Vajinismus tedavisinde cinsel terapi ve botoks tedavisinin kombinasyonu

Vajinismus tedavisinde cinsel terapi ve botoks tedavisinin kombinasyonu

Vajinismus cinsel birleşmenin olmadığı evliliklerin en sık nedenidir ve dünya genelinde kadınların %1-7’sini etkiler. Vajinismus, penis girişi denendiğinde vajinanın dış üçte birlik kısmını çevreleyen kasların istem dışı ve kontrolsüz kasılmasıdır. Buna bedenin çeşitli bölgelerinde kasılmalar, bacakların kapatılması, ağrı, korku, titreme, terleme, bulantı ve kusma gibi belirtiler eşlik edebilir.  Vajinismus temelde psikolojik etkenlere bağlıdır ve bu nedenle cinsel terapi tedavisinde birincil önem taşımaktadır. Psikoterapide cinsel danışmanlık verilmekte ve aşamalı gevşetme egzersizleri uygulanmaktadır.

Botoks tedavisi, cinsel terapi ile kombine edilerek iyileşme süreci hızlandırılmaktadır. Bu tedavide botoks maddesi (botulinum toksin tip A) vajinayı çevreleyen kasların içine enjekte edilerek bu kasların istemsiz ve kontrolsüz kasılması engellenir. Cinsel terapi ve botoks tedavisinin kombinasyonu ile uygulanan bu yöntem göreceli olarak kısa bir süre içerisinde yüksek oranda (%70-90) iyileşme ile sonuçlanmaktadır.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Bayın

Uzm. Dr. Mehmet BAYIN, İlkokul, ortaokul ve lise egitimini İzmir ' de tamamladıktan sonra 1997 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2004-2010 Yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ihtisasını tamamlayarak Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 2010 yılında Nevşehir Devlet Hastanesinde psikiyatri uzmanı olarak göreve başlamıştır. 2013 yılı başında kamu görevinden ayrılarak Özel Kapadokya Hastanesinde psikiyatri polikliniği, servisi ve alkol-madde bağımlılığı tedavi merkezini kurarak ekibiyle beraber ayaktan ve yatılı psikiyatri tedavilerini uygulamıştır. Burada ağırlıklı olarak kokain, eroin ve alkol bağımlılığı tedavilerine yoğunlaşmıştır. Bu alanlarda daha önce ülkemizde bulunmayan uzun etkili implant ve enjeksiyon tedavilerinin Tü ...

Etiketler
Vajinismus tedavisi
Uzm. Dr. Mehmet Bayın
Uzm. Dr. Mehmet Bayın
İzmir - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube