Vajinismus tedavisi kaç seans

Vajinismus tedavisi kaç seans

Vajinismus tedavisi kolaymı, kaç seans sürer?

Çoğu vajinusmuslu kadın için penisin vajinaya girmesi gereksiz ya da anlamsızdır. Zihin sürekli korkularla meşguldür ve tedaviye genelde motivasyonsuz ve gönülsüz gelinir. Yani vajinismuslu kadının bir yarısı tedaviye gelmek isterken diğer yarısı tedaviden kaçmak ister ve  çoğunlukla bir ilaç ya da tek seanslık çözümler peşinde koşar. Bu tür yaklaşımlar çoğunlukla hayal kırıklığı ile sonlanır.

Yaklaşık 15 yıldır vajinismus hastalarıyla çalışan bir uzman olarak çok net bir biçimde vajinismus sorununda  en pratik ve kolay tedavi biçiminin cinsel terapi yöntemi olduğunu vurgulamak isterim;  acı, kanama, zorlama, mahremiyet ihlali, kontrol kaybı gibi vajinismuslu bir danışanın korkabileceği hiçbir öneri olmadan basamak basamak tedaviye yanıt yaklaşık yüzde 95'tir. Ortalama tedavi süresi 5 seanstır. Bu seanslar dirençli vakalarda uzayabilir. Tedavi bitiminde kişilerin tepkisi çoğunlukla "korktuğumuz bumuydu ? biçiminde  şaşkınlık ve mutluluk ifadeleri olmaktadır.

Kas egzersizleri; Tedavide önemli bir yer tutar, kasılmaya karşı koşullanmış vajinal kaslarda ki bu kısır döngü, basit “kas-gevşet” egzersizleri ile kırılır,

Cinsel bilgilenme: Anatomik bilgilenme, ağrı, zar, kontrol gibi kavramlarda değişimi hedefler.

Duyarsızlaşma; Çok hassas olunan bir durumla basamak basamak yüzleşmek anlamına gelir.

Bilinçaltı programlama yöntemi; belli olumlamalar, telkinler ve imajinasyon tekniği vs ile olumsuz hedef, olumlu hedefe döner.

SONUÇ: Vajinismus tedavisi oldukça kolay, basamak basamak yapılan ve kadının kontrol duygusu ile rahatlıkla uygulanabilecek bir tedavidir.

 

 

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu

Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 1965 yılında Adana'da doğmuştur. Liseyi Tarsus Amerikan Lisesi'nde bitirdikten sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp dokotru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. 1 yıl boyunca Tavistok'da Cinsel taciz tedavisi ve Londra Psikiyatri Enstitüsü'nde “Evlilik ve Cinsel Terapileri” eğitimi görmüş olan Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU,  Evlilik ve Cinsel Terapileri hakkında 20’den fazla bilimsel yayın ve makale sahibidir. Ayrıca “Erken Boşalmada Kendi Kendine Tedavi" adlı bir kitabı ve “Kadın Cinsel Sorunları” ile ilgili baskıda olan ikinci bir kitabı bulunmaktadır. 1997 yılında cinsel rollerle ilgili yapmış olduğu bir projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. Uzm. Dr. Mehmet Levent SOYLU, 15 yıldır Cle ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Vajinismus ve tedavisi
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Uzm. Dr. Mehmet Levent Soylu
Adana - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube