daraltılır. Gevşemeden dolayı azalmış cinsel hassasiyet (uyarılabilirlik) yeniden kazandırılır.

Labioplasty (iç dudakların küçültülmesi): Sarkan, asimetrisi ya da şekilsel bozukluğu bulunan vajina iç dudakları küçültülebilir veya mikro yağ enjeksiyonları ile vajina iç duvarları ve dokuları yeniden şekillendirilerek daha sıkı bir vajina yapısı sağlanır. Aşırı sarkık dudakların ilişki sırasında vajina içine girerek ağrı ve rahatsızlık oluşturması durumu da engellenir.

Doğum izi: Vajinoplasty ile doğum esnasında açılan epizyotominin bıraktığı dikiş izi giderilebilir. Burada gelişen ve hem kadının hem de erkeğin cinsel tatminini engelleyen nedbe dokusu, kolaylıkla düzeltilebilir. Tedavinin hızlı bir iyileşme süresi vardır.

Dolgunlaştırma: Yaşlanmaya bağlı olarak dış genital bölgede yağ dokusu azalabilir. Özellikle mons pubis ismi verilen kasığın hemen altındaki tüylü bölgedeki tepecikde ve labiumlarda (vajina dudakları) incelme görülebilir. Vücudun değişik bölgelerinden liposuction benzeri bir işlemle alınan yeterli ölçüde yağ dokusu bu alanlara transfer edilerek dış görünüm daha taze genç ve diri bir görünüm kazanır.

İnceltme: Dış genital bölgede toplanan fazla yağlar, liposculpture yöntemiyle eritilip alınarak şekilsel bozukluklar giderilir.

Kilitoris: Kadın orgazmındaki yeri çok önemlidir. Cinsel mutluluk için gerekli duyarlılığa sahip olması önemlidir. Kilitorisin üzerinde kalın bir deri örtüsü oluşmuş ise, anomalisi varsa, estetik cerrahi yardıma koşar. Yanısıra orgazm kolaylaştırıcı G noktasının desteklenmesi de sağlanır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Semih Gök

Etiketler
Genital estetik ameliyatları
Op. Dr. Semih Gök
Op. Dr. Semih Gök
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube