Vajinismus ve hamilelik

Vajinismus ve hamilelik

Vajinusmus problemi yaşayan bayanların normal yollarla gebe kalabilme olasılıkları son derece azdır. Çünkü tam bir birleşme asla yaşanmaz.

Ancak yine de  çok nadiren de olsa vajinusmus bayanlarının tam bir birliktelik yaşamaksızın cinsel ilişki esnasında eşlerinin dışarıya boşalması ile gebe kalabilmeleri bazen mümkündür.

Vajinismus hastası bir bayan hamile kalabilir mi?

Yıllarca vajinusmus (ilk gece korkusu) sorunu yaşamalarına rağmen vajinismus tedavisini erteleme ve kaçınmaya dönüştürmüş evli çiftler vardır. Ancak çocuk isteme noktasına eriştikleri zaman bir klinikten randevu alırlar.

Yıllardır erteledikleri ve kaçındıkları bu sorunu tekrar ön plana taşır ve sorunu rafa kaldırdıkları için suçluluk duyma eğiliminde olurlar. Artık gerçek bir çözüm bulmak zorundadırlar.

Hamile kalma arzusu kadınları vajinismusa neden olan korkularınıaşmak için cesaretlendirebilir. Hamile kalmak istedikleri için vajinismus tedavisine başlayan kadınlar arasında başarı oranları her zaman çok daha yüksektir. Çocuk sahibi olma isteği ile tedaviye başlayan vajinismus hastalarında bu sorunu çözmeye yönelik güçlü arzu ve motivasyon  bir avantaja dönüşür.

Bir vajinismus hastasının 19 yıllık hikayesi...

Sizinle 19 yıllık evli bir vajinismus hastamın öyküsünü paylaşmak istiyorum. Bu vaka 19 yıl içinde eşinin vajinasına gerçek bir giriş olmadan üzerine boşalması sayesinde normalde çok düşük bir olasılık olmasına rağmen 3 yıl arayla 2 kez hamile kalmış ve sağlıklı2 çocuğa sahip bir çiftti.

19 yıl boyunca herhangi bir yere tedavi için başvurmamış bu sorunu kendilerine has cinsel bir hayat kurarak görmemezlikten gelmişlerdi.

Sahip oldukları 2 güzel çocuğun doğumları, büyümeleri, okula başlamaları, okuldaki sorunları ile uğraşmak onların bu sorunu daha da ihmal etmelerine sebep olmuştu.

Vajinismusa rağmen şans eseri eşinin üzerine boşalması ile veya bazı çiftlerin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaları bu problemin gerçek çözüm yollarından uzaklaşılmasına ve ertelenmesine neden olan bir dezavantaja dönüşmektedir.

Vajinismus korkusu devam etmektedir. Bu korkusu yenmek sizin elinizde.

 

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yasemin Yıldız

Op. Dr. Yasemin YILDIZ, 1973 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine başlamış olduğu Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 yılında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimine başlamıştır ve 2004  yılında eğitimini tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Normal Doğum ve Sezaryen, Tüp bebek, Jinekolojikhastalıklar ve cerrahisi ile ilgili bölümlerde uzman doktor olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Holistik Cinsel Terapi eğitimini tamamlamasının ardından 2008 yılından beri spesifik olarak Vajinismus tedavisi ile ilgilenmekte ve bu alanda teorik ve pratik alanda çalışmalarını sür ...

Etiketler
Korku
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube